自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:我想死 我個仔3歲月頭有急性濕疹 我知呢個病好難e

希望你囝囝早日康復,你亦都唔需要理會個d無建設既comments ,有d jm既留言可能會令你更加depressed,如果自己有兒女係唔會咁講野同刻薄

加油!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:我個仔月頭有急性濕疹 我估吾到個仔有呢

原帖由 楊慧芳 於 15-05-30 發表
我個仔月頭有急性濕疹 我估吾到個仔有呢種病 我 我知呢個病好難 會心力交碎 ...
咁就叫想死??我大仔一出世就有嚴重濕疹,試過嚴重到入院呀,係早幾年睇左個醫生,睇左3次就再冇返發,加油啦

男爵府

請求你介紹你e生比我 磨怪媽媽

水晶宮

加油!!

翡翠宮

想死?講下咋?

如果你懷著這心態面對,你個仔會可以有幾堅強?!

男爵府

BK Milk勳章

引用:咁就要死,人地一出世心漏糖尿果 D 未日日

原帖由 jump.jump 於 15-05-30 發表
咁就要死,人地一出世心漏糖尿果 D 未日日都要早午晚自殺 3 次?
認同、當年我仔出世時呼吸困難、一出世巳入ICU!
全身插滿喉!
8個月大做腦積水手術、13個月大做了2次開腦手術!
咁我咪要死好多次!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:楊慧芳 的帖子

唔好擔心,試下戒口,會好d 架,仲有唔好驚搽類固醇,雖然會引致皮膚薄,初起即搽番好就無事。

珍珠宮

我個仔月頭有急性濕疹 我估吾到個仔有呢種病 我 我知呢個病好難 會心力交碎 ...
我仔同你仔case 一樣, 但我仔係6歳時出。。BB 時完全冇濕疹。。

捱左兩年。。情況好轉左, 間歇性返發。。那兩年係辛苦, 心痛。。我好明。因為我細個時一樣有。

但对比世上其他疾病,苦難, 還尚算小事。。咁就話想死? 加油。。難關難過總會過, 我, 我仔係例子

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆 楊慧芳 的帖子

真係好辛苦望住個仔受皮膚問題。但唔好諗死。。。點都有解決方法。

而且你既經驗將會幫助到未來同樣遇到相同問題既JM。

所以樓主要加油。

子爵府

引用:有d媽媽情緒係容易波動大家如果覺得唔啱聽

原帖由 tester5 於 15-05-30 發表
有d媽媽情緒係容易波動

大家如果覺得唔啱聽

大宅

回覆:chingyeewong 的帖子

嘩,做阿媽心痛死,您好勁!希望您個小朋友,身體健康呀!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:有d媽媽情緒係容易波動大家如果覺得唔啱聽

原帖由 tester5 於 15-05-30 發表
有d媽媽情緒係容易波動

大家如果覺得唔啱聽
佢冇叫人比建議,咁講原來比建議佢?
又學到野

子爵府

其實都係小事,我識既比你仔更慘 日子都係咁過
辛苦既比你更多

大宅

虎到金來勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主加油

子爵府

我大仔發展遲緩,細仔哮喘濕疹食物過敏,隻佬又不忠,咁我要死幾多次……

做媽媽要諗野正面啲先幫到小朋友…情緒都對濕疹有影響的。

加油呀!

子爵府

我有個朋友,佢個女有嚴重濕疹,啲手腳皮膚無忽好肉,我見過個咀週圍係紅晒甩皮咁……………
後來佢買左部電解水機連沐浴套裝,成set 3萬幾咁上下…………用左一排,佢話個女啲皮膚好番多。
我無試過,唔知係咪咁勁,不過樓主可以多個方法去諗下

大宅

我仔仔三歲時都試過急性濕疹,都係睇中環楊醫生醫好,唔好灰心

男爵府

多謝你地 我個心好痛

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

加油啊!

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

我女都係3歲幾上年秋天開始發濕疹,佢辛苦我又辛苦,轉用手工皂沖涼,經常揸保濕,呢排狀態好d

首頁

尾頁

跳至