夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

引用:1.老婆脾氣臭你有冇了解過老婆點解咁大脾氣

原帖由 Kayiuvov 於 14-11-10 發表
1.老婆脾氣臭
你有冇了解過老婆點解咁大脾氣?
係一識佢已經係咁?
我老婆脾氣差我識佢果時以經有少少都唔係太多,但生完小朋友之後就好多好多脾氣 但我知個個媽媽生完都會有 所以我一直放係心裡面 但唔知係咪乜都放係心裡面加上我清水有問題 搞到一下爆出黎變到一發不可收拾。我嬲既係佢問都冇問咩事就鬧左我幾個朋友 仲有一個朋友係原全唔關佢事佢仲要係一個好人好好朋友 佢鬧埋佢果下我真係忍唔住,因為我一直好珍惜我既朋友 我細個唔多朋友 係佢地陪我成長。之後你所講既事 我做得既我都做哂。 我清水病果到我ok經過咁次既事之後 我梗加學會控制自己

洋房

引用:早知今日何必當初,唔係樣樣野都有take 2.

原帖由 nemrak 於 14-11-10 發表
早知今日何必當初,唔係樣樣野都有take 2. 女人要是心死,神仙難救
明白明白

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Kayiuvov 於 14-11-10 發表1.

伯爵府

回覆:自己之前做錯左 但一直想補救。

我淨係見到你出手囉! 點都係你5啱,5好瀨!

侯爵府

男,女都可以有脾氣,但脾氣臭,就係另一半出軌既原因,咁使春有包容兩個字咩,娶個又聾又啞,咪天長地久囉。男人,你唔好咁多藉口又情緒病,又童年陰影出曬黎啦,你偷食咪就係咸濕,賤格姐,仲有咩解釋姐。你仲要衰到打女人,你好彩遇到你老婆捱得住,好多女人可以轉身跳左落樓,到時你去邊還番個母親同人地個女俾人呀。

唔好煩你老婆啦,你話忍你老婆咁多年臭脾氣,你老婆何嘗唔係忍緊你,俾佢時間諗清楚前路啦,如果仍然有愛,佢自然會同你溝通,係生死不相往來,你做咩都多鬼餘。

男爵府

有無見過婚姻輔導?

洋房

引用:Quote:原帖由 Wcchung 於 14-11-10 發表我

原帖由 Kayiuvov 於 14-11-10 發表
我唔知道你地實際情況係點
例如因咩事鬧你朋友之類
依個係你一個觸發點我明
真係好多謝你既講解 我無言感激 經過今次件事件我真的學懂了什樣愛錫老婆 老婆永遠係最好的。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

你講黎講去都不外乎 我係做錯左~點解唔比多次機會我呢?係要搞到咁薑 我已決定回頭啦 仲乜仲要走 好恩賜咁喎
同你講 唔係好多做錯左既野可以番轉頭 唔係有人應份永遠咁等另一個人 應份比佢傷害
你講就話想補救 但來來去去都係 係到數緊你老婆佢有幾差所以你先會搵第二個 你d朋友有你咁既fd未真係累街坊囉 無無啦啦比人地鬧 個原因係因為你去偷食
唔覺得你有幾愛你老婆 淨係睇到你係到點數你老婆 如果愛一個人=傷害佢既話 兄弟你好成功
你現在只係搵個藉口比自己落台好過d
樓主細路仔扭糖食呀? 當一個女人憎你既地步係可以連仔女都唔要既話 你基本上無乜機會 你迫到佢咁樣

洋房

引用:有無見過婚姻輔導?

原帖由 UniqueS 於 14-11-10 發表
有無見過婚姻輔導?
就算有得見佢唔會去。邊個有病會話自己有病嫁

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

引用:男,女都可以有脾氣,但脾氣臭,就係另一半

原帖由 lazywife 於 14-11-10 發表
男,女都可以有脾氣,但脾氣臭,就係另一半出軌既原因,咁使春有包容兩個字咩,娶個又聾又啞,咪天長地久囉 ...
講得岩!
自己衰就賴老婆,
算罷啦你!

洋房

引用:你講黎講去都不外乎 我係做錯左~點解唔比多

原帖由 小豬澄 於 14-11-10 發表
你講黎講去都不外乎 我係做錯左~點解唔比多次機會我呢?係要搞到咁薑 我已決定回頭啦 仲乜仲要走 好恩賜 ...
你講既說話我當然明白 大家講說話方式唔同,你可能只係覺得我一直保護梗自己講到老婆錯哂咁。我想話你知 我錯就係錯 只係想同大家講我做錯亦都唔希望有人做下一個我,而我一直講話我老婆佢唔理小朋友 對唔住我唔係數佢,因為佢之前好錫好錫我對仔女對我同我身邊既人好好 係我唔明我做錯點解佢要搞到自己咁 我先開e個post,請你唔好誤會。同埋我真係冇搞果個小三 唔好再講到個個男人都只有(性)

洋房

引用:男,女都可以有脾氣,但脾氣臭,就係另一半

原帖由 lazywife 於 14-11-10 發表
男,女都可以有脾氣,但脾氣臭,就係另一半出軌既原因,咁使春有包容兩個字咩,娶個又聾又啞,咪天長地久囉 ...
你講得好岩。我冇野求 只求老婆唔好再係咁耐去,因為佢真係精神有問題 佢媽咪都同我傾過 連佢媽咪都鬧佢話佢情水有問題 我諗我只可以等佢心情好點既時候再討論過。不過我唔希望有個唔付責任既媽媽

洋房

引用:Quote:原帖由 lazywife 於 14-11-10 發表男

原帖由 babyhoi 於 14-11-10 發表
講得岩!
自己衰就賴老婆,
算罷啦你!
唔該你唔知所有事情發生 就咪咁講。岩 我係衰人我錯左 但我由頭至尾係想講既係唔想個家散,我講老婆既事 係有人問 我冇賴任何人,做錯既係我 我會認 但唔該你唔好再話我賴我老婆 唔關佢事。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 小豬澄 於 14-11-10 發表你講

原帖由 Wcchung 於 14-11-10 發表
你講既說話我當然明白 大家講說話方式唔同,你可能只係覺得我一直保護梗自己講到老婆錯哂咁。我想話你知 我 ...
我無話你有搞過個小三 唔係發生左性關係先叫大錯 每個女人接受程度都唔同 好明顯你位準前妻係接受唔到 溝已經唔得 再加上你仲要郁手
家暴0容忍

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 lazywife 於 14-11-10 發表男

你講得好岩。我冇野求 只求老婆唔好再係咁耐去,因為佢真係精神有問題 佢媽咪都同我傾過 連佢媽咪都鬧佢話 ...
好負責任喎你 為你鼓掌

洋房

引用:Quote:原帖由 Wcchung 於 14-11-10 發表你

我無話你有搞過個小三 唔係發生左性關係先叫大錯 每個女人接受程度都唔同 好明顯你位準前妻係接受唔到 溝 ...
你講得冇錯 大家睇法唔同,我做既野真係令太太受好多苦 我只係唔想咁樣落去,所以我先諗盡方法 想好好照顧多佢一次 如果佢今次肯原諒我e個罪人以後乜都得,我只係唔想個家一下子就散。唔係我點解問你地我可以點做?

洋房

引用:Quote:原帖由 Wcchung 於 14-11-10 發表你

好負責任喎你 為你鼓掌
我只係想老婆唔好因為e件事連小朋友都唔理亦唔好唔聽佢媽咪講野 個個都想我太太好我諗你都係架?唔通我咁做又有錯嗎?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 小豬澄 於 14-11-10 發表你講

你講既說話我當然明白 大家講說話方式唔同,你可能只係覺得我一直保護梗自己講到老婆錯哂咁。我想話你知 我 ...
咁你就要諗下 點解佢性情大變了?發生左乜事 係乜野令到佢咁樣 搵個原因出黎囉 人唔會特然就變實有野發生嫁
我係你比時間佢冷靜 唔係繼比你迫癲之後就係比你迫死
老實講就算佢回頭佢唔改個性格你未一樣又去搵妹妹仔今日既事真係好似輪回咁嫁
你應該諗你係唔係真係包容到 唔係就可以搵過個
我呀媽就係比我老豆迫到唔理我 逃避我憎恨我 因為見到我佢就諗起我老豆背叛有幾衰 難道我要怪我媽?
人呢受到一定程度既傷害 佢會變成箭豬保護佢自己 唔會聽人講野

呀伯友又幾大方 你咁傷佢個囡都幫住你
邊個話做父母一定不離不棄自己仔女 一個幸福既家係雙方努力 但是但一方打斷左條主力牆 咁個家就散嫁啦 有幾愛 就會有幾恨 愈恨你就知佢之前有幾愛你 所以話一步錯之後好易步步錯

子爵府

畀面勳章

而家咩都唔好做,俾空間大家啦,真係行唔到落去,勉強又有什麼意思

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 小豬澄 於 14-11-10 發表我無

你講得冇錯 大家睇法唔同,我做既野真係令太太受好多苦 我只係唔想咁樣落去,所以我先諗盡方法 想好好照顧 ...
你慢慢 我有個朋友佢同你情況好似 個男人又係認錯求老婆原諒 個老婆話你要補救係你既事 我可以唔簽紙住 但到個仔18歲我就實簽離婚
但男人努力左7年 個老婆都不為所動 我都有同個老婆講 佢咁有誠意你原諒佢啦
個老婆話 比多次機會佢再傷害我?憑什麼咁肯定佢一定會改?結婚個時夠話唔會傷害我 仲事實上拿刀插我既就係佢 一個自己最信既人
事實上到今時今日個老婆有出去溝仔去玩去蒲 個老公無立場反對 反對?離婚囉

我話你知個老婆以前好愛佢老公 好愛佢個仔 但現在佢好憎佢老公佢唔理個仔
係嫁 有d女人係好偏激嫁 特別當年佢結婚時 無人讚成都要跟個男人

換轉係你 你做唔做到個男人咁?佢真係諗住個仔18歲前都會繼續努力 佢仲慘過你佢未郁過手打老婆 淨鬧炸

首頁
12345...6

尾頁

跳至