自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:Pradagal 的帖子

雖然佢做得唔好,但你都要出糧俾佢嘅,你計返佢返工日數嘅人工,加埋佢倒貼咗嘅買餸錢,叫佢俾銀行戶口你,你過數俾佢啦

大宅

回覆:超差陪月,慘...點算好??(有D長)

我第一胎個陣陪月都係好差。佢唔做重好,免得令你產後抑鬱,計返做左幾日人工就得。

男爵府

你同事咁都介紹比你?求其揾個鐘點姐姐都好過佢

男爵府

畀面勳章

引用:你同事咁都介紹比你?求其揾個鐘點姐姐都好

原帖由 chulalala 於 15-01-09 發表
你同事咁都介紹比你?求其揾個鐘點姐姐都好過佢
我同事自己生兩胎都請佢,不過可能做得耐變差左

親賢能, 遠小人

翡翠宮

畀面勳章

預支餸錢用哂,預支左幾多,買左乜野,叫佢清清楚楚列張單,如果有買藥材,叫佢拎番哂出黎。再跟住計番足人工俾佢。

如果佢冇列清條數,藥材又冇,向佢追討餸錢,否則用人工write off。記著要用what's app寫清楚俾佢,唔好delete。
日日是好日

大宅

回覆:Pradagal 的帖子

可能有人以高價請佢,佢想走人搏炒,但等左幾日你仲未炒佢就自己辭職。

公爵府

引用:雖然佢做得唔好,但你都要出糧俾佢嘅,你計

原帖由 nightingale 於 15-01-08 發表
雖然佢做得唔好,但你都要出糧俾佢嘅,你計返佢返工日數嘅人工,加埋佢倒貼咗嘅買餸錢,叫佢俾銀行戶口你, ...
講得好啱,同佢清埋數,完佐件事算

複式洋房

陪月應該唔包- 有人客黎探我,幫手整d薑醋招待人

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Pradagal 發表於 15-1-8 20:15
我剛生月BB,請左個陪月,呢個姨姨係同事之前用過嘅,但佢黎到喇我度一個星期,我已經覺唔對路:
1. 朝早一 ...
其實你已有工人 唔要陪月都得

伯爵府

畀面勳章

點都好,計清楚啲數比返佢,whatsapp問佢攞銀行戶口,一定要入數去佢個名嘅戶口,費事第日抝數

男爵府

請陪月同請工人一樣,要搵個好既好難

記住搵D信得過,或者自己親眼見過係好既先請

點都要計返日數出糧俾佢,免得佢告你,到時仲煩
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

侯爵府

首頁

尾頁

跳至