懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

回覆:25周啦,都係冇咩人讓座,通常咩交通工具多d架?

我主要坐地鐵返工,唔好話讓座讓企都無,有d望左我幾眼仲若無其視咁!我e+出d出門口避開d人群!

大宅

我坐地鐵多數冇人讓座, 反而試過有一次坐巴士由屯門出市區, 有個嬸嬸頭髮差不多白晒, 一見到我拿拿聲起身讓座, 連嬸嬸隔離個男人都讓埋座比我老公叫我老公陪住我一齊坐, 佢地自己就9秒9行入車廂入面企, 我真係又感動又唔多好意思! 觀察周圍其他坐位其實好多後生仔女坐左喺度打機或者扮睇唔到, 佢地冇人願意讓座比我或者嬸嬸, 睇黎香港政府要好好加強教育既下一代!

大宅

算吧啦~我8個月大都冇人讓坐,無論巴士地鐵,而家d人無咩愛心!

子爵府

我平時駕車返工,好少乘巴士地鐵。但十次坐有八次都有人讓座,兩次係因為地鐵太多人,只能企近門,人哋想讓都讓唔到。

我提醒自己,大肚不是大晒,人哋都是付費,有坐的權利,只能自己小心啲。

大宅

回覆:victorian2015 的帖子

我都係咁想

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

火車我一定坐頭等,有位先上,從來唔會預人讓座

男爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得搭巴士會比較多人讓座, 搭MTR唔同你爭坐已經好好

大宅

回覆 waicc 的帖子

可能不同地區都唔同~謝謝您分享!

大宅

回覆:周咩咩 的帖子

原來大家都咁辛苦。加油

大宅

回覆:kingpig 的帖子

呢個情況真係好尷尬,坐車一定要扶手呀!

大宅

引用:算吧啦~我8個月大都冇人讓坐,無論巴士地鐵

原帖由 oliviachan22 於 15-02-26 發表
算吧啦~我8個月大都冇人讓坐,無論巴士地鐵,而家d人無咩愛心!
下,你要好好保護自己

大宅

引用:唔望有人讓座, 唔推唔撞唔好迎面衝過來, 已

原帖由 victorian2015 於 15-02-26 發表
唔望有人讓座, 唔推唔撞唔好迎面衝過來, 已經唔該晒.

kumakumabb    發表於 15-2-26 23:04

男爵府

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我5望人讓座,只求5好撞我推我

kumakumabb    發表於 15-2-26 23:05

大宅

我陀BB嗰陣,成日都有人讓座,冇人讓都會成日發生,甚至我曾經比個阿伯話我坐咗關愛座,唔讓比佢坐,其實我瘦低,當時我又有個袋遮住我個肚,佢見唔到都正常

不過你唔好強求啦,人哋唔一定要讓比你嘅,講真佢唔推開你,唔撞開你,你已經好好嫁啦

大宅

我而家25wk都無人讓過座
都係自己行自己
搵到個位企就算

男爵府

呢家搭咩都唔會用人讓座乜濟,肯俾少少位置妳,等妳唔駛咁逼都已經萬分感謝。

大宅

算啦唔一定有人肯讓位, 如果我見到老人家冇人肯讓我大住個肚都會讓俾老人家, 佢地老弱更加需要個位

大宅

我今日搭火車,我27週,無期望有人讓位,過一個站有兩個人準備落車,我一早行定去,不過有兩個中年女人快過我,佢地見到我個肚即刻低頭扮睇唔到

再過多個站關愛座有人落車,有對後生男女衝去坐

我胎盤前置好易出血,慶幸老板明白事理,我可以 home office,今日要返公司開會,好彩企左大半程車無出血

大宅

回覆:245 的帖子

其實都唔太期望有人讓。只想知大家係未都係咁的情況,謝謝您

複式洋房

我依家二十九周都系冇咩人讓位,總試過幾次有人同我爭位添。

首頁

尾頁

跳至