自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:范瑋琪產後首見兒子淚流不止陳建州直呼偉大

好感動

子爵府

當我第一次抱吖b嗰時我都感動到喊!先知道做媽媽係好偉大!

珍貴的并唔喺苦難本身,而喺我地對苦難如同珍珠般的包容.

子爵府

touching

侯爵府

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

真係要做了媽媽先明白, 我女女有黃袒要訓箱, 我見到都喊到豬頭咁, 果陣老公都要返工, 無人陪自己

珍珠宮

我情況一樣,
我囡早兩個月, 一出就訓箱, 我第3 日落床見到bb,
真係喊到收唔到聲

我仲好記得,開刀個下,佢喊左3聲,
之後一支勁粗既強心針一野打落去到,
6個兒科醫生圖住阿b bump 氣,
不斷bump,不斷推去nicu..

我老公話,第一眼見到囡,佢係插晒侯,嘔白泡..
手掌咁細...好慘.

侯爵府

順產即刻睇,到我開刀,醒番問姑娘我個仔呢?姑娘只係答正常,但睇唔到,直到上番產後房,阿仔又話體温低要照燈,搞足成日無得睇,到睇到真係覺得自己生左,個仔係自己既。

珍珠宮

seaman1982 發表於 15-1-19 14:56
我看到的是范范三日之後才看到兒子。我仲以為開刀開得有咩唔好,要瞓足三日先落到床。(我唔係黑心我真係咁 ...
早產係要打直開.
我係有成4寸長,由肚慈開到3角位,
係用釘槍埋口 ( 橫開係用線)
我記得我拆傷口,係拆左23口釘..

比普通打橫開既媽媽要遲一日落床,
因為岩岩條疤係"起身坐起"個彎位( 橫開直接係底褲位)
所以正常係第3日先落到床.

我個時落左床, 仲好辛苦, 要用輸椅推我去nicu,
一路行,一路拐下,一見到阿b, 喊到我....

大宅

雖然我係順產冇經歷過見唔到BB,不過呢段片睇到我好感動pity:

伯爵府

虎到金來勳章

引用:我情況一樣,我囡早兩個月, 一出就訓箱, 我

原帖由 BIGPAT 於 15-01-19 發表
我情況一樣,
我囡早兩個月, 一出就訓箱, 我第3 日落床見到bb,
真係喊到收唔到聲
我仔一出世入左nicu,我就係好似范范咁隔住個箱狂喊

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:seaman1982 發表於 15-1-19 14:56 我

原帖由 BIGPAT 於 15-01-19 發表
早產係要打直開.
我係有成4寸長,由肚慈開到3角位,
係用釘槍埋口 ( 橫開係用線)
謝謝解說

水晶宮

2018復活節勳章

我尋日睇都有喊呀做左人阿媽個感受特別深

大宅

引用:回覆+CaCa0919+的帖子都令我諗起生完果刻,+

原帖由 luvkaka 於 15-01-19 發表
回覆 CaCa0919 的帖子

都令我諗起生完果刻, 不過我順產, 一生完呀B就係我身上訓咗好耐, 我即刻睇住佢認實 ...
Me too!

子爵府

母愛~~~ TOUCHING ~~

男爵府

真係好感動

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

完全感受到 我2胎順產 生完睇住囡囡趴係心口 眼淚係咁流 老公感動到喊

子爵府

好媽媽勳章

呢種感覺係做媽咪先會體會到我都睇到眼濕濕

終於有褲着!

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我細女出世時血糖急降
我兩日見吾到
到我落床去睇佢見佢手仔插哂野
心痛到不得了
系醫院甘多日喊足甘多日加上傷口又痛
關注自閉症兒童

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章

好明白隔住箱仔果刻,我都係甘睇住自己仔仔係里邊....
我都係生完第二日先自己上去睇bb,bb出世胎水混濁,果下生完話仔 姑娘比你睇就抱走。

首頁

尾頁

跳至