親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

引用:回覆 vane 的帖子聽落又ok 喎!!!你搭正

原帖由 maylaw1988 於 14-10-30 發表
回覆 vane 的帖子

聽落又ok 喎!!!你搭正假期去定點?好平!
哈爾賓雪節/冰燈門票好C貴,每樣都200幾人仔一個人,反而去松花江玩冰上活動就吾系好貴(流冰/騎雪車/滑梯等等每樣計),我地有一日見有人在松花江搭營帳在冰面釣魚~我地還叫的士大哥車我地落去睇,十分有趣!

我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:maylaw1988 的帖子

我見去雪鄉D團通常係3日2夜,由哈爾賓出發!(我吾夠時間所以無去)

公爵府

回覆:想新年去哈爾濱 ...

中國人假期唔好去中國,呢個好重要,人多到嚇死你。農曆年更加類似民族大遷徙,各地工作的人回鄉,交通更嚇人 .雪鄉係劏客地方,你上網search 下台灣人嘅blog 就知。我早兩年聖誕去,剛剛趕及冰雪節試開,已經唔少人,唔敢想像農曆年假嘅人潮。天氣非常非常凍,我一家已經去過冬天的北海道兩三次,仍然覺得凍。如果自由行,要預比人劏,我個人非常唔喜歡呢種感覺,所以覺得跟團好d. 否則,淨係揾的士都已經激死。

侯爵府

環保接龍勳章

回覆:heilok 的帖子

我去時,北京勁多人,相比哈爾賓少人好多。搭飛機好過搭火車,因火車站人流太多會比較雜/治安差。

禁止訪問

禁止訪問

公爵府

回覆:想新年去哈爾濱 ...

去哈爾濱緊係要就佢嘅冰雪大世界時間。如果只係大人去,避開農曆年假都ok. 不過,真係好凍,細路同老人家都要小心。我自己就免得過都唔會再去內地自由行,實在唔鐘意嗰種感覺。

大宅

回覆 dada1206 的帖子

說得全對我剛在今年初一去過,好失望,想落去玩下雪都要收錢,全部都是做生意只是商業一條街

子爵府

回覆 meinatmn 的帖子

我已搵緊的哈厭濱資料,但係2015 年尾先去,因我想計劃自由行,所以亦想睇下今年的價錢,等自己心中有數,最頭痛係張機票,香港無直航飛,必需要轉機!!除深圳飛外都無咩選擇,而跟團我又唔想,這幾年去旅行都係自由行,自己plan自己搵機票..酒店..非常之開心!!
其次就係想當地包車玩,一來方便唔駛晒時間搭車,而且當地人熟路唔會俾人呃先.....如有資料可分享給我嗎? 唔該晒~~~~

首頁

尾頁

跳至