自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

複式洋房

引用:人地送錢比佢洗, 呢D錢又冇RECORD, 相信都

原帖由 milkteabb 於 15-05-12 發表
人地送錢比佢洗, 呢D錢又冇RECORD, 相信都幾難入到佢
所以嗰一刻,我發覺點解香港女人輸俾大陸女人呢?原因就係我哋冇人哋咁衰格,我哋做唔出哩D事!

男爵府

BK Milk勳章

政策問題, 奈佢吾何

複式洋房

引用:呢d情況,記者做野有用d。

原帖由 cat_house 於 15-05-12 發表
呢d情況,記者做野有用d。
所以我唔再去搵社署,希望記者朋友幫幫手,爆出來,製造多D聲音,希望政府做嘢!

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:獅子媽 的帖子

Up

大宅

回覆:記者朋友,快入來幫幫手!

支持你

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

我地捱餐死,嗰班人就呃到盡,又拎老綜又出現金糧,慨嘆

大宅

引用:我知身邊有個“朋友”呃綜援呃咗幾年,我兩

原帖由 獅子媽 於 15-05-12 發表
我知身邊有個“朋友”呃綜援呃咗幾年,我兩年前向社署舉報過,但兩年後佢依然呃緊,社署根本做唔到嘢!

情 ...
有個阿伯為咗靠自己唔攞綜援,就要坐4個月,可憐的伯伯 不過應該大把e d 大陸人在騙綜緩,

侯爵府

推高佢....................

除了這裡, 你覺得邊度仲會有更大 noise?

只要堅持相信神 是愛我,為我捨己
《麥田裏的守望者》為世界貢獻了一個詞語:守望。教育不是管,也不是不管。在管與不管之間,有一個詞語叫“守望“。

複式洋房

引用:推高佢....................除了這裡, 你覺

原帖由 janetlam74 於 15-05-12 發表
推高佢....................
高登!

你幫到手嗎?

水晶宮

Support!

you completed my life <3

侯爵府

Push......

侯爵府

你又無講名,又無相post出來,就咁大陸女人乜乜物物,房署職員又點點點,你叫記者幫手都唔知幫到啲乜,起碼字面睇,人哋完全唔知道你講緊邊個,住邊度,你就算講到似層層都無用。

愈嚟愈冇記性

伯爵府

子爵府

畀面勳章 睛靈勳章

咪係! 篤背脊用新A/C是常識吧
我支持舉佢! 我地做得咁辛苦得果雞碎咁多,買野要唸過度過,佢呃呃埋埋咁多仲蠶食埋我地社會資源
推上報、推上審計署逼佢地做野!
樓主有冇唸過報寸比便宜前夫知,等佢唔好再比人呃

男爵府

野火燒不盡

大宅

其實都唔一定係新移民先貪。

我知有D基層市民好需要呢D資助, 我覺得佢地申請無問題;

但有好多純粹貪便宜搵著數, 聽到佢地話點攞政府福利,
真係好銀耳,
一陣書簿津貼, 一陣租金津貼, 一陣又車船津貼。

我岩岩先知, 原來連 “廉”葬費都有得申請…

複式洋房

引用:你又無講名,又無相post出來,就咁大陸女人

原帖由 ChinoB 於 15-05-12 發表
你又無講名,又無相post出來,就咁大陸女人乜乜物物,房署職員又點點點,你叫記者幫手都唔知幫到啲乜,起碼 ...
我去得房署,當然就唔係講有個大陸女人咁啦……

我係俾資料㗎……

唔通我喺哩到打人哋個名出來咩

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

間公屋,條仔無名,去房處舉報好過啦。
社處無得搞。
不過佢如果去旅行,你可以舉報;如果佢個女無人湊,你都可以舉報(佢會去拍拖)

不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ChinoB 於 15-05-12 發表你又

原帖由 獅子媽 於 15-05-12 發表
我去得房署,當然就唔係講有個大陸女人咁啦……

我係俾資料㗎……
係社署

首頁
12345...11

尾頁

跳至