自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

emibaby 發表於 15-2-4 11:57
我同你差不多,有份件17/1到,27/1出貨,今日都未到,又一份24/1簽收,尋晚見佢扣咗錢,應該過兩日出貨

...
我件27號出貨今日終於到港,你都check下。
其實上去攞貨要帶d咩?

子爵府

2023年兔年勳章

回覆:lingling06 的帖子

我上次去就要show個提貨email,再比張有你全名既証件佢copy (HKID /回鄕咭...等)你最好帶個岩size既手抽袋去裝份件

男爵府

emibaby 發表於 15-2-4 21:21
我上次去就要show個提貨email,再比張有你全名既証件佢copy (HKID /回鄕咭...等)你最好帶個岩size既手抽袋 ...
是有e mail通知?我無收到,我只是上網check status見到件貨到咗,等我問下客服,唔該

子爵府

2023年兔年勳章

回覆:lingling06 的帖子

稍後有email比你,我check status都見到咗香港啦,今個星期六可以上去拎Lu

男爵府

引用:稍後有email比你,我check+status都見到咗

原帖由 emibaby 於 15-02-04 發表
稍後有email比你,我check status都見到咗香港啦,今個星期六可以上去拎Lu

...
請問,自提的office hour 是幾點?網頁上揾吾到資料,電話又無人聽。

子爵府

2023年兔年勳章

回覆:wksin 的帖子

delete

別墅

今日終於幫我磅重啦~~
但個運費好貴
1KG收我USD15.4

子爵府

2023年兔年勳章

回覆:chami 的帖子

咩野貨?好大件架?

別墅

引用:咩野貨?好大件架? +

原帖由 emibaby 於 15-02-06 發表
咩野貨?好大件架?
3支 tom ford lip and boys唇膏
我覺得一d都唔重囉,明明佢寫1kg,但又再收我續重價錢,真係無下次

子爵府

2023年兔年勳章

回覆:chami 的帖子

咁真係好貴啊

男爵府

引用:今日終於幫我磅重啦~~但個運費好貴1KG收我U

原帖由 chami 於 15-02-06 發表
今日終於幫我磅重啦~~
但個運費好貴
無理由架!你係咪自取件啊?
我件1.78收左 4.5美金咋

大宅

回覆:第一次用US-EX,2星期都未磅重,點算?

我仲誇,佢網頁預估我要比90美元運費,QQ佢又唔覆

別墅

引用:我仲誇,佢網頁預估我要比90美元運費,QQ佢

原帖由 面包仔 於 15-02-16 發表
咁得人驚?有幾重?

別墅

引用:Quote:原帖由+chami+於+15-02-06+發表今日

原帖由 CatMo1006 於 15-02-09 發表
無理由架!你係咪自取件啊?
我件1.78收左 4.5美金咋
我係揀送上門

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

面包仔 發表於 15-2-16 10:21
以前us-ex係收實體(我唔知而家係唔係改咗,不過$90-真係誇張),你可以睇返邊間速遞公司派到去us-ex,果間速遞一定會有講幾重要幾大size
日本の平安を祈ります

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

chami 發表於 15-2-6 16:18
今日終於幫我磅重啦~~
但個運費好貴

公告详情
时间:2015/1/4 23:09:11

尊敬的客户:
由于很多客户在货物入库前未填写运单,造成美国仓库操作人员要对每件包裹进行人工入库处理和货物上架工作,增加了很多人工成本,同时也需要增加了很多仓储空间和仓储设备,这些都增加了公司的运营成本,造成了很大财务压力,经公司研究决定,对香港自提运费调整如下:
一. 货物到货前需填写运单,1磅起运,2.5美金/磅;
操作流程:入库分拣。
二. 填写到货预报,1磅起运,3美金/磅;
操作流程:入库分拣、入仓操作(上货架)、仓储管理(仓储信息系统录入)。
三. 货物到货前未填写运单,1磅起运,3.5美金/磅;
操作流程:入库分拣、逐一进行包裹信息系统录人、向客户提交到货记录、入仓操作(上货架)、仓储管理(仓储信息系统录入)。
四. 1磅以上按實際重量計費,如:2.35磅 X 費率=實際運費;
五. 体积重量超过实际重量2倍以内的货物,如:实际重量10磅,体积重量≦20磅,免收体积重量费用(99%的包裹经过去泡减重处理,都可以符合免体积重量的要求),极少数体积重量超过实际重量2倍的包裹,超出部分收取1美金/磅的航空运费补贴。
六, 对无法在货物入库前填写运单的客户,请参考美中仓储转运服务相关条款,也请联系客服或本公司。
(请电商客户及VIP客户,尽快联系客服,确认服务流程和运费)。
以上内容从2月1日起执行,希望广大客户可以理解和支持,非常感谢!

美国快递

日本の平安を祈ります

大宅

回覆:kk80400 的帖子

睇咗個tracking no.咁啱無重量睇。

珍珠宮

引用:睇咗個tracking+no.咁啱無重量睇。 +

原帖由 面包仔 於 15-02-17 發表
睇咗個tracking no.咁啱無重量睇。
你果間係間FedEx?

日本の平安を祈ります

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我已經好耐無用,今日用發覺好抵~
USD3.75 運費,太誇張啦

平過大陸寄過黎

禁止訪問

回覆:第一次用US-EX,2星期都未磅重,點算?

首頁

尾頁

跳至