懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Mangomami 於 15-02-28 發表T

原帖由 Peace1234 於 15-02-28 發表
無事嘅,我search過至多都係食藥,照医生吩咐做就得㗎啦,祝一切順利,最緊要你同BB都健健康康
...
Thx

珍珠宮

引用:甲狀腺有唔同抽血數值架 T3/T4為一組 TsH為

原帖由 spiritstar 於 15-02-26 發表
甲狀腺有唔同抽血數值架 T3/T4為一組 TsH為一組 若T3/T4過高 TsH過低你個問題就係甲亢 如果T3/T4過低 TsH過 ...
我呢幾日都覺得心跳好快。個人好累。今日好頭暈 琴日去睇普通科。佢叫我去驗甲狀腺。因為我媽都有 已做手術同飲碘水 。醫生話我有少少手震
同埋我同佢話呢幾日除左心跳快 。仲有呼吸問題 。間中要深呼吸1下先舒服呼到空氣。
佢話氣促都同甲狀腺有關。

明天我去抽血。星期5見內分泌醫生。
我好怕係有其他病。例如果心臟有問題。

珍珠宮

引用:甲狀腺有唔同抽血數值架 T3/T4為一組 TsH為

原帖由 spiritstar 於 15-02-26 發表
甲狀腺有唔同抽血數值架 T3/T4為一組 TsH為一組 若T3/T4過高 TsH過低你個問題就係甲亢 如果T3/T4過低 TsH過 ...
我琴日醫生話我心跳110。好快

公爵府

要跟足做產檢先得。醫生話甲亢可能會引起早產,都有可能導致胎兒既智力較低。

複式洋房

回覆:甲狀腺偏高會有乜影響?

我有甲抗係政府醫院睇近,生完bb剛5個月覆診話復發,其實5年之內復發左2次,醫生又建議我飲碘水,但我唔想飲因唔可以抱Bb
,請問係咪最好要飲?想知大家經驗?
如果唔飲繼續食藥係咪好難斷尾?因為我其實想生多1個嘅!
Thx

首頁

尾頁

跳至