親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:坐印度航空去大阪OK 嘛

請問印度航空delay嚴重嗎?因為睇網上評語唔錯,但問返印度朋友話Air India在印度出名delay及服務差,佢話佢地自己印度人有錢都唔會揀呢間,搞到我心大心細……

珍珠宮

引用:我妹同老公剛買左9 月尾, 2500好平 . 我自

原帖由 sammyyiu 於 15-03-15 發表
我妹同老公剛買左9 月尾, 2500好平 . 我自己坐过去首爾, 服務差, 餐食差, 但平宜. 不會再搭. ...
請問服務差係指咩?有delay嗎?

大宅

去程ok,回程遲2個鐘。全程見不到空姐,要水要自己行去揾空姐取. 餐食味道不習慣。除左架機大D之外,基本跟廉航一樣。

大宅

橫行蟹子 發表於 15-3-13 08:05
我嗰次唔係幾好彩,來回都延誤!去程延兩個鐘,回程延九個鐘。。。

...
WOW....delay 成9個鐘?? 係咪有咩特別原因呀? 如天氣差??
咪由早機等到夜機

大宅

williskg 發表於 15-3-12 20:49
WHY DONT TRY HK EXPRESS
之前都有坐過, 但買唔到平飛, 又覺得唔太抵.

大宅

引用:Quote:橫行蟹子 發表於 15-3-13 08:05 我嗰

原帖由 米芷 於 15-03-16 發表
WOW....delay 成9個鐘?? 係咪有咩特別原因呀? 如天氣差??
咪由早機等到夜機
嗰次㗎機由印度開出,經香港停一停,再飛大阪,大阪停一停,就又飛香港,再飛印度。
去嗰程因為印度天氣唔好,遲咗起飛,所以延誤咗兩個鍾!回程又係咁,印度嗰邊起飛唔到,我哋要等架機由印度,經香港先再飛大阪。原定好似十二點幾起飛,但結果架機夜晚七,八點先到大阪,等佢清潔埋成九點幾先上機,足足延誤咗九個鍾。。。航空公司咩賠償都無,只係俾咗一張機場餐券我哋去指定餐廳食飯,結果我哋出返難波行咗半日再返機場,返到香港claim返保險。

別墅

回覆:坐印度航空去大阪OK 嘛?

前幾日去康泰訂自由行套票,如果搭印度航空平差不多$2000但朋友話搭國泰~但職員係係新機冇問題

珍珠宮

引用:前幾日去康泰訂自由行套票,如果搭印度航空

原帖由 TOBY@-@ 於 15-03-16 發表
前幾日去康泰訂自由行套票,如果搭印度航空平差不多$2000但朋友話搭國泰~但職員係係新機冇問題

...
2千咁平? 你幾時去?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 米芷 於 15-03-16 發表WOW...

原帖由 橫行蟹子 於 15-03-16 發表
嗰次㗎機由印度開出,經香港停一停,再飛大阪,大阪停一停,就又飛香港,再飛印度。
去嗰程因為印度天氣唔 ...
咁如果客觀因素delay只可嘆唔好彩,不過無賠又衰左少少。

大宅

回覆 橫行蟹子 的帖子

原來係咁, 天氣真係冇得預, 不過好在仲未入閘, 仲可以出番去行下.

男爵府

牛年勳章

啱啱2月26日飛大阪, 3月5日回程...

我覺得OK呀, 無delay, 好準時...
上機再check多次隨身物品係麻煩啲 (包括睇吓有無液體), 但都係安全理由, 可以接受...
機倉寬敞, 無異味, 好乾淨, 仲幾舒服添...
飛機餐係唔好食...
空姐空少好少出現...

咁嘅價錢, 我覺得好抵...
會再有下下下下下次...

希望下次好快到...

別墅

回覆:Freesia_cat 的帖子

係搭印度航空比搭國泰平差不多$2000(酒店+機票)

伯爵府

回覆 lai_tat 的帖子

係咪上到機坐低咗先再check多次隨身物品, 如果我入咗禁區先至買支水, 佢哋會吾會收咗?

伯爵府

買咗七月頭, 兩大一小, $10,100 (連稅)

男爵府

牛年勳章

引用:回覆 lai_tat 的帖子係咪上到機坐低咗先再c

原帖由 annsochan 於 15-03-17 發表
回覆 lai_tat 的帖子

係咪上到機坐低咗先再check多次隨身物品, 如果我入咗禁區先至買支水, 佢哋會吾會收咗 ...
係臨上機再check多次,所以入咗禁區都唔好買水帶上機...

公爵府

引用:Quote:原帖由+annsochan+於+15-03-17+發表

原帖由 lai_tat 於 15-03-17 發表
係臨上機再check多次,所以入咗禁區都唔好買水帶上機...
Thanks for sharing

首頁

尾頁

跳至