夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Nancy20090615 發表於 14-11-5 15:38
咁您同意嗎?
我未必接受到1個0交流ge佬公....但朋友話甘講只系相比個時限自己

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

只睇事實, 得把口無用。。。睇多陣先好嫁

瑪瑙宮

tatababyy 發表於 14-11-5 15:42
我未必接受到1個0交流ge佬公....但朋友話甘講只系相比個時限自己
要個打機迷, 0 交流 ge 佬公, 自己一個不會更好嗎?

複式洋房

引用:我其實好想問下呢度d+sis+意見,點先叫一個

原帖由 tatababyy 於 14-11-05 發表
我其實好想問下呢度d sis 意見,點先叫一個嫁得過ge男人?我同e家男朋友拍拖幾個月,佢大我1歲(2字尾)系個傻下 ...
做一套講一套,咁既男人你真係要諗清諗楚

子爵府

BK Milk勳章

回覆:tatababyy 的帖子

佢唔係單純 (咁快叫你同居!), 而係幼稚, 而且控制唔到自己欲望 (e.g. 你, 遊戲, 洗錢)。

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我覺得嫁唔過~

我好唔鐘意成日打機既男人~

男爵府

熱血勳章

回覆:嫁得過

拍拖都已經係咁,結咗婚包妳仲勞氣,妳頂得順嗎? 如果佢短期內唔改善我諗妳仲後生,不如再揾過個

大宅

幸福謝師奶 發表於 14-11-5 16:45
我覺得嫁唔過~

我好唔鐘意成日打機既男人~
其實我都吾鐘意,但有時我心軟,

別墅

tatababyy 發表於 14-11-5 14:23
我其實好想問下呢度d sis 意見,點先叫一個嫁得過ge男人?我同e家男朋友拍拖幾個月,佢大我1歲(2字尾)系個傻下 ...
都住埋一齊, 結唔結婚冇分別, 留意多一二年先啦!

大宅

caca0921 發表於 14-11-5 16:48
拍拖都已經係咁,結咗婚包妳仲勞氣,妳頂得順嗎? 如果佢短期內唔改善我諗妳仲後生,不如再揾過個

...
系阿,我頭先whatsapp 講好左,我返去自己屋企住....要佢覺得改好左因該揾我時先揾我 佢話好

大宅

momochan7933 發表於 14-11-5 16:54
都住埋一齊, 結唔結婚冇分別, 留意多一二年先啦!
我諗我吾會曬甘多時間落去la.....改與吾改好快睇得到

大宅

ada_fung 發表於 14-11-5 16:40
佢唔係單純 (咁快叫你同居!), 而係幼稚, 而且控制唔到自己欲望 (e.g. 你, 遊戲, 洗錢)。

...
可能係....同埋佢慣性依賴,同個小朋友無分別

別墅

其實嫁唔嫁得過好睇佢為人, 你自己先真係同佢相處個個, 你先最清楚~

我自己就覺得, 現階段分開住, 唔好同居住啦, 我成日都覺得同居會令到個男既習慣左同無左求婚媧婚既衝動, 所以我婚前同我老公拍左8年拖都無同居, 間唔中係佢屋企過夜係有啦~

至於買game, 我覺得就好似我地女人買衫買化妝品護膚品一樣, 雖然手頭緊但總想支d錢出黎買, 所以我覺得唔係勁花大量金錢去買既, 我都ok~ (好多時d game我都會玩添~) 但佢勁掛住玩機唔理你就要投訴下啦~

過來人經驗 : 我老公都曾經欠銀行好多錢, 口話要儲錢結婚, 還哂就可以結婚, 但都有時忍唔住買game (正版個d ps3, nds, wil等等), 仲有lego, figure, 去旅行, 根本就儲唔到錢, 當初都有諗過究竟點家? 你都無儲錢既? 但一齊左咁耐, 咩性格為人其實自己好清楚, 而家還哂之後, 結埋婚, 佢一出糧d錢就俾哂我, 錢都無亂咁花, 反而樣樣叫我格價, 有用先買, 所以我相信如果個男既真係愛你想同你建立自己個家既話, 會改變同唔會再衰同一樣野既~ (當然呢個信任係由多年來既建立啦, 你地先拍左幾個月, 試下同佢溝通下~)

子爵府

回覆:嫁得過?嫁吾過?

打機唔緊要,但係無理財觀念既話就好大鑊... 洗晒份糧都算,會想透支信用咭先至最得人驚.... 仲要佢做投資銀行?成件事好奇怪喎....

大宅

tamsiusuet 發表於 14-11-5 17:21
其實嫁唔嫁得過好睇佢為人, 你自己先真係同佢相處個個, 你先最清楚~

我自己就覺得, 現階段分開住, 唔好同 ...
你講得好岩阿....我e家都吾會再同佢住,佢對我好依賴,我覺得我好似做左人阿媽......佢話會改好先揾我,我都吾知點系改好......不過算....當比自己抖下....我明白男人買野同女人好似,但我驚ge系...我同佢相處,我feel到佢真系好安於現狀....見吾到佢為之後著想

別墅

tatababyy 發表於 14-11-5 17:31
你講得好岩阿....我e家都吾會再同佢住,佢對我好依賴,我覺得我好似做左人阿媽......佢話會改好先揾我,我都吾 ...
係呀, 男人係咁, 所以我一直堅持唔一齊住, 就算幾想都好, 從而令佢覺得你唔係無左佢唔得, 咁佢就會緊張你多d, 為左同你一齊生活而努力還錢儲錢計劃將來~

伯爵府

引用:又話佢單純, 幾個月就要同居 您段野比我覺

原帖由 Nancy20090615 於 14-11-05 發表
又話佢單純, 幾個月就要同居 您段野比我覺得佢講就天下無敵.

...
米係……咁叫單純

子爵府

比我會找過第個,佢唔理想,結婚後實日打夜打,看得太多這些男人,完全信唔過,快番屋企。

複式洋房

回覆:tatababyy 的帖子

口講有咩用呀 計劃要講 個個都識講

大宅

回覆:嫁得過

其實嫁唔嫁得過好睇你自己對男人嘅要求嘅。

我認為嫁得過的男人條件好簡單,唔洗有錢,只要愛錫我,肯承擔就得。

我識我老公時,經濟環境都唔好,都爭銀行好多錢。我哋拍拖唔夠一個月已經一齊住,但我係以佢未婚妻之名同佢一齊住的。當時我哋開始左,佢走去向我阿媽求婚,承諾一生愛我照顧我,同我訂婚先再預備結婚。做兩份工去還錢。

轉眼二十年,如今我們一家四口了。佢對我們的愛每日加深。他一人辛苦工作養活我們,也很愛我的家人。但他不是沒脾氣的,我們也曾爭執至他衝動的毀壞了家具,但事後他親自向仔女說:爸爸衝動了,發了很大的脾氣使媽媽傷心,又嚇親你哋,對不起,爸爸不會再這樣子了。

而佢亦唔係啲好深歸嘅人,佢外表好花fit好鐘意去玩,好貪靚架,日日返工扮到好似明星咁。但我從來不用擔心佢搞搞震囉。

做男人最重要是有膊頭,有腰骨!

首頁
12345...6

尾頁

跳至