自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

回覆:放洋蒽係引晒D曱甴出嚟,唔係令到佢消失喎!

大掃除啦!

andyman    發表於 15-6-14 13:10

大宅

大強都有成十幾隻
可以搵搣蟲公司幫手,有啲搣蟲公司用嘅藥話係環保材料,對人畜無害,自己上網google

教養孩童,使他走當行的路,就是到老他也不偏離。
─ 箴 22:6

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:要搵炸彈炸佢地喇,我屋企都試過,炸完就無

原帖由 史迪媽 於 15-06-13 發表
要搵炸彈炸佢地喇,我屋企都試過,炸完就無再出現喇
請問炸彈點用?

伯爵府

我近日用番皂,好似ok喎!

珍珠宮

I want to know too

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:我近日用番皂,好似ok喎!

原帖由 kc1016 於 15-06-13 發表
我近日用番皂,好似ok喎!
yes,勁掂,放係小強成曰出沒既位:

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 史迪媽 於 15-06-13 發表要搵

原帖由 我愛Corina 於 15-06-13 發表
請問炸彈點用?
炸彈係一個罐,上面會有指引,大約就係打開後,撕開蓋,入少少水,放正正中,大約一分鐘度,佢會開始出煙,煙會越來越多,籠罩成個廳或房,用時要關緊門窗,關掉電器,人畜都要離開,焗佢大約兩三小時,之後回家,開返所有窗門通風,再離家一小時,消散哂再回家。

通常炸彈上有寫大約for幾大空間,最好買兩三個炸。

Childhood is journey, not a race.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 kc1016 於 15-06-13 發表我近

原帖由 rebecca0113 於 15-06-13 發表
yes,勁掂,放係小強成曰出沒既位:
肥皂點用,成舊放?切開一片片?

Childhood is journey, not a race.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 15-06-13 發表

原帖由 是是但但 於 15-06-13 發表
炸彈係一個罐,上面會有指引,大約就係打開後,撕開蓋,入少少水,放正正中,大約一分鐘度,佢會開始出煙, ...
Thank you , 炸完d 小強會走晒定死晒呀?

男爵府

Want to know

複式洋房

揾搣蟲公司啦!我之前屋企有好多小強,無處不在……喺地下、洗衣籃、廚房、麵包機、焗爐、亞b playmat、high chair等……有次見亞b喺playmat玩,見到隻小強想放入口,好彩小強走得快佢放咗空氣入口……我快發瘋了。
之前炸蛋乜都試過吾得,最終揾咗搣蟲公司,第一次嚟死咗五十幾隻小強,有大有細(工人都話掃咗好多),所以應該過百隻……

amber-darling    發表於 15-6-17 13:45
Mrs周    發表於 15-6-14 01:09

公爵府

BK Milk勳章

肥媽有集好似講金不換可以驅曱甴。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 Thelittleteddy 於 15-06-13

原帖由 jopig 於 15-06-13 發表
似係有產卵,一家大細...我諗起都打冷震

總有離別的時候

子爵府

畀面勳章

引用:但我係屋企放洋蔥之後,無見過有小強喎~ +

原帖由 kanekochoi 於 15-06-13 發表
但我係屋企放洋蔥之後,無見過有小強喎~
我都係,真係放完之後未見過

子爵府

屋企点解會咁多曱甴㗎我放定藥係大門囗保持清潔吾見有因為我真的好怕!

男爵府

我見淘寶有d 可活捉蟑螂

侯爵府

上咁來BK, 都係聽到用曱甴毒藥最有效,好毒同埋曱甴會食,但就擔心有小朋友,會接觸到。 超市買的曱甴藥餌,只可殺部份曱甴,有D曱甴唔食,煙霧有殺唔哂

琥珀宮

男爵府

有支叫拜滅士,淘反黎既,上年夏天吱完到而家冇見过一隻lu, 都係呢度d jm 教買呢隻

侯爵府

屋企乾淨都好,因為曱甴會食紙,布,乜都食一餐,如果屋企係有曱甴躲藏的優勢,如爛木暗隙,如廚柜,鋼琴,劣質油木地板冷縮熱脹的暗隙,梳化底同隙縫,曱甴窩居

首頁
12345...6

尾頁

跳至