自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

回覆:bulldemon 的帖子

唔好激親自己。依家滙豐開戶係咁煩。

我上次帶個外籍CEO去開出糧戶口,6位數字人工,都係審犯咁問。仲問之前有冇試過在其他分行開戶被reject。又唔比我代答。我幾驚老細怪我帶佢去d咁煩嘅銀行。

大宅

引用:我喺單親媽咪,因為前夫要個大仔自己開戶口

原帖由 bulldemon 於 14-12-24 發表
我喺單親媽咪,因為前夫要個大仔自己開戶口話可以過零用錢俾佢,所以要我帶佢開個匯豐戶口。
兩星期前去過 ...
好過份!你試下带—百幾十萬去開戶口,睇下佢地會吾會甘對你地!根本系嫌錢少但transaction多!試下網上投訴!

;-)

伯爵府

呢間有d staff真係態度狗眼看人低
支持你投訴
我個時係佢直頭唔記得幫我做d文件,吹咗2次都冇理
最後要我見經理,寫埋投訴信先即刻follow up

大宅

回覆:勁嬲,喺匯豐度覺得受到不平事,請問可以去邊度投訴呢?(

乜而家銀行咁既,我之前同我個女去開戶口都冇咁問

侯爵府

大廚勳章

引用:下,就算銀行真係唔比18歲以下開戶,個職員

原帖由 mininab 於 14-12-24 發表
下,就算銀行真係唔比18歲以下開戶,個職員都唔應該對你無禮貌囉
如果係因為唔夠18歲唔比開,就米問咁多野啦…邊間分行咁衰。

快樂烹飪好時光,天天都是快樂天。
互相幫助~

天氣仲係好熱啊

男爵府

ckat 發表於 14-12-24 18:44
同埋,既然有恒生戶口,真係無需要開匯豐,因為兩間銀行可以用櫃員機過數。

...
佢老豆係都要個仔開個匯豐戶口,因為佢係匯豐出糧,話匯豐過匯豐好快,而且方便埋佢屋企人俾零用錢兩兄弟用,成年都唔會見佢哋一面,佢哋話淨想俾d生日錢,過年利是兩兄弟,我又唔想同佢哋老豆嘈,咪諗住同個仔開個算囉,冇諗到開個戶口都要講埋自己家世俾外人知架

侯爵府

大廚勳章

回覆:Herobear 的帖子

係職員本身問題啦,好似啲Sales咁都有白鴿眼

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

男爵府

我之前去匯豐開戶口都俾人問過類似問題.我又係拎恒生住址證明佢都有問有恒生點解仲開匯豐.我俾佢問到勁唔耐煩,不過當時個職員態度OK同埋都有解釋原因.

侯爵府

我喺單親媽咪,因為前夫要個大仔自己開戶口話可以過零用錢俾佢,所以要我帶佢開個匯豐戶口。
兩星期前去過 ...
邊間分行咁衰?

侯爵府

大廚勳章

引用:Quote:ckat 發表於 14-12-24 18:44 同埋,

佢老豆係都要個仔開個匯豐戶口,因為佢係匯豐出糧,話匯豐過匯豐好快,而且方便埋佢屋企人俾零用錢兩兄弟用 ...
登你唔抵攞,無晒私穩仲係開唔到。叫你前夫陪仔開啦

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

男爵府

幸福羊寶寶 發表於 14-12-24 18:58
如果係因為唔夠18歲唔比開,就米問咁多野啦…邊間分行咁衰。
我上次同今次都去同一間,荃灣富華中心新開果間

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:勁嬲,喺匯豐度覺得受到不平事,請問可以去邊度投訴呢?(

太過分了

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

其實而家d大銀行包括中銀都唔想接呢d冇得賺錢既戶口,所以問張問短留難人

子爵府

樓主,唔好嬲!我係卓越客戶,户口過7位數存款,幾年前同我仔開都開唔到!HSBC唔like 小朋友户口,問我好多問題,經理親自坐底同我傾,煩到頂佢唔順,最終去咗CCB去!

侯爵府

大廚勳章

回覆:SW_Ball 的帖子

我剛剛都開左,不過係細行。有問係米美國公民,怕我逃稅,開黎做咩。但唔會問我提幾多次款呢啲白痴問題。

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

侯爵府

大廚勳章

回覆:i_love_pampers 的帖子

咁一係講明唔接受開戶啦,浪費時間

互相幫助~

天氣仲係好熱啊

禁止訪問

引用:同埋,既然有恒生戶口,真係無需要開匯豐,

珍珠宮

兩星期前去過 ...
咪鬼去匯豐啦!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我舊年同我個女(12歲)去滙豐開戶口又無咁既問題喎?無問用途,每次攞幾多,好順利。

我諗係個別職員問題,我都贊成你去投訴問清楚唔比開戶既原因。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

典解我甘憎佢,其中一個原因,要大客唔要細客~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁
12345...9

尾頁

跳至