想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Mrschow_cat 的帖子

眼見短期內未見過生cancer…反而好多做ivf 唔中,但之後就自然有左。有啲人覺得係啲藥有關,真係不得而之-_-#

別墅

回覆 hellobaby12345 的帖子

No not yet. But I hope I'II get pregnant soon with IVF.
I try for 4 years 自然……

大宅

回覆:跌落谷底,AMH 得0.3, 點算好?

加油 盡早做ivf 我做左4.5次ivf先成功

大宅

引用:加油 盡早做ivf 我做左4.5次ivf先成功

原帖由 Homebb 於 15-04-04 發表
加油 盡早做ivf 我做左4.5次ivf先成功
4.5次?
你指放左4.5次胎?
係著唔到床定係小產?

別墅

引用:我AMH得0.15喇, FSH 10.x...開始我都非常難

原帖由 Cate31 於 15-04-04 發表
我AMH得0.15喇, FSH 10.x...
開始我都非常難過! 吾想行 ivf. 我只是31....
但是時間不等人. ...
医生都有叫我考慮食DHEA, 要食三個月先可以做ivf? 你食完有冇副作用?

別墅

今日聽到呢個消息真係好難過,加上呢幾日病病哋,喊完真係好攰好攰!估唔到自己竟然會差到咁嘅地步....ivf 我能成功嗎?

複式洋房

回覆:cherryland88 的帖子

我買左gnc dhea, 份量25gm.. 請問你每日份量食幾多?

別墅

回覆 cherryland88 的帖子

我只有一個副作用. 我的臉出很多油...

別墅

回覆 ylee9913 的帖子

醫生建議我每天服用2次。Morning and evening with meal. 一粒DHEA=30mg。

Other JM take 3 times......

大宅

引用:Quote:原帖由 Homebb 於 15-04-04 發表加油

原帖由 hellobaby12345 於 15-04-04 發表
4.5次?
你指放左4.5次胎?
係著唔到床定係小產?
4.5次抽加放,因為卵質問題,未試過有雪胎,每次都要重做,最尾個次係我第一次著床,現懷孕中

大宅

引用:Quote:原帖由 hellobaby12345 於 15-04-04

原帖由 Homebb 於 15-04-05 發表
4.5次抽加放,因為卵質問題,未試過有雪胎,每次都要重做,最尾個次係我第一次著床,現懷孕中

...
感欣你最後成功
你同bb都加油

複式洋房

好明白你嘅心情! 同病相連~ 但我睇政府醫生, 佢話AMH 仲係臨床階段~~ 我見大家話DHEA 可以幫倒~

別墅

回覆:Janvierlau 的帖子

臨床階段?AMH吾係話隼確性高咩?

別墅

引用:回覆 ylee9913 的帖子醫生建議我每天服用2

原帖由 Cate31 於 15-04-04 發表
回覆 ylee9913 的帖子

醫生建議我每天服用2次。Morning and evening with meal. 一粒DHEA=30mg。
医生叫我今個月唔駛食住,下個月先開始

大宅

我FSH13.8,AMH1.x,依家台灣ivf進行中!

別墅

引用:我FSH13.8,AMH1.x,依家台灣ivf進行中!

原帖由 cpke 於 15-04-05 發表
我FSH13.8,AMH1.x,依家台灣ivf進行中!
你請問你去邊個医師度做?

大宅

引用:Quote:原帖由+cpke+於+15-04-05+發表我FSH1

原帖由 cherryland88 於 15-04-05 發表
你請問你去邊個医師度做?
老劉呀!不過我反應慢,要加藥加針!

別墅

引用:Quote:原帖由 cherryland88 於 15-04-05 發

原帖由 cpke 於 15-04-05 發表
老劉呀!不過我反應慢,要加藥加針!
加油呀!祝成功

大宅

新手問下,其實AMH 點為之好定唔好?我驗左,我唔識睇,因為未有時間去醫生度解report...

之前驗FSH LH話我有卵巢多囊係已confirm的...

男爵府

引用:新手問下,其實AMH 點為之好定唔好?我驗左

原帖由 mrschan1129 於 15-04-05 發表
新手問下,其實AMH 點為之好定唔好?我驗左,我唔識睇,因為未有時間去醫生度解report...

之前驗FSH LH話 ...
20.68 咁高?你係未多囊?

首頁

尾頁

跳至