跳至

首頁
12345...70

尾頁

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇返上年份預算案又提過加人工喎,咁可能要到4~6月先知有冇得加!

加人工 + 跳point都足夠養阿仔了 wakakaka就咁諗下都覺得開心. 我屋企一個搵$,幾個使$ , 又減埋供樓利息,唔使交好多稅,你地兩個搵$就"融"d......

原文章由 於 08-2-26 15:07 發表

都好,有得加5%都叫做可以幫亞女報下野學,最緊要係唔好交咁多稅就真!

[ 本文章最後由 chan-loretta 於 08-2-26 19:13 編輯 ]

男爵府

rosan,

你同阿雲一齊生多件啦,有伴呀!

原文章由 rosan, 於 08-2-26 08:20 發表
殷,

中產, 你唔知hk的中產係最無 $ 最窮咩 ?

個日c6的細佬妹先叫我們生多個, 我話你們係咪每人資助1百萬先, 要有4百萬wor...

不過, 講真, 我們都有能力生多個, 好多少收入的都生好多個, 但我h ...

男爵府

原文章由 chan-loretta 於 08-2-26 19:18 發表
rosan,

你同阿雲一齊生多件啦,有伴呀!

我等埋你rosan同老公傾掂數,我就攪好個身體先,呢排好弱,要睇下中醫先

大宅

看來呢個任務好難完成lor...
有無咩好中醫 ? 我都想看下...

原文章由 於 08-2-26 08:02 PM 發表

我等埋你rosan同老公傾掂數,我就攪好個身體先,呢排好弱,要睇下中醫先

看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

大宅

阿女日日都玩lego, 話起屋我住 (起到成條柱咁):;pppp:
又話大個做嘢賺 $$俾我, 幾多 $呀 ? 二百萬wor.

尋日打tel返來, 她一接就自動報告
女: 今日我放學時無叫樓下的 ee..
我: 咁咪無禮貌lor, 點解呀 ?
女: 因為...我lalalam趕住返屋企麻...
我: 咁...咪要扣你分lor...
女: 唔晒啦, 聽日我叫返她啦...
吹..............漲....!
看妳千篇不厭倦,看妳的感覺像春天;美麗的季節,動人的詩篇;妳的唇齒之間, 印著我的親吻;妳的一切移動, 左右我的視線;妳的言語哭笑, 扣動我的心弦;擁有妳的感覺, 每日就似春天!

男爵府

芷殷講野好老積

(我阿仔近來鍾意講"我第時大個乜乜乜......")

原文章由 rosan, 於 08-2-27 08:52 發表
阿女日日都玩lego, 話起屋我住 (起到成條柱咁):;pppp:

...

[ 本文章最後由 chan-loretta 於 08-2-27 19:30 編輯 ]

男爵府

你地滿意財政預算案嗎?

男爵府

原文章由 rosan, 於 08-2-27 08:52 發表

...

講開 ,我悅童成日睇"花師奶"同keroro,所以佢成日同我講呢樣野係850yen,果樣野係300yen
好似生活係日治時代

男爵府

原文章由 chan-loretta 於 08-2-27 19:34 發表
你地滿意財政預算案嗎?

好似好多"贈品"咁囉!幾時會有贈品?就係你買得野愈多就愈多贈品,而家叫做有d回贈咁啦,不過我仍會記得"共渡時艱"果時,政府收左我幾多稅,又沒加過薪,係10年呀~ 買左10年野,終於有少少贈品!

差開黎講:不過梁錦松積落黎既因,就俾曾建成領晒工!佢幾意氣風發呀!

男爵府

原文章由 於 08-2-27 19:56 發表

好似好多"贈品"咁囉!幾時會有贈品?就係你買得野愈多就愈多贈品,而家叫做有d回贈咁啦,不過我仍會記得"共渡時艱"果時,政府收左我幾多稅,又沒加過薪,係10年呀~ 買左10年野,終於有少少贈品!

差開黎講:不過梁錦松積落黎既因,就俾曾建成領晒工!佢幾意氣風發呀!

我c6未又係一樣,係gfs做左幾年,跟住02年帶薪過左檔,當時起薪點已經減左n% ,到上年又話加番,有年資又點吖,新仔連跳3個points, 我c6只可以跳1個point. :;pppp: 你都知一個point有幾$啦! 幾唔公平呀 !

共渡時艱果時c6仲係單身,交左2個幾月糧做稅!

點解關曾建成事?? 係咪打錯左??是否係曾俊華??

[ 本文章最後由 chan-loretta 於 08-2-27 20:32 編輯 ]

大宅

oh, 我竟唔記得財爺因咩原因由唐生轉左曾生 ?

就咁聽好似各方面都照顧到, 但真係唔明點解綜緩次次都好大得益 ?
我唔知退稅個的點計, 但低收入有 $6000真係好正lor,
雖係入mpf, 我都幾同意入mpf, 因為聽下未來的老人比例真得人驚, 負擔好大... hk人有幾多人會未雨綢繆 ? 所以派咁多一樣有人唔滿意無得即刻收...
我最想有係生多個有咩好數 ?

大宅

你們意思係話公務員無人工加 ?
咁唔係好啱wor, 通脹都唔少啦...

雲,

咁你教她講大的啦, 1億yan

男爵府

係喎關曾建成咩事?

男爵府

原文章由 rosan, 於 08-2-27 21:37 發表
oh, 我竟唔記得財爺因咩原因由唐生轉左曾生 ?

因為唐英年升多一層,做全港第二把膠椅!總之兩個都因亞松而得益啦!其實我幾鍾意亞松哥架,只係佢生不逢時,佢2000攪"教育藍圖"時,我地教育界好impress架,無端端整走佢去做財爺,跟手搵亞"飯椒"黎,攪到人人生不如死,好啦,而家孫局長終於暗地承認當時既教育政策失敗啦,母語教學...害死人啦,攞我地下一代黎做白老鼠,討厭!
長氣,勿怪

男爵府

rosan,
幫我同芷殷打氣加油呀!比心機面試呀!
係啦,你同芷殷簡左讀咩班呀?

大宅

c啦, 我咁梅架, 唐生而家係咩 ? 曾x權係特首, 曾飯椒係財爺, 第2把椅唔係飯椒咩 ?
好驚, 我有老人痴呆..
原文章由 於 08-2-27 10:08 PM 發表

因為唐英年升多一層,做全港第二把膠椅!總之兩個都因亞松而得益啦!其實我幾鍾意亞松哥架,只係佢生不逢時,佢2000攪"教育藍圖"時,我地教育界好impress架,無端端整走佢去做財爺,跟手搵亞"飯椒"黎,攪到人人生不如死,好 ...

大宅

我早2日同芷殷預備下啦, 教他講返的常識,
我: 爹爹叫咩名 ?
她: 鄧 xx (講啱)
我: 媽咪呢 ?
她: 鄧老婆 !
兩人都大笑...
我: 爹爹工作係工程師.
她: 係咪恭喜恭喜你呀, (總做埋恭喜手勢, 笑c人...)

好唔開心, 唔知做咩, 心情好down, 62 (點解係62老爺表示?), 原定10/3看報告, 點知醫院打電話來今個fri看, 總叫帶返屋企後生的人來聽 (唔知係咪62年齡大), 幾突然, 覺得情況不妙...
唉, 無論點, 除左62身體辛苦, 醫藥費一大筆走唔到...
呢排見客又無咩成績, 好唔開心, 好似無鬼用, 有苦無處申....
尋日同阿女申啦, 講我唔開心, 話的客人唔同我簽單, 無生意, 無 $$..爹爹又唔同我生弟弟, 爺爺又病...
她話: 我同你閙的黑人, 叫他同你簽單, 趕他出門口...
...爹爹唔同你生弟弟, 係咪他自己生 ? 我聽日同你生bb...

oh, 總算係好down 的情緒中有返少少娛笑...

大宅

我都like 梁錦松, 他有料的, 可惜他命水差的...
阿董伯伯無料, 運又差, 曾特首勉強, 但他c 好命...

有時, 人的運氣都好重要...

有時都好羨慕 loretta, 唔晒諗太多, 樂天安命, plan 左好好, 但如果命中都係要辛苦的, 最終都因唔知咩原因受苦...
所以, 及時行樂都幾好...

男爵府

原文章由 rosan, 於 08-2-28 06:22 發表
我早2日同芷殷預備下啦, 教他講返的常識,
我: 爹爹叫咩名 ?
她: 鄧 xx (講啱)
我: 媽咪呢 ?
她: 鄧老婆 !
兩人都大笑...
我: 爹爹工作係工程師.
她: 係咪恭喜恭喜你呀, (總做埋恭喜手勢, 笑c人...) ...

你亞女勁攪笑,好有幽默感!我亞女就鬼咁認真,同佢講下笑,佢就當真

男爵府

原文章由 rosan, 於 08-2-28 06:37 發表
我都like 梁錦松, 他有料的, 可惜他命水差的...
阿董伯伯無料, 運又差, 曾特首勉強, 但他c 好命...

有時, 人的運氣都好重要...

有時都好羨慕 loretta, 唔晒諗太多, 樂天安命, plan 左好好, 但如果命中都係要辛苦的 ...

我都好羨慕loretta!!!!!!!

首頁
12345...70

尾頁

跳至