懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:大肚食煙

大宅

你愛唔愛佢?

大宅

我5w 知道有左,就開始戒 .. 加上系甘嘔,聞到煙味都想死、所以好快戒左、你要加油!

大宅

見到咁多個都介到我真係慚愧.....我都同我c6講叫佢唔好係屋企食,我都唔會再買煙!我都覺得無話唔得嘅!辛苦幾日應該無事架喇!多謝大家!

大宅

回覆:mayce860914 的帖子

一想到生個K胎B,我未有就介了。
太多例指食煙令BB有問題。

洋房

回覆:mayce860914 的帖子

其實有咩野重要得過自己嘅親生骨肉呢?煙唔食,唔會死!
但煙對小生命嘅影響就後患無窮,到時後悔都黎唔切,咁大個人,自己諗諗!

大宅

我都好衰,又係五個月仲食,但我今日照了結構touchwood bb無事,所以我今日停煙了!!!我好明白你我食煙十八年真好難,但你要加油呀!!!聽話呀!!!!

水晶宮

為佐BB,點都要戒,萬一BB有咩事,自己心都唔舒服

複式洋房

我都食左十幾年煙,一檢到有,食埋嗰兩支就無再食,直到而家四個月,老公一知我有左都唔會喺我附近食,而家仲戒埋添!愛佢就唔會想害佢,唔好貪一時之快呀!

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我冇食,但都支持你介。俾d意志自己,加油加油

.........................................

大宅

食左十幾年從未間斷過,呢個心癮真係好大。。。不過我都會努力架!

大宅

我由15歲食到25歲…開頭有左好難戒…嗰陣又有壓力喎…終於食到第9週戒左…因為我吾想因為自己而害左BB…大吉利是有咩事我呢一世會吾安落…我愛佢就要保護佢…依家38w 喇……生完為左BB同自己我都吾會食返!!希望你食個陣會諗起你B…

伯爵府

唔買咪無得食囉,bb有咩事要照顧佢一世㗎,食少幾個月啦,加油!

別墅

Please stop as soon as possible. I have a friend who smoked during pregnancy, the baby came out and all the internal organs misplaced, had to do operations many times. Please stop.

大宅

回覆 mayce860914 的帖子

我都十幾年啊...記得唔好買煙,食野去室內食,手袋袋住香口珠啊

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 mayce860914 的帖子

為左你自己, 為左呀b..介左佢啦~
add oil!!!

別墅

我之前一日差唔多食兩包煙,每一日都要飲酒,知道有咗之後,即刻停曬,既然選擇咗要BB,就一定要放棄一D嘢,我唔想BB出世之後有D咩事,對自己,對家人,對BB都唔好......

複式洋房

引用:見到咁多個都介到我真係慚愧.....我都同我c

原帖由 mayce860914 於 14-09-30 發表
見到咁多個都介到我真係慚愧.....我都同我c6講叫佢唔好係屋企食,我都唔會再買煙!我都覺得無話唔得嘅!:think ...
加油呀,一定戒到嘅

男爵府

快d戒!!!!

伯爵府

引用:食左十幾年從未間斷過,呢個心癮真係好大。

原帖由 mayce860914 於 14-09-30 發表
食左十幾年從未間斷過,呢個心癮真係好大。。。不過我都會努力架!

...
我15歲食到28歲,而家有左4w幾,都即介左啦!

我朋友就係有左唔介煙,佢亞b出世發現個心臟有個窿……咁就一世啦……

亞b係你個肚10個月,就決定佢一生,你而家唔好食住,生左先食番囉……

首頁

尾頁

跳至