親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

回覆 chows 的帖子

請問iTaipei方便嗎?
在機場去方便嗎?
我見房間設計都幾靚!

大宅

回覆:SHARONJULIO215 的帖子

你上官網睇下 Sheraton 同 Okura Prestige 兩間都靚,大,同都算方面,不過當然唔係地鐵上蓋,行兩三分鐘,我在臺北九成坐的士,所以都方便

伯爵府

回覆 skywaitang 的帖子

THANKS!等我留意下凱撒先.
原來有新裝修

伯爵府

回覆 09729loklok 的帖子

伯爵府

回覆 Neromagic 的帖子

請問呢兩間酒店夜晚有咩行?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:回覆+09729loklok+的帖子THANKS!等我留意下

原帖由 SHARONJULIO215 於 15-06-05 發表
回覆 09729loklok 的帖子

我自己都訂了這間酒店 ( Caesar )

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:回覆+chows+的帖子請問iTaipei方便嗎?在機

原帖由 SHARONJULIO215 於 15-06-05 發表

Taxi from airport $1230 twd

大宅

引用:回覆+chows+的帖子請問iTaipei方便嗎?在機

行返去台北火車站個邊地面就有國光,方便架,仲可以順便係微風廣場買手信

伯爵府

回覆 高齡牛師奶 的帖子

我問過聖誕PACKAGES 2大1小 (9980 ALL IN)
好似好抵.你幾時去?返黎分享下酒店.

大宅

回覆:SHARONJULIO215 的帖子

聖誕先去三晚臺北唔使宜家訂,好簡單嘢

伯爵府

我之前去台灣都係跟團,今次第一次自由行.
所以想早D訂哂機票酒店.但問過好多旅行社都話聖誕D機位好緊下.
請問台北有咩地方好去?
夜市係咪行西門町?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

SHARONJULIO215 發表於 15-6-5 10:56

itaipei 房好大. 有 balcony, 有 washing machine,正到爆. 不過我今次又老又有細路.所以我揀近mitsukishi果邊......果邊又近光南、附近好多嘢食. 又近 7-11

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

SHARONJULIO215 發表於 15-6-5 14:28

我之前去台灣都係跟團,今次第一次自由行.
你爬下呢到, 一定好多料吸收, 夜市唔使去士林,已經大不如前. 唔吸引, 可去饒河夜市. 多嘢食、多嘢買,我睇過應該呢到d NB鞋係最平. 另有 jm 教路在這裡買鞋. 約40-50港幣一對. made in taiwan,抵到癲.......

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

SHARONJULIO215 發表於 15-6-5 12:55
回覆 高齡牛師奶 的帖子

我問過聖誕PACKAGES 2大1小 (9980 ALL IN)
無問題 ! 我7月去. 會影多D相 share下 !上次都無影 itaipei添 ~~

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:Quote:原帖由 09729loklok 於 15-06-04 發

原帖由 skywaitang 於 15-06-04 發表
凱撒上年裝修過了,好新淨
請問係咪全部都已經裝修過?

男爵府

引用:回覆 Neromagic 的帖子請問SHERATION 近台

請問SHERATION 近台北車站嗎?
Sheration 應該係善導寺站, 台北車站前一個站, 附近比台北車站清靜

珍珠宮

虎到金來勳章

引用:Quote:SHARONJULIO215 發表於 15-6-5 14:28

原帖由 高齡牛師奶 於 15-06-05 發表
你爬下呢到, 一定好多料吸收, 夜市唔使去士林,已經大不如前. 唔吸引, 可去饒河夜市. 多嘢食、多嘢買,我睇 ...
咁平

大宅

高齡牛師奶 發表於 15-6-5 21:03
itaipei 房好大. 有 balcony, 有 washing machine,正到爆. 不過我今次又老又有細路.所以我揀近mitsukishi果 ...

下面條 link 好多人都話 itaipei 細,點解你話大嘅?

http://www.tripadvisor.com.tw/Hotel_Review-g293913-d2105726-Reviews-ITaipei_Service_Apartment-Taipei.html

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

Neromagic 發表於 15-6-12 15:36
下面條 link 好多人都話 itaipei 細,點解你話大嘅?

http://www.tripadvisor.com.tw/Hotel ...

我上次10個人去玩當中有3個係小朋友. book左2間3人房、1間大床房,雙床房 $ 750一晚(大約), 3人房(約$ 1450一晚) 有1張雙床、1張單床) 有房、有廳、有一張大餐桌、一張3人sofa, 一個balcony, 大約有500呎左右。

大床房,只有一張茶機、一張單人SOFA,係細DD. 但比起我上年住西門町的 B6 hotel, $780 一晚(不過就包早),間房大好多....B6 其實轉身都轉唔到....西門町 puri 仲慘,連去toilet都好迫...POO POO 都要縮起對腳......所以, compare with 在西門町其他品牌酒店我比 itaipei 好高分
不過我嚟緊係book左 caesar, 貪佢近車站,因為我今次有老人家. 怕佢頂唔順 i taipei Y3出口行去z3.(其實唔遠不過都一段路)

希望我嘅資料會幫到大家

男爵府

引用:回覆+Neromagic+的帖子請問SHERATION+近台

請問SHERATION 近台北車站嗎?
Sheraton 唔近台北車站的,行過去最快都要10-15分鐘(無帶小朋友),附近無台北車站咁旺。

但房間大,同埋幾靜,距離善導寺站出口行幾分鐘就到。如果兩個大人可以考慮,但如果帶小朋友我覺得凱撒比較適合

首頁

尾頁

跳至