自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

東東媽咪 發表於 15-3-29 21:36
我食緊呢隻,屈人寺有時有特價,最重要係我食咩牌子都腸胃敏感,係醫務所姑娘介紹呢隻,話醫生護士都系食呢 ...

請問這隻“Viartril-S 500”賣幾錢一樽?

男爵府

回覆:PaPa 的帖子

我買500粒,好似係$1388,萬寧都有

大宅

回覆:媽咪一族 的帖子

為咗咁,他已轉工了,因為着實不能再行那麼多路了

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:膝蓋勞損-麻煩各位JM給我意見

我媽都有呢個問題,我諗緊買咩比佢食

大宅

引用:如果你認為膝痛係因膝蓋勞損,應該唔關對鞋

原帖由 alik 於 15-03-29 發表
如果你認為膝痛係因膝蓋勞損,應該唔關對鞋事.應該關佢上身太重或者成日拎重野而唔用工具輔助/行太多/成日落 ...
沒有拿重野,不過之前有時他要在工地穿安全鞋行幾小時

大宅

引用:Quote:原帖由 懶鬼23 於 15-03-29 發表妳講

原帖由 goddamnit 於 15-03-29 發表
重心前傾會好易將落地既力放左響膝頭度,變左唔係肌肉受力,而係骨頭受力,引致發炎
我相信佢係小腿骨位痛 ...
咁佢伸直腿同腿並不痛

大宅

引用:我食緊呢隻,屈人寺有時有特價,最重要係我

原帖由 東東媽咪 於 15-03-29 發表
我食緊呢隻,屈人寺有時有特價,最重要係我食咩牌子都腸胃敏感,係醫務所姑娘介紹呢隻,話醫生護士都系食呢 ...
其實佢都試過好多藥同不同護理產品,但都無效
啱先佢又話痛又想係萬0買d野試,我叫佢唔好,話試咗咁多樣沒有一樣有效的

大宅

引用:膝蓋勞損,照咗了,話沒事 ......腳痛 ...

原帖由 bkpokk 於 15-03-29 發表
膝蓋勞損,照咗了,話沒事 ......

腳痛 ....咁究竟 邊個位痛 ?
是膝蓋前位同後位,但而家連帶連腰同盤骨嘅肌肉都痛

大宅

引用:Quote:原帖由 懶鬼23 於 15-03-29 發表謝謝

原帖由 cathy-tse 於 15-03-29 發表
我做了20年每日個半小時運動,終於膝頭哥痛了,那一現每日做兩堂yoga,做了四個月,好番95%了

...
請問那種yoga有效,係咪普通或最基本嘅yoga course 就可改善的?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

留毛學嘢;我膝生骨刺,上落樓梯痛,又踎唔到,食過葡萄糖胺、針灸…… 都冇效

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

做針灸,同強化運動,游下水,會有幫助

別墅

基本問題基本方法解決⋯⋯轉工
另外,葡萄糖胺長食有副作用,我c6食左足3年,5個月前我指令「停」!因為測試一下有冇對身體事實有冇幫助,結果系冇幫助既,所以可以選擇其他更有效既副食品

大宅

引用:佢每日有冇做伸展運動?

原帖由 lucille_lai_ha 於 15-03-29 發表
佢每日有冇做伸展運動?
每天也做伸展運動,初時有效的,但近排不見得有功效

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+cathy-tse+於+15-03-29+發表

大宅

東東媽咪 發表於 15-3-29 21:42
我買500粒,好似係$1388,萬寧都有
我食左幾年,藥房平一半。己轉,因為驗身肝烤素高,營養師話可能係因為呢隻野引致。轉了Amercian health

珍珠宮

牽涉到咁大範圍,直接去睇物理治療 ,唔好試其他野了 ,包括運動
以下都係斷估 (?) ,牽涉埋腰同盤骨 ,可能會係因為代償

始終隔住個MON大家都唔可能知道
香港唔知有冇得做 FMS
你需要真正專業既意見 .

其中一個動作既測試 ,參考下 : 旋轉穩定度 Rotatory stability - FMS
成日亂UP 28 ..
不過, 減肥真係唔會,亦唔需要捱餓 .反而要考慮你食唔食得落應該食既野.

食物營養資料 : 美國 / 澳洲 / 香港 / 台灣

大宅

引用:做針灸,同強化運動,游下水,會有幫助

原帖由 mrsw 於 15-03-29 發表
做針灸,同強化運動,游下水,會有幫助
這些全都做了。
做完針灸無可否當天同第二天痛楚減少,但第三天又開始痛。。
他夏天會開始番游水的

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:留毛學嘢;我膝生骨刺,上落樓梯痛,又踎唔

大宅

我媽幾年前睇骨科打幾枝軟骨针好番

首頁
12345...9

尾頁

跳至