論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:感恩請到一位適合我地家庭既工人姐姐

羨慕死人

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

替樓主開心,搵到好工。

主 賜 平 安

大宅

回覆:PrettyWife2013 的帖子

可以話我知边到請嗎?

洋房

引用:第一次請工人,一開始已經決定請有經驗工人

原帖由 PrettyWife2013 於 14-12-19 發表
第一次請工人,一開始已經決定請有經驗工人,因為要照顧NB而且我唔識教又無家人可以來教下。我唔介意姐姐有 ...
佢年紀大嗎?

大宅

引用:回覆 方方媽媽 的帖子接近,係6k. 不過無

原帖由 PrettyWife2013 於 14-12-19 發表
回覆 方方媽媽 的帖子

接近,係6k. 不過無煩惱,可以連陪月都唔使請,值得! ...
祝你好運!

別墅

係姐姐揀你既話,係一件好事。我家姐姐都係揀我地,依家6個月了。有經驗,先可以自動波,煮既飯先可以啱口味,工作時間先可以自己掌握。我感激姐姐以前的僱主,已經教好姐姐識得管理買餸錢,不雖由頭教起,自己又放心,就係中了六合彩。我畀姐姐既係專重,信任,及自主權,當然仲有不時既小甜頭,有幾多僱主肯/敢畀?樓主,重金禮聘,也是好方法,試問她再在市場叫價,仲可以有幾高?

男爵府

回覆 lovelybaby2012 的帖子

朋友介紹啊

男爵府

回覆 DragonMonkey 的帖子

41歲

男爵府

回覆 thankyoutina 的帖子

係啊,我都好感激前僱主既培訓。我真係唔洗點理唔洗點教。再加上工人向香港咁多年,有自己既朋友同生活方式,而且又有錢,所以唔怕工人思鄉病借財仔。如果放出來,相信中上產,兩夫婦都要返工既家庭出6k以上都願意。

別墅

我都睇中我家姐姐,好多親戚都在香港,澳門打工,是打工富戶。有人覺得新手,又重經濟負擔,又無咁高學歷,先係聽敎聽話。我反而覺得係高學歷>有常識;有經驗>少出錯;富戶>無借貴利壓力。

男爵府

回覆 thankyoutina 的帖子

We think the same. 我唔使買電話又唔使煩姐姐做完野會悶。自己咪都有(前僱主送做部notepad她用.) 我買左日用品,她都係鍾意用自己牌子。所以遇到呢D有經驗,你俾自由尊重,當她係一位獨立員工就得啦。

侯爵府

Where can hire ?

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我姐姐都係,佢係香港做左幾年,又湊過nb, 有自己教會生活同親戚朋友,做家務自動波,買晒餸比佢自己搞掂就得,暫時未對過我黑面。有d人話出高過基本工資會做壞市,試問基本價有咩可能請到咁ge姐姐?

男爵府

回覆 Wendy1017 的帖子

係啊,一分錢一分貨!BB提早出來,我教唔切工人點煲上奶湯,向醫院whatsapp instruction都明,真係幫到唔少。老公仲話工人買左花放向屋企等我出院。

大宅

我姐姐都係香港做好多年,成日話我要求低。佢同陪月話佢要求高過太太。確實喺啲我唔識做家務成日覺得姐姐未結婚又湊到b又做到家務好犀利。 其實湊b做家務係佢吔工作,大部分都應付到。

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:回覆+Wendy1017+的帖子係啊,一分錢一分貨

原帖由 PrettyWife2013 於 14-12-26 發表
回覆 Wendy1017 的帖子

係啊,一分錢一分貨!BB提早出來,我教唔切工人點煲上奶湯,向醫院whatsapp instru ...

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

恭喜 !

複式洋房

我都希望搵到個好嘅工人😔

子爵府

男爵府

恭喜你,我亦係用高d人工去留姐姐的人,大家見工都會揀,佢地也一樣。
我滿意佢,佢亦開心,幾好,winwin

首頁

尾頁

跳至