樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

悅庭軒 better than 新光.
采頤(居屋) is also good!

我係中環返工,所以好期待沙中線,可以快d返工放工。

大宅

onefung 發表於 14-12-11 09:34
回覆 zippyzgs 的帖子

你呢個真係要好好彩or 你賣ge 單位特色同時又平d 先可做到同一日簽2份. 同埋你想買 ...
I would be very stressful if under such situation.

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:悅庭軒+better+than+新光.采頤(居屋)+is+al

原帖由 firefoxy 於 14-12-11 發表
悅庭軒 better than 新光.
采頤(居屋) is also good!
但多幾十尺,又無得睇樓都唔知換唔換好,因為要額外俾多好多錢

大宅

onefung 發表於 14-12-11 09:34

你呢個真係要好好彩or 你賣ge 單位特色同時又平d 先可做到同一日簽2份. 同埋你想買 ...
其實我都唔想咁趕,但其實已經睇咗大半年樓都冇心水,一見有啱就拿拿聲放自己嗰間,不過自己間屋喺易放(高層向南山景),只要跟巿價一定賣得出,所以先咁博。

萬一個買家撻定,我自己加屋企人都可以調到 cash 俾住新屋首期先,所以風險相對低咗。

大宅

firefoxy 發表於 14-12-11 10:17
I would be very stressful if under such situation.
Agree, 最安全做法一定係先賣自己間屋,收咗錢先簽新屋,但而家缺盤,唔知要等幾耐,所以先博一博

大宅

引用:Quote:原帖由 firefoxy 於 14-12-11 發表悅

原帖由 kayeea 於 14-12-11 發表
但多幾十尺,又無得睇樓都唔知換唔換好,因為要額外俾多好多錢
咁你換樓既目的係?!

子爵府

引用:我剛剛換完樓,我的做法是:我同一日簽兩間

原帖由 zippyzgs 於 14-12-09 發表
我剛剛換完樓,我的做法是:
我同一日簽兩間樓的臨時買賣合約,但交吉日子要早過新屋成交日,因為係先賣後 ...
同時買賣手頭最少要有幾多現金?因現金有限

子爵府

引用:回覆 zippyzgs 的帖子你呢個真係要好好彩or

原帖由 onefung 於 14-12-11 發表

如果我都係無咩現金流, 又想換應該點?

大宅

LC116 發表於 15-4-28 10:20
同時買賣手頭最少要有幾多現金?因現金有限
最少要俾到印花稅同新屋大訂,但而家收緊壓測真係要小心個新買家上唔到會撻訂,所以除非你可以調到現金俾你新屋首期,否則都係收曬錢先再買穩陣d

首頁

尾頁

跳至