婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主真係幾叻,唔想個老公難做就咩都自己忍氣吞聲
俾著我?晨早就同個99開左火9年啦!

大宅

原文章由 YUKIYAN 於 08-3-8 11:21 AM 發表

其實我老公同個賤人都唔想我番學嫁,,
佢地想我出黎做野,,
係我自己堅持要番乍...我阿媽都要我一定要番!
佢寧願貼$$俾我讀都要我讀多d書!!
我99佢係我結婚之前都話唔想幫我湊嫁,,
但而家又慌死比我阿媽湊甘!!
其實 ...

啱架, 一定要繼續讀書呀, 唔好放棄!!!!
我支持你架!!!
咁你都幾叻, 有自己既planning喎,
比心機呀, 你一定得架!!!
你媽咪咁好, 有冇可能將bb 比媽咪湊住先??

大宅

原文章由 晞玥 於 08-3-8 09:01 PM 發表
樓主真係幾叻,唔想個老公難做就咩都自己忍氣吞聲
俾著我?晨早就同個99開左火9年啦!

係呀, 比着我, 一早癲咗!!!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 vvcc 於 08-3-8 10:25 PM 發表

係呀, 比着我, 一早癲咗!!!!

我唔會癲左,只係會剷爆佢!!!
同佢黎一場第三次世界大戰!!

民房

我唔係叫你唔理佢......不如你細心D睇多一次我寫咩啦.....
不過有幾點你一定要記住:
1 . 千其唔好因為個賤人同老公嘈,個賤人做咁多小動作都係想破壞你同你老公既關係 , 呢一點好重要!
2 . 要對老公溫柔D , 多D關心老公, 佢倦幫佢按摩一下, 佢口渴JUMP杯水佢飲, 唔好同老公呻咁多, 唔好同老公嘈咁多, 兩公婆只要一條心, 有咩困難都可以解決!
3 . E+個賤人好明顯係針對你, 如果你老公係好愛你而又知個賤人咁對你, 佢一定會好嬲 , 我係呢度見過唔少呢D case 既老公到最後都會同D pk99 反面(因為個99太賤)就算唔反面都會幫番自己個老婆.
最後你老公有幾愛你, 同點樣可以令你老公知道個賤人D衰野同時你老公又唔覺你講賤人99壞話 , 呢D就要你自己諗啦!!
p.s.好佩服你係咁既情況下仲堅持要讀書, 俾著我, 我一定無你咁堅強!! 唔好放棄讀書呀!!加油!!

[ 本文章最後由 may220411 於 08-3-9 03:40 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 sharonwing_17 於 08-3-8 14:33 發表
同奶奶住係會多好多野講的了~"~
我99未又係咁 不過我無比我媽電話佢
我可能就快要搬番去同佢住..我真係想死= =
我99當晒我老公d錢係佢自己既..
我話買下野比bb又唔得
最可笑係我媽買野比我囡囡我99又學人買..買完番 ...

點解你要搬番去同佢住既?!
你99真係好唔客氣喎!

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 kai3028 於 08-3-8 14:46 發表

我99都係鍾意仔多個女,我之前陀緊第1胎,
佢已經叫定我生多個仔,......我同佢講咗好
多次,我唔鍾意仔,就算再生都係要生女,要生
仔你自己生...... ...

咪就係囉!!明明自己都有兩個仔,都要我生仔,,,
我真係睬佢都傻呀!!
我都係鍾意女多D!!

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 gabe 於 08-3-8 18:44 發表

哈哈...我99都係鐘意仔多d.我有左三個幾月時,第一次照ultrasound係女,佢無講乜,第二次firm左係仔,佢就好開心,我都唔為意佢係重男輕女o既。直到最近,佢有個大陸親戚(姪女),有左bb照ultrasound係女,跟住個女仔去申請 ...

咪係囉!其實生仔生女都唔關佢事嫁嘛!!

子爵府

好媽媽勳章

+

子爵府

好媽媽勳章

+

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 晞玥 於 08-3-9 00:00 發表

我唔會癲左,只係會剷爆佢!!!
同佢黎一場第三次世界大戰!!

我唔敢呀,,,

子爵府

好媽媽勳章

+

大宅

原文章由 YUKIYAN 於 08-3-9 10:18 AM 發表

係呀,,我之前決定左要BB之後,,
我都有心理準備陀住BB番學,,
我唔理人地點睇我,,總之我唔會比家庭影響我讀書~
我一樣可以讀到書,,,我唔覺得我個女係我負累!
我反而覺得多左好多樂趣添!
同埋有機會點解要放棄呢,,係 ...

如果我係20岁, 有你既經歷, 一定冇你咁識諗.
樓主
係呀, 對住老公點都要維持多啲溝通, 等佢知你點諗囉.
佢覺得你幼稚, 係佢唔了解你啫.
我始終覺得, 99 係唔夠新抱鬥既.
始終佢阿媽成日講你, 你老公聽得多都會嫌煩啦, 係咪?
男人最驚就係------煩.
反而你對住老公, 温柔地反映你既想法,
會令佢了解你多啲, 亦都會明白點解响呢個時候, 你仲要堅持返學囉.

首頁

尾頁

跳至