自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都想去試下呀

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:我想帶我父母去呢間餐廳

應該呢期好多人 我遲d去

禁止訪問

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

呢個post一出,應該俾bk jm包場,

子爵府

開心吸收勳章 BK Milk勳章

I want to go too.

侯爵府

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:邊度嚟架?我想帶個女去

原帖由 mingmama 於 15-01-09 發表
邊度嚟架?我想帶個女去

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都好想去

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:.+ +

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

男爵府

回覆:Justforyouss 的帖子

童年必去

子爵府

伯爵府

水晶宮

畀面勳章

幾好諗頭喎

象牙宮

荔園遊樂場

於97年同香港人say goodbye的荔園遊樂場,最近於佐敦「翻生」!其實荔園並非重開,而是開了間以它為主題的餐廳。

兩位70 後因為見近排香港人負面情緒爆登,所以便用舊荔園作布置藍本,將香港人的童年回憶重現。座位特別做成「叮叮車」和過山車造型,又有機動遊戲「恐龍屋」、掟階磚攤位上的「白箭」擺設。當然亦唔少得荔園象徵之一「天奴」,老闆特別訂造個大象擺設放在門口,成功吸引到唔少途人停低眼望望。

菜式雖然無裝修咁爆,以中菜以言,都見心思。像啫啫牛骨髓煲,用了坊間中菜館甚少食到的牛骨髓,同豬膶、乾蔥一同爆香,牛骨髓口感爽滑,加上乾蔥香味,夠晒惹味。

話到明是重溫兒時回憶,又點少得兒童餐?食物用戰機同跑車餐盤裝住,雖然都是腸仔意粉、煎雞扒呢啲普通嘢,但勝在大人、細佬都可柯打。全間餐廳最浮誇的算係甜品「天奴夢幻樂園」,用 Lego 砌成大大個樂園器皿,載住杯雜果爆谷雪糕,加上放埋乾冰,周圍煙霧瀰漫,又係一個影相位!

荔苑樂園餐廳
地址:佐敦德興街 7A-7B 號地下
電話:2377-2882
供應時間:星期一至日 12nn-1am
收費︰不設加一
交通︰港鐵佐敦站 E 出口

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好正喎

象牙宮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

回覆:333s 的帖子

好想食牛骨髓

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

貴嗎?兒童餐幾錢?

首頁
12345...8

尾頁

跳至