自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

maggieddie 發表於 14-12-29 11:53
市面好多幾百蚊 但我乜都唔識 除左睇容量 仲要留意啲咩呢?請指教!
最重要睇w數, 睇下廚房條線加埋其他電器會唔會overload

(安全至上)

大宅

引用:Quote:原帖由+蓮蓮子+於+14-12-29+發表呢部

原帖由 good_pig 於 14-12-29 發表
都夠既,不過如果有位,大dd 可以整多d野
就係廚房細冇位
不過如果焗雞之類就會切開先放入去焗

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:想平平地買個焗爐玩下

揀爐內有風扇嗰d,熱力會平均d,焗雞就唔駛半路中途反轉

大宅

熱血勳章

啱啱又睇左伊瑪 19L 1380w 100-250度
夠唔夠整雞

大宅

熱血勳章

引用:啱啱又睇左伊瑪 19L 1380w 100-250度夠唔夠

原帖由 maggieddie 於 14-12-29 發表
啱啱又睇左伊瑪 19L 1380w 100-250度
夠唔夠整雞
有部伊瑪舊款就28L 1500w 但得90—230度

大宅

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 maggieddie 於 14-12-29 發表

有部伊瑪舊款就28L 1500w 但得90—230度
唔知邊部好

水晶宮

maggieddie 發表於 14-12-29 17:27
唔知邊部好
唔想周圍走, 就係 aeon挑一部 "樓第" 最高既 ( 即上下發熱線距離最遠 )
咁焗蛋糕時唔會太易爆面

其二就係挑一部發熱線不要太近中心, 分得越開, 上色越均勻 ( 即上面2條發熱線既位置最好相格遠一點的 )

其餘既, 其實焗爐部部都係咁上下, 焗得食物熟就OK, 幾百蚊貨仔都一般係咁.......

過千既焗爐, 質料好點, 門好點, 保溫好點.... 但唔係成日用的話, 間中焗吓東西玩吓既其實一般幾百既都好夠玩 ~

大宅

熱血勳章

引用:Quote:maggieddie 發表於 14-12-29 17:27

原帖由 tammy2008 於 14-12-29 發表
唔想周圍走, 就係 aeon挑一部 "樓第" 最高既 ( 即上下發熱線距離最遠 )
咁焗蛋糕時唔會太易爆面
多謝你!我就係喺aeon睇中左伊瑪19L同25L 19L有燈 温度至250 25L無燈 温度至230 唔知點揀

大宅

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 tammy2008 於 14-12-29 發表

多謝你!我就係喺aeon睇中左伊瑪19L同25L 19L有燈 温度至250 25L無燈 温度至230 唔知點揀

...
就係依兩部

水晶宮

maggieddie 發表於 14-12-29 17:48
就係依兩部

相差60蚊.....梗係大少少好d ( 如果多人食 )

見佢高度唔係高好多, 係咪闊身d ( 焗曲奇可以放多4-5塊入去焗 )

230 / 250度其實唔係好大問題架, 樓第矮其實焗飯/ 意粉時放高點, 上色都會好夠, 近發熱線其實溫度又會高d, 就算調到230度, 放最高一層都會超過230度....

無燈可以自己用小 led ( 街邊10蚊貨仔都ok ) , 睇得仲真d ( 一般焗爐燈係微黃, 其實都少少失真架, 有時以為好金黃, 其實可能只係剛剛ok )

大宅

熱血勳章

引用:Quote:maggieddie 發表於 14-12-29 17:48

原帖由 tammy2008 於 14-12-29 發表
thank you 咁我買喇 好興奮

水晶宮

maggieddie 發表於 14-12-29 18:10
thank you 咁我買喇 好興奮
CHECK 清潔呀 , 開吓門睇吓順唔順, 睇吓入面有冇花....門玻璃有冇裂痕等等...

大宅

最近買左呢部$298,主要係焗下雞翼,蕃薯等。

大宅

子爵府

侯爵府

引用:搭單問,呢部有冇人用過?好唔好?

原帖由 蓮蓮子 於 14-12-29 發表
搭單問,呢部有冇人用過?好唔好?
第二間丰澤368咋

大宅

熱血勳章

size啱啱好 好開心呀!

珍珠宮

引用:忠臣牌ok架又抵玩,我部用咗10年仲未壞

原帖由 吱喳momo 於 14-12-29 發表
忠臣牌ok架又抵玩,我部用咗10年仲未壞

男爵府

引用:搭單問,呢部有冇人用過?好唔好?

原帖由 蓮蓮子 於 14-12-29 發表
搭單問,呢部有冇人用過?好唔好?
Im using this oven now, i think is very good ar i remeber i bought it at jkd 300 around now expensive alot.

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 maggieddie 於 14-12-29 發表

原帖由 good_pig 於 14-12-29 發表
火數,夠唔夠熱焗雞果d
請問你們有没有人用過湯“神”牌部二合一麵包机焗爐? 好用嗎? 因屋企地方小唔可以擺兩部機, 見價錢都唔算太貴, 心思思想買。。。

首頁

尾頁

跳至