懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:polarteddy 的帖子

我都係陀twins,而家27weeks,點解我覆診無幫我check宮頸長度嘅??
請問下醫生會幾時幫你check 嫁??

大宅

回覆:紮左宮頸嘅媽媽,可以撐到足月嗎?

我14週做左!衣家阿b 37週平安出世!
但之前試過14週做!20週鬆左線再做!22週都無左!但twins 黎

伯爵府

之前問過醫生, 佢話照肚可以照到子宮頸長唔長, 其實望落去長既話通常都冇事~~如果照落去短就建議做陰道超聲波CONFIRM.

複式洋房

引用:我14週做左!衣家阿b 37週平安出世!但之前

原帖由 Bearbicky 於 15-02-05 發表
我14週做左!衣家阿b 37週平安出世!
但之前試過14週做!20週鬆左線再做!22週都無左!但twins 黎

...
feel so sorry for the twins.
可唔可以講吓14週做左手術後點樣知度20週再爆線?
有無d咩先嘯\\痛\\見紅\\穿水等…?
同埋點解對twins最後係22週都要離開?
同個手術或者宮頸短\\開有無關係?

sorry,問咁多問題。

複式洋房

引用:我都係陀twins,而家27weeks,點解我覆診無

原帖由 kam0419 於 15-02-05 發表
我都係陀twins,而家27weeks,點解我覆診無幫我check宮頸長度嘅??
請問下醫生會幾時幫你check 嫁??:qui ...
我就基本都無特別check宮頸長度,個日產檢同上次照結構都無提及呢個問題,只係我話備醫生知有少見紅所以佢先再照超陰確認。

子爵府

Twins係高危D,最好自己要求醫生check下

大宅

其實我想問瞓床的定義!
是否除了吃,洗澡就要平瞓。
斜斜地可以ma?

複式洋房

回覆:ng1211 的帖子

我訓床除左食飯同去廁所都係平躺或者則臥。因為坐起得耐或斜躺都覺得垂。但係醫院等待做手術個幾日真係食飯去廁所都要床上解決。

大宅

引用:Quote:原帖由+Bearbicky+於+15-02-05+發表

原帖由 polarteddy 於 15-02-06 發表
feel so sorry for the twins.
可唔可以講吓14週做左手術後點樣知度20週再爆線?
有無d咩先嘯\痛\見 ...
因為14週做nifty 發現宮頸短同有跌胎long 跡象!果時即刻要做手術!點知搵著個手勢唔好既醫生!20週照結構時發現線鬆左仲跌左少少胎long 出黎!即刻再做多次!但醫生話都係博下因為驚已經感染!到最後手術成功!但要留意下!點知22週突然穿水!保唔住twins 😭😭😭

複式洋房

回覆:Bearbicky 的帖子

明白,多謝分享。咁搵陣起見我真係點都訓埋呢幾個禮拜先得喇。

大宅

引用:明白,多謝分享。咁搵陣起見我真係點都訓埋

原帖由 polarteddy 於 15-02-06 發表
明白,多謝分享。咁搵陣起見我真係點都訓埋呢幾個禮拜先得喇。
你都好望到家鄉,我仲係遙遠的他方。
大家努力加油!

首頁

尾頁

跳至