自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 hanbb 於 15-06-08 發表其實

原帖由 ailimama 於 15-06-08 發表
一定冇打人,冇搶野,冇同小朋友爭執,只係魔術師請了我6歲大仔一起表演一個魔術,我大仔好興奮之後表演期 ...
我覺得佢奶奶好巴閉lor,佢會唔會覺得你仔既風頭蓋過個主角,所以咁講呀?你朋友又係既,我諗正常人當奶奶投訴朋友仔女,正常黎講唔會話俾朋友知,我估佢係奶奶老爺有錢,佢老公靠父蔭果種,我你就以後唔見,因唔想自己d仔冇做錯事都要俾人話,覺得委屈。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 hanbb 於 15-06-08 發表其實

一定冇打人,冇搶野,冇同小朋友爭執,只係魔術師請了我6歲大仔一起表演一個魔術,我大仔好興奮之後表演期 ...
如果呢個 case, 可以同仔講,好多人欣賞緊魔術師表演,如他的行為令魔術師表演困難,其他觀眾會唔開心……

珍珠宮

回覆:如果有人投訴你兒女,你會點做?

你朋友99嘅投訴唔多合理囉!
不過,人地主場,參加得要預左,當買個教訓。

輸入搜索內容

男爵府

主人家都幾計較,少去為妙!
每次去拜候佢地,要左提醒右提醒,唔準玩得盡慶,不準玩得太開心,不如唔好去!

禁止訪問

禁止訪問

引用:咁你兩個仔有無d具體行為係無禮貌或者騷亂/

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

如果係我小朋友行為有問題 我會教育佢

如果唔係自己問題

我唔會再去佢屋企

珍珠宮

有今次經驗可同仔仔講如果下次去同類活動要注意事.
沒什麼大不了,小朋友特別男生係會玩得勁D.
老人家的說話不要放在心. 但必須教導下仔仔.

禁止訪問

引用:請人玩,客人玩得開心盡興,係主人家的面子

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

唔係呢個原因(多手搞人哋d道具),
而係你兩個小朋友搶了生日主角嘅風頭
為人父母,當然希望小朋友去party玩得開心,但如果太出位就令主人家感到唔舒服,好似你哋先至係主角咁。生日party有壯閒之分,就好似大人去飲人哋嘅喜酒一樣,除非嗰個係聖誕party/Easter party之類。

魔術師又係唔識做嘅,通常都係將生日嗰位視為主角,乜都叫佢做嘛!

如果你介意,就唔好再參與任何生日party了。好多人都唔係真心同人share生日的喜悅,而是搵人來替自己「慶祝」生日。

APIGMA    發表於 15-6-8 18:53
bennypoon6    發表於 15-6-8 18:49

子爵府

引用:事緣早前參加了一個有錢朋友bb的生日派對,

事緣早前參加了一個有錢朋友bb的生日派對,朋友請了很多小朋友一起參加這party. 她老爺、奶奶也在塲,而un ...
其實我相你2個小朋友都唔會太過分,反而你朋友個99真係不知所謂,難道佢睇唔到自己2個孫嘅行為嗎?我係你將來未必會出席呢個家庭嘅活動,咁巴閉

幾時先上到車.....

侯爵府

引用:Quote:原帖由 ailimama 於 15-06-08 發表一

原帖由 laiki 於 15-06-08 發表
我覺得佢奶奶好巴閉lor,佢會唔會覺得你仔既風頭蓋過個主角,所以咁講呀?你朋友又係既,我諗正常人當奶奶投 ...
完全同意!99同朋友都有点問題

伯爵府

我都會叫自己既仔女唔好表現得咁興奮, 同埋, 下次未必會再出席D咁講究儀態既有錢人聚會

珍珠宮

回覆 ailimama 的帖子

樓主不用太介意!

當然要提點下小朋友, 但我又覺得你的小朋友的反應好正常, 只是太投入和充滿童真, 如果主人家誤解也無辦法!下次咪唔去囉!

伯爵府

畀面勳章

同意有jm講,我都覺得係唔鍾意有人搶左個孫風頭,可以邀請出去表演,自己個孫生日,應該所有注意力集中喺個孫身上,宜家將自己嘅不滿歸咎於個細路身上

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

玩到就住就住我下次唔會去攞, 當然如果打人, 推人, 搶人野等等就要教自己小朋友, 手多多係一般小朋友通病, 因為佢地好奇心重, 如果小朋友乜都唔感與趣先奇怪

珍珠宮

細路又唔准咁咁咁,你大人又大壓力。我係你唔鬼再去

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+ailimama+於+15-06-08+發表一

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至