自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+Dwmn+於+15-04-17+發表無法,

原帖由 milulu 於 15-04-17 發表
我已經用過呢招,但個八婆,塊面皮厚過地殼,話賴死唔走!留返喺度激我

...
唔會理佢,pack 哂佢所有野放係門口叫佢走,交代埋叫保安唔好比佢上去。
就算佢發癲,你老豆係業主,報警的話佢無得唔走 係我就唔會客氣,最討厭呢d 認c 認屁攞著數嘅親戚
不過前提係,你老豆要同意你趕佢走。唔係的話你都係無法。

男爵府

引用:你唔怕得罪屋企長輩,就趁佢地出街,掉曬佢

原帖由 港式奶茶 於 15-04-17 發表
你唔怕得罪屋企長輩,就趁佢地出街,掉曬佢哋啲嘢出屋。
我朋友屋企有件蝗中極品,由佢中學開始佔據佢屋企 ...
掉曬之後,有冇走到?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

小寶貝兒 發表於 15-4-17 12:14
眼不見心不煩, 當佢不存在, 表面上應付下, 叫你幫佢個囡沖涼, 你咪話你唔識幫細路沖涼囉, 佢要用你洗衣機, ...
駛咩同佢講唔識呀? 比我直頭借左聾耳陳隻耳!
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

水晶宮

回覆:如何對付大陸無恥無賴親戚?

趁佢出街,掉晒d野出門口再換鎖

男爵府

引用:間屋係你老豆唔係佢老公嘅,就按市值租金交

原帖由 Winnie_1210 於 15-04-17 發表
間屋係你老豆唔係佢老公嘅,就按市值租金交租兼俾家用喇。。。冇奶油要幫人養老婆同女啊嘛?!如 ...
佢幾日前,拎住五百蚊俾我,話俾我買餸,日用品,當乜都好!跟住話要住到八月!!

大宅

櫻花bb 發表於 15-4-17 12:21
我諗樓主MAMA又會心軟放左佢入黎...

男爵府

你有冇同你阿叔講,叫佢老婆搬走?
再唔係,間屋係你老豆,即你老豆可趕佢走。 佢唔走咪報警,話佢非法入侵你屋企,但報警時最重要的是你老豆一定要係屋企,同埋你老豆一定企硬,話個女人硬要留係到,趕唔走,所以先報警。

大宅

你問佢5舊係咪用到8月?瞓街都無咁平啦

男爵府

引用:趁佢出街,掉晒d野出門口再換鎖

原帖由 櫻花bb 於 15-04-17 發表
咁我阿嫲咪入唔到門口囉!

子爵府

開心吸收勳章

milulu 發表於 15-4-17 12:20
掉曬之後,有冇走到?
就係無咁做,所以極品住響朋友娘家已經超過十年

男爵府

引用:你問佢5舊係咪用到8月?瞓街都無咁平啦

原帖由 BuBiTaSa 於 15-04-17 發表
你問佢5舊係咪用到8月?瞓街都無咁平啦
我冇收!!收左後患無窮!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:無法,你grandma 同老豆唔出聲都無法。不過

原帖由 Dwmn 於 15-04-17 發表
無法,你grandma 同老豆唔出聲都無法。
不過我係辣手派,之前有個姑姐又係咁,比我當面鬧走咗。我係直接打 ...
蝗蟲鬧唔走架。

我奶奶有個港蝗蟲,我第一防線唔可以失,就係唔準出現係我屋企範圍

水晶宮

要諗計喎, 咁落去好麻煩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 Winnie_1210 於 15-04-17 發

原帖由 milulu 於 15-04-17 發表
佢幾日前,拎住五百蚊俾我,話俾我買餸,日用品,當乜都好!跟住話要住到八月!!

...
同佢講唔夠喎,$5千一個月都唔夠

男爵府

引用:你有冇同你阿叔講,叫佢老婆搬走

原帖由 NEELAHO 於 15-04-17 發表
你有冇同你阿叔講,叫佢老婆搬走?
再唔係,間屋係你老豆,即你老豆可趕佢走。 佢唔走咪報警,話佢非法入侵 ...
我阿叔之前返香港,我已經投訴過
阿叔話:可能你嫲嫲好享受服待佢呢
阿叔平時都係賓佬一名,幫佢洗底褲!

男爵府

引用:要諗計喎, 咁落去好麻煩

原帖由 iamlazy 於 15-04-17 發表
要諗計喎, 咁落去好麻煩
我家陣打咁大段嘢,就係睇下有冇好橋!啲人鬧都唔知醜!喊完又話要賴死唔走!

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

關鍵人物係嫲嫲, 係嫲嫲面前篤多D佢既背脊, 一定要嫲嫲/你亞爸出聲先趕到佢走, 只宜智取, 唔好硬碰

珍珠宮

回覆:如何對付大陸無恥無賴親戚?

No no no趕佢出街呢d橋吾得,反而落得公主病、野蠻,冇大冇細罪名,趕埋你走

係智取,首先佢家傭版學下d菲律賓公主點撩人炒佢

女人吾多吾少都緊張自己仔女,利用佢個女,同佢講呢間屋有好多好多鬼故,五歲又要認叻又要驚,等佢疑神疑鬼,迫佢媽帶佢走

老人家始終掛住粒孫,五崴確實太討人歡喜

男爵府

回覆:我愛Corina 的帖子

佢連帶個五歳大既女$5個幾小巴車錢都唔入,同小巴司機嘈,就知佢猛料啦

Kandice    發表於 15-4-18 08:40

禁止訪問

首頁
12345...12

尾頁

跳至