自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

引用:網上有人話現場好恐怖,要除左黃絲帶,但都

原帖由 hilaryashley 於 14-10-03 發表
網上有人話現場好恐怖,要除左黃絲帶,但都俾d阿叔阿伯推又追打又爆粗唾罵,覺得自己會死,好彩再警察幫忙 ...
班人short 架

佢地話唔需要警察架麻,而家咩事,有事又話人地唔幫佢?幫咗啦,如果唔咪警察幫佢擋,佢地都唔知去咗邊啦

BTW 我唔讚成啲人出手打人

琥珀宮

畀面勳章

kuromi_kuromi 發表於 14-10-3 21:37
佢哋眼中所有反佔中嘅人講乜都一定係歪理,所有警察做乜都一定係錯!

...
當初係佢地趕警察走架

子爵府

警察真可憐

大宅

引用:旺角如果唔係有警察維持秩序,護送市民離開

原帖由 hilaryashley 於 14-10-03 發表
旺角如果唔係有警察維持秩序,護送市民離開,好多佔中人士可能已經俾人打到7彩,點解d人仲鬧警察可恥:quest ...

大宅

回覆:其實點解d人仲鬧警察既?

你地有無睇新聞架,警察選擇性執法,打人果D走哂去呀,見到都唔拉呀

珍珠宮

BK Milk勳章

現場咁多人,警察只手拖手咁隔開啲人,仲問做咩唔出胡椒噴霧,催淚彈,唉,警察就唔駛顧自身安全?

大宅

呢個時候警察真係兩邊不是人

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:hilaryashley 的帖子

如果可以喺嗰個場面拉到人,應該一早都可以拉哂佔中班人

禁止訪問

複式洋房

佔中者非法集會警察的確可以清場,但佢地得保鮮紙同遮,幾日以來和平示威,咁樣警方用催淚彈、胡椒噴霧清場你話冇問題。
反佔中人士到達旺角後,有部分反佔中人士性騷擾、打人、手持刀片,咁樣警方唔清場,唔用催淚彈胡椒噴霧,你地覺得冇問題。

https://www.facebook.com/video.php?v=767704483292721
反佔領人士中,出現所謂的「非禮隊」,公開挑釁及性騷擾守護佔領區的學生。影片中,有人聲稱「睇住個胸呀!我搏佢檬架!記住呀,我有幾百蚊,叫雞都唔掂佢啦,陣間做完(愛)話強姦都得嘅!」

旺角咁混亂,警方增添人手到銅鑼灣,銅鑼灣清場係緊要,旺角有暴力人士搞事就唔緊要?
https://www.facebook.com/inmediahk/posts/750323821671325

大宅

旺角如果唔係有警察維持秩序,護送市民離開,好多佔中人士可能已經俾人打到7彩,點解d人仲鬧警察可恥:quest ...
香港警察太內弱

男爵府

乜都鬧,黑白事非顛倒

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:你地有無睇新聞架,警察選擇性執法,打人果

伯爵府

回覆 hilaryashley 的帖子

警察無問題~背後指揮警察係人渣...

...由尋晚聽完689講野已經肯定[size=14.2857141494751px]學生係輸左~

nemrak  agree  發表於 14-10-3 22:36

子爵府

回覆:hilaryashley 的帖子

做又死唔佢又做,只希望快點和平結束,唔好再對立

男爵府

引用:佔中者非法集會警察的確可以清場,但佢地得

原帖由 siyiwinnie 於 14-10-03 發表
佔中者非法集會警察的確可以清場,但佢地得保鮮紙同遮,幾日以來和平示威,咁樣警方用催淚彈、胡椒噴霧清場 ...
警察而家既策略應該係唔打算有任何拘捕行動!包括佔中同反佔中人士!

兩邊都有犯法,兩邊都無拉人!因為警察做咩都係錯,少做少錯

SIRIABABY  Agree  發表於 14-10-3 22:25

珍珠宮

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

同意,點做都有人話

大宅

响咁亂嘅情况之下,警察已經第一時間保護d佔中者離埸,仲話點解唔拉人,仲嫌現場未夠亂嗎?

KX  Agree  發表於 14-10-3 22:43
nemrak  agree  發表於 14-10-3 22:36

大宅

回覆:BabyChristy 的帖子

甘你又有無睇旺角呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至