自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

我地學精了~~

寶石宮

引用:Quote:原帖由 milktealai 於 15-01-21 發表

原帖由 cattz288 於 15-01-21 發表
我都觉要!
我以前真係有帶㗎,所以攞都唔攞我果架

男爵府

育兒性格勳章

其實呢D事已經發生多次,佢係無責任幫你睇車,好似你泊停埸你架車比人偷左都唔會關個停車埸事,你有責任自己管理好自己的財物架.

Dot0716    發表於 15-1-21 15:07

伯爵府

我睇唔明wow....咁樓主係放左係有人睇住個個泊車處而唔見嗎?
定係放係冇人睇住個d泊車處?
如前者, 咁你迪士尼唔岩
如後者,只可話係你不幸

珍珠宮

回覆:小心!!!迪士尼奇妙旅程﹕被偷bb車!樂園推卸責任!

其實已講過好多次有人偷車,樂園唔會負責,真係只能自己睇住,或者唔帶車。我都係小朋友講到明,無 BB 車,唔抱,捱唔住就即走。通常為玩佢哋都捱得住嘅

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

同情你, 但你唔係真係以為樂園有責任幫你看管架BB車啩? 咁多車放喺度, 職員點知邊架車係邊個嘅呢? 所以被人攞錯或偷走一D都唔奇. 自己財物唔跟身又冇做足防盜措施, 唔能夠怪人唔幫你看住架.

大宅

樓主,有沒有報警?

珍珠宮

唔好意思,我覺得樂園無錯。

souvenir    發表於 15-1-21 15:12

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

架 bb 車係俾貪心人偷左,點解係樂園嘅責任 佢地唔會揾個職員幫你看住架車架喎

大宅

回覆:JoannaBB 的帖子

明白亦十分同情你嘅遭遇,多謝提醒,以後都會帶鎖。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 cattz288 於 15-01-21 發表我

原帖由 milktealai 於 15-01-21 發表
我以前真係有帶㗎,所以攞都唔攞我果架
我上次去,無帶鎖,睇劇場又見好多靚車,專登泊喺旁邊!無事!
但坐船時,見無乜車泊,又唔比拎上船,老爺提議佢看車,幾唔好意思!
所以如果帶B車,又想安心开心,帶鎖係必须的!

放下自在

子爵府

放低遮係食肆外的遮桶,店鋪有責任看管嗎

子爵府

回覆:JoannaBB 的帖子

想知:如果私家車喺停車場被偷,可否要求停車場賠償?

公爵府

伯爵府

親子王國15週年勳章

香港人真係愛投訴,有乜閃失,一定人地錯
人地寫得清清楚楚,私人物品客下自理
揸車去shopping mall parking 泊低,都有列明,有乜損失,業主冇責任

男爵府

就算有職員睇住,相信佢地唔會認得邊架車係邊個嘅,比其他人攞咗都唔知。如其靠人幫手睇住,倒不如自己帶鎖保障自己。我上次去,係用有鎖行李帶鎖住。

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

已經聽過好多次去迪迪尼比人偷bb車上次去海馬公園,真係次次放底車都好唔放心,好驚比人偷車,玩都玩得唔盡興。下次再去,我諗真係要帶把鎖。
好明白你心情,但的確職員冇責任代遊客看管財物,希望你小朋友唔好被影響到啦

男爵府

熱血勳章

雖然我無小朋友,但蒲得bk多,就知道bb車一定要上單車鎖。啲b6理得你架係公定私車,但求就手

男爵府

我真係會唔玩 而睇住bb車……

男爵府

老實講,俾錢泊私家車係停車場,俾人偷左個場都唔會賠錢,最多幫你報警,可況一個公開地方?

其實一向都覺得會有呢個問題,見過有D人仲成個袋咁放係架車度,真係唔明佢地既信心係邊黎。下次去,一係唔好帶車,一係租佢地既BB車啦

我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

首頁
12345...10

尾頁

跳至