自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:順豐好唔掂

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

一定係去門市拎,送上門。。。十日都派唔到

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都試過收人送的聖誕禮物,對方廿二號寄貨,比埋錢送上我屋企,到一月三日都未收到,對方打去追,話會即日送,果晚順豐打比我,問我自己去門市取,還是送上門?我話寄件者比左錢送上我屋企,咁當然送啦!仲話今日屋企有人,隨時送都得!結果我連涼都唔敢沖等送貨,結果都係無送!

一月四日,寄件者再追,順豐check完又話會送,結果都係無送

到一月五日,有miss call找我,我覆返電話,再比no.佢check, 順豐又問我自己去門市取還是送上門!我再答佢寄件者比晒錢送上門的,當然送去我屋企,咁我問佢即是幾時送?又答我第二日

結果,我一月六日下午才收到份聖誕禮物

本來已經好嬲,當晚仲要收到順風message,內容大致係:多謝使用順風服務,歡迎下次選取自己到門市取貨服務,以括免徧遠地區收費

全件事,令我感覺佢地收左送上門的服務費,但又唔想送貨,所以hold住件貨一直唔送,期間無電話通知又咩都無,唔係寄件者話我知,我完全唔知有貨收,而寄件者亦唔知件貨仲未送!

到催佢地,佢地竟然不斷問收件者自己上門取還是送貨,依然遲遲唔送,好似局收件者忍唔住自己去取貨咁!

送完仲要發一個發悔氣message比收件者!!串人下次自己去拎咁(以前收貨從未試過收呢個message),真係超差差差差!

如果咁唔想送貨,乾脆cut左呢個service啦!

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原來唔只我係咁,屋企等咗幾日唔敢出街,訊息又冇,電話又冇

伯爵府

BK Milk勳章

回覆:ck816 的帖子

我用又好好喎,我次次門市取。

大宅

我今日有message 派件,晚上8點就收到件啦
好彩咋,唔係我又心思思

大宅

d派件員仲寸左好多、係電話叫派件員明天2點後送黎、佢好寸答我未必安排度、我問咁幾時派、佢話派就實派、但要安排度先得!到佢送果日打黎叫我去樓下公園拎、但照收我$18派送費!真係好似5憂做咁!

水晶宮

引用:13號幫自己同家人唔同時段喺Apple+訂咗i+6+

原帖由 ck816 於 15-01-24 發表
13號幫自己同家人唔同時段喺Apple 訂咗i 6+, 預計26-30到。前兩日已經收到其中兩部,最遲訂嗰部,前兩日已 ...
我都係,幫家人買,話送又唔送,結果尋晚自己搭的士去順豐拎

大宅

引用:我都試過收人送的聖誕禮物,對方廿二號寄貨

原帖由 bu-b 於 15-01-24 發表
我都試過收人送的聖誕禮物,對方廿二號寄貨,比埋錢送上我屋企,到一月三日都未收到,對方打去追,話會即日 ...
我情況完全同你一樣,真係火都黎。站上過去冇人應門,但屋企冇響過鐘 佢就send番去門市囉╮(╯_╰)╭打都唔打下俾人…嬲

水晶宮

我俾左運費,仲要自己去抬,真係暈得一陣陣

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁D服務好差喎,仲好像係公司政策嚟

首頁

尾頁

跳至