夫婦情感

跳至

首頁
12345...35

尾頁

翡翠宮

回覆:年初三,老公話要離婚。。。

你真係煩到嘔,如果我係你老公真係跳住去簽紙

男爵府

字裡行間,都見你知道自己有錯,咁不如道個歉,好好傾番,以後學識體諒,囝咁細仲有排行,努力經營你地個婚姻,加油

男爵府

我都覺你有點自私覇道和自我中心,以為自己賺錢多就大晒。但唔錯都錯咗,若你仍愛老公。就要放下自尊去氹番老公。你老公可能都係一時之氣負氣話離婚。唔好為了面子而失去一頭家。因睇出你老公算唔錯係好脾氣那款。

大宅

仲有99想要返自己工人用天經地義,借俾你係人情,唔借係道理,你就覺得下下人地要去幫你,人地屋企已經煩爆,你仲製造麻煩,出席唔到喪事果度更加離譜,帶埋BB去就得喇,無工人係咪做唔到任何事

cffw    發表於 15-3-6 03:42
cffw    發表於 15-3-6 03:42
LamLamMummy    發表於 15-3-3 22:24

大宅

如果我係你c6,係你話唔出席喪禮個時已經同你講離婚了。

IPodnano    發表於 15-2-22 22:51

大宅

一個好Q煩同埋吾識體諒人的女人,自己叫離婚,等簽紙吧!

大宅

我覺得你唔夠體諒佢.....係果刻佢身邊已經走左好多個親人....但你竟然係果刻同佢嘈兩句就話離婚.......講到尾你自己攞黎....
我家新年前呀爺都走左...都係唔派得利是呢d...不過一家人都照食飯咁樣..但你老公果邊嚴重得多...一下子走左幾個親人..其實佢都好大壓力...你好應該去體諒佢而唔係同佢嘈

男爵府

問題最大係你 搞到今事今日冇得怨
我唔明白事冇人湊B 點解唔去得? 唔識帶埋去?
你家有白事在身 基本唔上得地屋企 娘家都不例外

翡翠宮

從頭到尾要所有人就你,你有冇體諒別人?

世界不是為住你同個仔轉的!!!

仲有為何你個仔成三點先訓?!?!好明顯你自己安排他的作息時間非常差

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我諗你真係要諗清楚 自己衰邊到 同要改下
湊小朋友係辛苦 由你決定生佢個日開始你地都要有心理準備
你要學識體諒同唔好下下靠人
你可以試下同你老公say sorry
好多野唔係非黑即白 唔會無辦法 只有你做唔做

子爵府

其實我睇唔到有咩原因你可以唔出席...
你係咪佢家人黎架?
真心又好做樣又好,呢樣野可以唔去架咩???
佢同你係一家人,有白事唔去拜年都情有可原
你係佢最難過的時候踩多幾腳
可能你表達方式有問題
如果你唔係咁諗
你就同老公講清楚
佢離婚又好唔離又好
你都講得清清楚楚...
其實我又唔覺得佢係去長洲玩
呢種情況我會形容為散心
你情願佢關埋房門係屋企?
諗下你自己係佢失去家人時你做過咩
有無支持佢安慰佢...
照字面,我都頂你唔順

未經本人同意,請勿轉載內容!

水晶宮

錯果個係你!你委屈乜野?你事事要人順你意,你有冇諗過你老公感受?你嫁左人,係男家人,有白事係身根本唔應該返娘家,你點解仲要強行拉埋你老公返?而家話要離婚果個係你,你老公附和你又唔鍾意?你崩潰乜野?而家死阿公果個都未比你安慰,你唔係仲想要你老公氹你啊?一個小朋友姐,兩歲姐,咁你都搞唔掂?下下要有人幫先得?洗唔洗就你工人黎等4月先搞喪禮啊?你真係好不知所謂,睇到人火都黎!如果你有心想同老公修補關係,唔該你反省下呢段日子你有幾衰,好好同你老公道歉!

從愛生憂患 從愛生怖畏 
離愛無憂患 何處有怖畏

男爵府

老公家人一個一個咁離開咗,仲邊會有心情去其他地方?
返娘家唔一定要新年,閒日都得,點解唔等老公心情平復返先去?
喪禮,只要係自己人就百無禁忌,點解要等工人?
bb係你地生嘅,做乜要旨意哂工人湊?
結咗婚,就唔可以成日用分手、離婚嘅字眼要脅人,唔係3歲細路仔喇,成熟啲啦!
老公已經受咁大壓力,仲要成日喺佢面前喊,係人都覺得煩啦!要喊,喺佢背後喊!喺佢面前要堅強啲,比支持佢!
say sorry同改吓自己啲性格啦!唔識體諒人

侯爵府

好媽媽勳章

親人過身,都唔應該返娘家。
過多兩天,大家冷靜左再傾下啦!
你唔係佢,佢唔係你,大家感受唔同,要大家體諒下,你最錯係講離婚,有咩問題都要講清講楚。唔好唔開心啦!

湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

子爵府

冷靜下,再同老公傾

子爵府

我都唔鐘意男家,但如果男家白事,我一定會幫忙,做門面都要的,最多帶埋bb去,冇可能為工人而唔去葬禮,講唔過去,倒返轉如我老公係咁,我一定離婚

男爵府

hashtag旅遊勳章

引用:我都係感覺最大問題係你.要體諒下人.同點解

原帖由 小艾美 於 15-02-22 發表
我都係感覺最大問題係你.要體諒下人.同點解成日都打你99個邊主意.你媽幫不到?

...
係咯,葬禮都話出席唔到又真係好衰,擺低係娘家度一陣都得卦。無理由食飯就得湊一陣就唔得

珍珠宮

樓主有問題多啲

小可愛11    發表於 15-2-22 15:10

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

妳倆公婆互相大對方。不要用離婚兩字耍手段。講出口便會成真。

男爵府

hashtag旅遊勳章

年初二,你都話老公湊b好辛苦,點解仲要強行拉去買日用品呢

首頁
12345...35

尾頁

跳至