時政擂台

跳至

首頁
12345...24

尾頁

水晶宮

daisyma008 發表於 15-5-21 17:49
依法辦事,等同之前個位伯伯偽造文件,虛報報細年紀去做看更一樣,只可以講同情,但始終係犯法,無人遵守, ...
agree x 2

伯爵府

BK Milk勳章

回覆 Hangsin 的帖子

唔可以俾,一俾左就會好多呢啲CASE出現,
逾其居留本身已經係犯法,犯法仲要比佢留低,咁法律仲有咩意思?
有咩問題都應該從正途去解決,不能助長呢種歪風。

希望公文袋唔好又走出嚟幫佢打官司!

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

一定唔可以~~~開左個頭,香港就唔掂LA,到時個個學佢,到18歲重可以全家申請落黎

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

NO!

可惜我唔係官。

象牙宮

引用:回覆 Hangsin 的帖子唔可以開先例!雖然我都

原帖由 luvkaka 於 15-05-21 發表
回覆 Hangsin 的帖子

唔可以開先例!雖然我都好同情佢.. 開咗個頭就大鑊GA啦
岩!

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:大家認為應該俾定應該唔俾那逾期留港的男孩有居港權。

其實如果佢係內地冇戶籍咁大陸會唔會唔俾佢入境?

洋房

學梁振英做事,依法辦事
送返上中國

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:其實如果佢係內地冇戶籍咁大陸會唔會唔俾佢

原帖由 Hangsin 於 15-05-21 發表
其實如果佢係內地冇戶籍咁大陸會唔會唔俾佢入境?
咪玩啦,無戶籍,佢果雙程証假的嘛?

不知所謂的乙陸!!!

禁止發言

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Hangsin 於 15-05-21 發表其

原帖由 chowqv 於 15-05-21 發表
咪玩啦,無戶籍,佢果雙程証假的嘛?
佢話用其他人嘅戶籍喎

伯爵府

變相鼓勵大家偷渡,假證,逾期來港。

rainstarwater    發表於 15-5-22 00:43

大宅

回覆:Hangsin 的帖子

佢已經比其他大陸人用多咗香港人嘅福利

子爵府

公公婆婆孫仔一齊返上去生活算啦,就算比佢響香港生活,兩佬都一把年紀,仲可以養多佢幾耐呀!到時香港就有一個新朵,叫「孤兒收容包容港」

子爵府

衰d咁講可憐得幾多個,大陸仲有好多

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢仲有父母喺內地, 佢外婆冇方法聯絡自己個女?

禁止發言

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

一定唔可以,因為個阿婆一早有預謀,唔值可憐,佢有父母架只係唔養,點可以作為求請理由?而且最重要是他不在香港出世,應該交番比大陸,用大陸法律去處理。

別墅

引用:佢仲有父母喺內地, 佢外婆冇方法聯絡自己

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-05-21 發表
佢仲有父母喺內地, 佢外婆冇方法聯絡自己個女?
好似2個都過世

子爵府

唔比!第日有相同case咁點?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

黑心d諗,佢生佢死關我咩事,話想自殺,所以投案,咁返上大陸未唔洗死lor

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

首頁
12345...24

尾頁

跳至