心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:知你個囡最好喇

大把呢D 話自己囝囡最最勁、最最叻、最最靚…………仲要踩人地既囝囡,台高自己……

其實由佢講飽,忍受唔到就遠離佢,無為勞氣

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

禁止訪問

我的育兒心得勳章

侯爵府

我的育兒心得勳章

有時我會叫人睇住我個b玩人d bb,因為覺得好得意!!個個小朋友都可愛架啦,點解要踩人抬高自己??

大宅

回覆:tinaleung 的帖子

冇錯,日日聽住真係好煩厭,可以喺呢度呻吓真係好,多謝你!

大宅

回覆:JBee 的帖子

遠離唔到,我學緊聽佢講嘢時過濾走佢啲難聽說話~

大宅

回覆:racheland 的帖子

完全明白身教真係影響深遠!我一定要努力做個好榜樣俾阿囡跟先!

大宅

回覆:cream090909 的帖子

咪係囉...

大宅

樓主, 下次佢一講呢D野你一係借D意行開, 一係立即轉話題打斷佢, 一下扮下野同另一人吹水, 我成日都係咁做.....

男爵府

引用:得喇得喇,知你個囡最得意最聰明最古靈精怪

原帖由 bandc2009 於 15-03-16 發表
得喇得喇,知你個囡最得意最聰明最古靈精怪完美無瑕疵喇,但你駛唔駛次次都要踩吓我個囡呢?我個囡係唔鐘意 ...
以下是我和親人真實個案,要成日見,仲難頂
(1) 我仔細時有學下外語(不是英普), 比個親人話睇下大個係咪咁好,我心諗關你咩事,又唔係要你出錢。
(2) 我女細個比賽拿獎,佢又話要代表學校先算光榮,根住晒下自己個仔比賽啲相
(3) 我仔細時,有人讚佢認得好多字,這親人話依家個個都咁叻,佢冇咩特別
(4) 我仔入了名幼,佢即刻酸溜溜話實入到某名小啦(因過往比例高)。結果我仔入了另一小學,她才沒話說。
(5) 我仔一向好曳,這親人以前問過我佢有冇過度活躍。依家就話乜個小學校長唔係好叻睇人咩,言下之意即唔明點解揀我仔。其實我仔成績係全級頭十,校長冇揀錯。
佢仔又叻又乖,我從冇吝嗇讚他。為何這親人只容許佢個仔叻,其他人呢世最好拍馬都追唔上先開心?

大宅

身邊有呢d人都好鬼煩,
比乜鬼,
花時間做好自己,照顧好自己個bb好過啦

首頁

尾頁

跳至