美容扮靚

跳至

首頁
12345...10

尾頁

侯爵府

Babyfanss 發表於 14-10-18 23:39
唔使擔心,大地色好易用,輪廓又容易突出,我買eye shadow 多數偏愛買啡系列,大地色,反而唔識搽其他色!
...

等我慢慢試下先~
近排喜歡睇PONY教化妝, 見佢成日用大地色, 所以今次先試下囉~

男爵府

畀面勳章

引用:今日大出血,先去pola, 再去cle de peau,

原帖由 KAY+2 於 14-10-18 發表
今日大出血,先去pola, 再去cle de peau, 忍唔住買晒限定版make up. 然後再遇上呢個限定,顏色實在太靚, ...
我見catalogue都覺好靚!

侯爵府

mk1979 發表於 14-10-18 23:45
我見catalogue都覺好靚!

你講CDP定SHU?

我行SOGO時見到, BA話只係SOGO先發行, 其他分店未有架~

CDP就係無端端"終"咗入去, 就試下色, 覺得又靚又抵, 咁就買...
買買下夠攞埋份3800$GIFT, 今日真係大出血~

男爵府

畀面勳章

引用:今日大出血,先去pola, 再去cle de peau,

今日大出血,先去pola, 再去cle de peau, 忍唔住買晒限定版make up. 然後再遇上呢個限定,顏色實在太靚, ...
想問係咪共8隻eye shadow, 同4隻lip gloss,$800?

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:mk1979 發表於 14-10-18 23:45 我見c

你講CDP定SHU?

我行SOGO時見到, BA話只係SOGO先發行, 其他分店未有架~
I mean shu

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:mk1979 發表於 14-10-18 23:45 我見c

你講CDP定SHU?

你真係大大出血!我都好想買cdp lip gloss

侯爵府

mk1979 發表於 14-10-18 23:52
想問係咪共8隻eye shadow, 同4隻lip gloss,$800?

係呀, 8色EYE SHADOW, +6色LIP GLOSS
仲有個毛毛貓咪袋.
只係800$.
堅抵~

侯爵府

mk1979 發表於 14-10-18 23:53
你真係大大出血!我都好想買cdp lip gloss

CDP LIP GLOSS唔係我平時會買的色, 我見佢細細支, 就買嚟試下.
點知試下試下, 個PLATTE又幾好, 個粉餅又唔錯.

最重要係見到好多人掃貨, 咁咪買埋囉.

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:mk1979 發表於 14-10-18 23:52 想問

原帖由 KAY+2 於 14-10-19 發表
係呀, 8色EYE SHADOW, +6色LIP GLOSS
仲有個毛毛貓咪袋.
只係800$.
呢個價錢係抵,不過要試下D色岩唔岩用先!

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:mk1979 發表於 14-10-18 23:53 你真

CDP LIP GLOSS唔係我平時會買的色, 我見佢細細支, 就買嚟試下.
點知試下試下, 個PLATTE又幾好, 個粉餅又唔 ...
haha... 真係去到就一定忍唔住出血!

侯爵府

mk1979 發表於 14-10-19 00:14
呢個價錢係抵,不過要試下D色岩唔岩用先!

我覺得啲色好易用, 又多變化, 有香檳色有啡色, 有粉色, 有深灰深紫~
你快啲去睇下~

mk1979  好呀!  發表於 14-10-19 00:46

伯爵府

引用:Quote:Babyfanss+發表於+14-10-18+22:20+回

POLA好抵, 買三樣送咁多嘢, BA仲漏咗支BODY LOTION俾我, 要星期三去攞返~

你用過紅BA未呀? 今日我試過黑B ...
pola 買咗幾錢?
而家有咩promotion ?

伯爵府

引用:Quote:576644+發表於+14-10-18+21:58+你買

如果俾我見到SHU UEMURA呢套先, 我就唔買CDP喇.
CDP係大地色EYE SHADOW, 胭脂係一粉紅一粉橙, 都幾百搭架~ ...
但我自己鍾意 cpb 呢套嘅色多啲,我覺得shu 隻色難carry 少少,我唔係咁太襯嗰啲色

不過 cpb 真係貴好多

伯爵府

引用:Quote:mk1979+發表於+14-10-18+23:53+你真

點知試下試下, 個PLATTE又幾好, 個粉餅又唔 ...
我驚我到時都忍唔住買埋唇彩。。。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:千王個女 發表於 14-10-18 21:45 Pol

POLA 我只係試過黑BA系列, THE LOTION, MILK, EYE CREAM, CREAM同MASK
我覺得好好用, 特別係THE LOTION同C ...
可否介紹 pola mask?

侯爵府

576644 發表於 14-10-19 00:39
但我自己鍾意 cpb 呢套嘅色多啲,我覺得shu 隻色難carry 少少,我唔係咁太襯嗰啲色

不過 cpb 真係貴好多
不過CDP有支睫毛液同好細支唇膏, 都抵的.

侯爵府

576644 發表於 14-10-19 00:35
pola 買咗幾錢?
而家有咩promotion ?

我在POLA只係買咗白BA MILK, EYE MASK, 同一支CLAY MASSAGE.
原本26XX$, 我生日有八折, 十月優惠再買滿2000減100$, (買多啲減多啲)
所以, 最後係20XX$.

平咗成600幾, 好抵喔.

而且生日買滿2000就送免費FACIAL (原價580嗰隻), 同10月優惠買滿1000送一支熱感按摩膏.
BA仲俾咗套紅BA同三支白BA SAMPLE俾我 (送的都係15-20ML SAMPLE~)

另外, 仲有黑BA SET囉~ 你可以去睇下~
不過如果去日本的話, 我諗都係日本平啲~

侯爵府

kristentam 發表於 14-10-19 08:03
可否介紹 pola mask?

POLA係泡泡MASK, 幾得意~
係用一個乒乓球用量, 搽滿面, 五分鐘後用手心將泡泡壓入面.
用完, 我覺得有啲笠, 不過第二日面好緊緻.
呢支MASK好貴, 成二千蚊, 我用完唔會回購,
反而BA話十二月應該有新PAPER MASK出,
呢個就一定會試.

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:kristentam 發表於 14-10-19 08:03

POLA係泡泡MASK, 幾得意~
係用一個乒乓球用量, 搽滿面, 五分鐘後用手心將泡泡壓入面.
用完, 我覺得有啲笠, ...
嘩……好貴 wor, 有冇counter
架?

侯爵府

kristentam 發表於 14-10-19 09:40
嘩……好貴 wor, 有冇counter
架?

有COUNTER呀, 我喺PP買架, 另一COUNTER喺THE ONE.
不過PP啲BA NICE啲~

BA話XMAS會有CREAM SET, 咁就可以試嘢所有PRODUCTS (MASK同精華都有SAMPLE~)

首頁
12345...10

尾頁

跳至