自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:越來越討厭佔中和泛民人士

我同樓主一樣以前投票俾佢地,但我地出糧俾佢地,點解唔係真心為政府為市民做野。淨係日嘈夜嘈。又收美國老錢,開議睇女模,嘈幾下唔洗做。我唔會再投俾佢地

複式洋房

回覆:10e 的帖子

如果個個好似你地咁嘅心理,唔鍾意就移民,就好似阿媽日日煮唔好食嘅餸,你唔鍾意呀?唔好食囉,自己出去食囉!點解唔係同阿媽講,叫阿媽改善?中央定立個框架,好明顯係唔合理,唔通又要硬食?點解唔係話俾中央聽我地覺得唔合理,而係為咗所謂嘅安定繁榮,而去逼自己遷就呢個社會,唔合呢個社會,就要走?下下只求安安穩穩,唔去改善係唔會有進步架。

大宅

引用:以前,我投票選議員時都投民主派人士,希望

原帖由 patyin123 於 14-10-15 發表
以前,我投票選議員時都投民主派人士,希望議會裏可以多些民意,政策可以更有利民衆。
豈料,現在泛民不但 ...
認住佢地。平時開會攪事,又成日幫大陸人,雙菲,仲有果D南亞裔識得留係香港申請呢樣申請果樣,係黃毓文,長毛,大舊果班幫佢地架!

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

記得登記做選民,好好用手上一票!

水晶宮

引用:記得登記做選民,好好用手上一票!

原帖由 viviencwc 於 14-10-16 發表
記得登記做選民,好好用手上一票!

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

踢走泛民!

別墅

回覆 patyin123 的帖子

太自私的可能是你, 講真, 如果佢哋爭取到, 你要唔要先, 冇人要你出來撐, 但唔好抺殺佢哋要求的亦是我們可以接受的, 我相信你接受現時方案, 但如果他們真的能爭取到, 你會唔會出來反呢, 係.......現在香港好亂, 要清楚如果國泰民安會唔會有人走出來撐, 要明白呢D係積咗17年嘅怨氣, 點解會有呢D怨氣, 就係我們無能又貪婪的特首, 再加埋班低B民建聯護航, 結果先會有今日的香港, 想香港死, 投班低B仔吧!我唔鍾意泛民, 起碼佢哋高水平過班低B!

別墅

回覆 Nicwong 的帖子

中國係主權國係鐵般事實港督你地有公民提名嗎?
我想請教點解現家要公民提名??

又想請教, 現在邊個大國家係由公民提名
而選出領導人呢?

禁止訪問

大宅

引用:以前,我投票選議員時都投民主派人士,希望

原帖由 patyin123 於 14-10-15 發表
以前,我投票選議員時都投民主派人士,希望議會裏可以多些民意,政策可以更有利民衆。
Agreed

別墅

patyin123 發表於 14-10-15 15:27

敢問你之前投俾邊個?

琥珀宮

畀面勳章

同感

侯爵府

超討厭加作嘔!

郭大狀口口聲聲“ 法” 法“ 法。。。

有咩? 人家犯法聲大大, 又話終生監禁風等等!
自己人犯法佔路, 公然偷東西/ 破壞公物, 恥警就和平/ 合法!
CY收錢就大大聲!自己友就袋住先!開會看咸相也無聲出!

人渣!

大宅

2015 區議會選舉!!

別墅

hker 發表於 14-10-16 12:00
超討厭加作嘔!

郭大狀口口聲聲“ 法” 法“ 法。。。

李 x 人教懂大家乜野唔算受賄啦
未用即係袋住先

當年阿 Lok 哥洗乜走路呀
佢都大把錢未用到啦

AV仁就咸到上立法局
真係無得頂!!!!

大宅

回覆:manmanhau 的帖子

新加坡總理李顯龍講得啱\"英國殖民地時代,港督都是由英國委派,現在香港回歸中國,當然要跟基本法。香港經濟差,只有打工仔受苦。
㸃解泛民班人唔敢係97前造反?
㸃解而家先搞事吖?
這證明97回歸後,言論自由程度已經好寬,
㸃解仲要分化香港人?
㸃解要利用學生?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:Quote:patyin123 發表於 14-10-15 15:27 以

原帖由 jpwy 於 14-10-15 發表
"一定不會再投泛民人士"
Agree

伯爵府

回覆:patyin123 的帖子

支持

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

男爵府

一定唔投俾班泛民

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至