親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:7月大阪遊***租wifi定買電話卡好?定2樣都要?

淘咗富士卡2張,打算有時同老公分開行都可以聯絡到。租蛋又要約取機又要約還機,仲要一齊行去share wifi, 覺得無咁方便。

複式洋房

MommyPanel勳章

鴨記買佐富士卡,可以打埋電話?

子爵府

引用:想問下,去12曰,買依張抵嗎

原帖由 tamei 於 15-06-11 發表
想問下,去12曰,買依張抵嗎
好似你每日用100MB後,會减速至128kbps(少於16K/s),到時會好慢?
怕是好慢的3G? 打開大点網页也要好久?

珍珠宮

回覆:fatboyL2 的帖子

其實100m都唔知幾多,到時候乜都唔識,又GPRS 又Google maps 又transit map...

子爵府

引用:其實100m都唔知幾多,到時候乜都唔識,又GP

原帖由 tamei 於 15-06-13 發表
其實100m都唔知幾多,到時候乜都唔識,又GPRS 又Google maps 又transit map...
溜覧一網頁约花0.5MB, 如果你只用whatsapp/wechat/line等IM軟件,只要你不是狂發相片给别人,怕不大問题,
但你要上下網找资料,又用Gxxxx map揾路,便要睇住用!

其實Docomo咭都有多款,有些是你每天有200M 4GLTE数据,另過左200M数據量會减慢去200K/S(非128kbps)!

如價錢相若,你會選那款?

男爵府

回覆:Chloe_Yuenyi 的帖子

我四月去大坂時用 wifi egg, 成日驚冇電, 要時常熄, 除非你帶定多個义電器

大宅

引用:鴨記$110我用放iphone 6上個月去大阪京都超

原帖由 siumoma 於 15-06-11 發表
鴨記$110
我用放iphone 6
上個月去大阪京都超好用
乜mtr 出口,舖大約在那裏?
1.8G ...5天夠?

thanks a lot

別墅

回覆:markus128 的帖子

我本來諗住影嚟send比朋友睇!唔知可唔可以放舖頭名稱?

Siu Mo Ma

別墅

回覆:siumoma 的帖子

我今年五月去的時候,在這間店買的,覺得阿姐態度好好。有一些店買138一張,要走到兩間啊!

Siu Mo Ma

大宅

引用:我本來諗住影嚟send比朋友睇!唔知可唔可以

原帖由 siumoma 於 15-06-14 發表
Thanks
$138/1.8G 富士咭,都OK,ㄧ插即用定要settings.....Thanks for sharing

大宅

引用:鴨記$110我用放iphone+6上個月去大阪京都超

原帖由 siumoma 於 15-06-11 發表
鴨記$110
我用放iphone 6
上個月去大阪京都超好用
想問iphone點set呀

複式洋房

富士卡係咪齋上網,打唔到電話咖?

別墅

回覆:Chloe_Yuenyi 的帖子

我照用WhatsApp或Skype打電話!冇問題,可以傾好耐都只係用很少數據

Siu Mo Ma

大宅

富士咭ok ar.. call via whatsapp lor.. 7日1.8gb data 只用左一半。其實行街邊得閒玩電話,daytime主要搵地圖,搭車/等食飯時check facebook 咁。。 返到hotel又有wifi..

複式洋房

我買佐張7日無限吖,價錢都係差唔多,主要比老公用,佢機不離手

複式洋房

仲租 WiFi 蛋?Softbank 七月起推免費 WiFi 服務! - 熱新聞 YesNews - http://www.yes-news.com/20811/%E4%BB%B2%E7%A7%9F-WiFi-%E8%9B%8BSoftbank-%E4%B8%83%E6%9C%88%E8%B5%B7%E6%8E%A8%E5%85%8D%E8%B2%BB-WiFi-%E6%9C%8D%E5%8B%99

男爵府

7日無限 $130.

大宅

引用:我本來諗住影嚟send比朋友睇!唔知可唔可以

原帖由 siumoma 於 15-06-14 發表
剛去買了,謝謝

侯爵府

開心吸收勳章

用卡又平又超方便

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

有人用小米?sim card 難設定

首頁

尾頁

跳至