自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

男爵府

回覆:miyukib 的帖子

而政府醫生好多好後生,似初出茅廬。touchwood有事要做手術梗係想揾个有經驗,有經驗的都係私家,手術費閒閒地幾十萬,有保險幫補下都好

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆:俾個醫生話我買保險傻

昨天至睇到個台灣叫陳立宏的故事,又係叫人唔好買保險,後來有病。有人就用佢來做例子。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

我拎份危疾保單俾政府醫生睇,叫我cut左佢,話我俾錢養 Agent,不如自己儲錢仲好。

侯爵府

政府嚴重case梗係快嫁,但如果只係做檢查照下咁,你就預左等幾年,我家人幾個檢查都最少等二至六年,等到就等啦,我就選擇唔等,直接入診所或醫院做,幾萬蚊claim足,你話你一樣供左保險錢姐,我覺得我供十年先幾萬,我依家兩三年間已經claim番曬,我唔通仲要覺得蝕咩,保險講需要,只要你係需要就值,我唔明點解保險一定要用黎賺,抗通漲先係正常,多鬼餘,保險要賺,最好係買夠一千萬美金保額,純人壽,交一期保費即掛,咁就賺啦

QUEEN314    發表於 15-3-2 12:33

男爵府

回覆 wing_bi_1314 的帖子

有D 保險係免找數ga ma.

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

門診 and 住院現金 <----- 最唔需要買

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我拎份危疾保單俾政府醫生睇,叫我cut左佢

原帖由 jasonhelen 於 15-03-02 發表
我拎份危疾保單俾政府醫生睇,叫我cut左佢,話我俾錢養 Agent,不如自己儲錢仲好。 ...
睇你份危疾有無儲蓄成份,無ge就一定要中左先有得claim,有ge你唔中過左身都有錢拎返。同埋危疾d樣野,如果係早期有得醫要錢有份保險幫保下可以用d好d ge藥都好,如果未期無得醫都有畢錢可以趁未過身開心去玩下

水晶宮

政府排到傻…

有事私家最快。

雖然話公司包住院,但唔係份份工都有呢個福利。

我都想唔供…但其實份保單又唔係100%冇用嘅

大宅

我覺得有能力要買。touch wood 大穫野就話政府快je, 如果你唔嚴重真係等到暈。好似我baba 白內障、息肉等全部私家做,claim得都好好(我唔記得幾錢,不過一定有8、9成)

公爵府

政府醫院………睇你好唔好彩遇到好醫生啦!有啲衰到冇人有!

大宅

定賠足. 唔記得

珍珠宮

引用:政府嚴重case梗係快嫁,但如果只係做檢查照

原帖由 lazywife 於 15-03-02 發表
政府嚴重case梗係快嫁,但如果只係做檢查照下咁,你就預左等幾年,我家人幾個檢查都最少等二至六年,等到就 ...
我就係覺得唔舒服先想去私家check
但保險話唔包
一定要入院

珍珠宮

引用:政府嚴重case梗係快嫁,但如果只係做檢查照

原帖由 lazywife 於 15-03-02 發表
政府嚴重case梗係快嫁,但如果只係做檢查照下咁,你就預左等幾年,我家人幾個檢查都最少等二至六年,等到就 ...
其實保險我無諗過賺
最用好用唔到
但成日需要佢地又唔包
唔知點咁

伯爵府

我覺得ok wor
之前婦科病要做手術,政府排2年
我去私家做左6萬,保險full claim

侯爵府

引用:Quote:原帖由 lazywife 於 15-03-02 發表政

原帖由 aliensss2008 於 15-03-02 發表
我就係覺得唔舒服先想去私家check
但保險話唔包
一定要入院
保險話唔保,完全係你保險經紀問題,我全部都係由經紀介紹專科醫生,醫生寫紙入院住一晚做檢查,咁咪可以claim到住院囉,你個經紀唔肯做姐,同埋依家保險有埋去診所檢查都claim到,連入院都唔使,我唔明有幾難claim.

laiyuen    發表於 15-3-2 14:44

伯爵府

我老公body check照腸同照膀胱鏡都claim到7-8成
政府排期見醫生都要年幾兩年...

侯爵府

畀面勳章

miyukib 發表於 15-3-2 11:25
其實我都一直都有呢個疑問(我係無買既)

我試過左邊胸有粒野, 第1次去私家診所睇, 照左話好多女人都有既水 ...
我屋企就係想去買保險驗到胸有水瘤, 巳經同佢講佢唔會買到醫療保了

珍珠宮

我無買,大鑊嘢睇政府好快排到,細鑊嘢死唔去慢慢排

就算比我買咗保險,都無咁多錢先預支一舊救自己再慢慢claim

侯爵府

引用:我覺得ok wor之前婦科病要做手術,政府排2

原帖由 SabrinaR 於 15-03-02 發表
我覺得ok wor
之前婦科病要做手術,政府排2年
我去私家做左6萬,保險full claim
兩年咪算少,照磁力共振,排足6年,親身去問有無快D期,就俾我排少2年,都要排4年,仲要係照腦,脊椎呢D位,真係同佢等咁多年咩。

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:佢話政府醫院好好你做野都已經有公司既保險

原帖由 aliensss2008 於 15-03-02 發表
佢話政府醫院好好
你做野都已經有公司既保險
門診又唔包
我比左起碼十年,個個月比但有錢儲果隻, 未claim過。年年加保費,發覺太貴喇,約三年前cut左lu

首頁
12345...12

尾頁

跳至