自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

回覆:如果是自己細佬註冊(關係不是太close),會拎假出席嗎?

去啦,自己親細佬

珍珠宮

回覆:如果是自己細佬註冊(關係不是太close),會拎假出席嗎?

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

男爵府

LedTV 發表於 15-4-14 13:35
如果你唔去,你有無親戚會講說話?

比人話唔識做之類

註冊那天,只有相方家人,係無親友.

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

細佬結婚都係一世人一次啫, 少假極都5會差個一日假囉, 呢個問題根本5須要問, 答案在心中~

男爵府

自己親生細佬喎!
一定去!!!

男爵府

2018復活節勳章

去啦! 唔通等下次至去咩??? (唔係咒佢啊!)

別墅

你係咪想揾人support你唔去?我係你會去囉

大宅

去啦!缘份只有今生冇來世。而且细佬都有打電話問你吖,我想他心裏是有你的

水晶宮

熱血金章

我屋企發生過,
我係無出席佢地註冊嘅,

唔去咪唔去囉,齋註冊,除左父母,又無其他親戚去,又無著禮服,之後又無飯食,無謂食假啦。

子爵府

2024年龍年勳章 睛靈勳章 hashtag影視迷勳章

諗唔到咩原因唔去囉

大宅

普通人都有意見不合嘅時候,但兄弟姐妹系親人,細佬又主動問你去唔去,真系好應該去,你主動行多一步,你細佬感受到你對佢好嘅。

侯爵府

引用:Quote:LedTV 發表於 15-4-14 13:35 如果你

原帖由 bb108 於 15-04-14 發表
你都識講雙方家人啦,你唔係?咁你結婚你細佬有冇去?你哥結婚你細佬又有冇去呀!

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

Must go

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自己親細佬喎,去啦﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

大宅

既然細佬都透過媽媽問你,佢都係想你去0者。
之後食唔食飯果d細節 , 都係後話啦,你都結過婚,你該體諒細佬搞結婚會遇到好多問題。
俾著我,no pay 都會去

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:自己親生細佬喎!+一定去啦~除非係好大件事

原帖由 是是但但 於 15-04-14 發表
自己親生細佬喎! 一定去啦~
除非係好大件事炒大鑊到去脫離關係, 如果唔係, 我諗唔到咩理由, 自己細佬結婚都 ...
x2

屋企人吵吵鬧鬧好平常,意見不合總會有。結婚係人生大事,如果拎唔到假,我當日一定會「病」

珍珠宮

2024年龍年勳章

bb108 發表於 15-4-14 13:32
我幾兄弟姊妹關係一向麻麻,有時閙吓交,平時唔會特登傾電話。之前我媽話我知細佬下個月註冊,細佬亦有問我 ...
你細佬同你大佬鬧交, 同你去唔去睇你細佬註冊無乜關係呀?! 又註完冊無飯局都會去呀.

就算同我鬧咗交, 佢通知得我, 我一定會到. 佢一世人一次註冊.

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:LedTV+發表於+15-4-14+13:35+如果你

原帖由 bb108 於 15-04-14 發表
咁更加要去啦!
淨係請至親,細佬都好重視你啊~

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

JM, 呢到係baby kingdom, 大部份都係媽媽爸爸、又大部份都生兩個因為覺得兄弟姐妹有個伴有照認等等
所以個意見(各位唔好打我) 會bias
我可以話99.9%都會叫你出席

首頁
12345...11

尾頁

跳至