夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Candy_ntb 的帖子

我c6直情响廳打到瞓著咗,開燈開冷氣到天光

大宅

回覆:ophelia232 的帖子

c6左手掂住阿囡,右手同全副精神打機,我嬲嬲地叫佢自己入房打機啦!我自己一路晾衫一路睇囡,我真係一枝箭衝入房

別墅

其實所有男人都係大細路, 佢地當打機係佢地既低消費娛樂, 比係玩車玩女人, 乜唔係已經好好咩? 等於有D女人鍾意打牌/行街買衫....而照顧屋企, 係我地做女人既天性, 可能正因為我地睇唔過眼點解D男人唔幫手, 乜都唔理而好好好好嬲. 但係其實企男人角度, 真係唔係咩咁大不了姐. 我相信佢唔做十次, 總有一兩次肯幫手既, 唔好為左一時火遮眼而影響大家婚姻, 唔通下一個男人唔打機就唔會有另一個問題咩?

大宅

回覆:cheungngstella 的帖子

叫佢幫手,佢就話我放假(所以應該我做),所以我冇再求佢,無論我放唔放假,我都自己做

大宅

回覆:carandvic 的帖子

佢唔理頭家,我都唔會理佢,我個心只有阿囡,係佢自己一手做成,與人無尢

大宅

回覆:calcal 的帖子

別墅

係好嬲架, 我以前成日都會因為咁而同老公開火, 之後佢出去同人飲野, 我又唔鍾意....咁佢就發我脾氣, 話我咩都唔鍾意, 佢人生冇曬自己想做既野啦?! 就係因為咁, 我睇開左, 比佢打機, 不過就唔可以打機唔訓教囉

複式洋房

我个c6何止咩都唔做,重點番我轉頭

大宅

回覆:有冇jm因為c6沉迷打機而離婚?

今朝先因為打機同c6炒大獲,因為佢好想買ps4,但我地經濟壓力好大,有兩個小朋友,個個月都透支,佢本來應承左我儲錢到9月先買,但佢都買左幾隻xbox game補數,玩左都冇半個月又開始話要買ps4,我本來都企硬話9月,最後我都讓步話我抽到既150蚊紀念鈔賣左夠買就比佢買啦,咁結果炒唔起唔關我事架,但係佢一日到黑借D2搵機會話我,佢以前未試過咁,同佢分釋經濟狀況真係唔適合買住,完全聽唔入耳,因為咁幾日都鬧交,我唔想因為呢樣野再嘈,想同佢傾好買左之後要點樣慳返,佢又唔鐘意,好似覺得我有心雕難佢咁,然後佢又轉口風話唔買唔緊要,但係我冇氹佢令佢冇咁唔開心,佢訓覺我冇好特別氹,但最後大家都好返有講有笑。佢訓左之後我真係諗住買,仲打算星期五小朋友有爺爺湊住我去接佢收工一齊買比驚喜佢。今朝佢訓醒之後我透路左小小我可能比佢買,佢即刻態度好好係咁氹我,我話佢搞到我唔開心左幾日梗係要等佢氹返我幾日先買,佢以為我講下完全冇聽入耳,到佢就夠鐘返工,佢直接摷我銀包,因為佢早一日發脾氣全部錢放曬係我度,我搶返個銀包佢就開始鬧,我話我冇講過今日買,佢就係咁話我玩佢,又話我衰,仲爆粗鬧我咁出門口,我火滾到掉左部電話出廳,今日真係第一次嬲到隻手好似柏金信咁震,真係估唔到之前D氹我真係咁假情假意,突然覺得呢個男人好恐怖,再炒勁D分分鐘要郁手!

伯爵府

熱血勳章

引用:今朝先因為打機同c6炒大獲,因為佢好想買ps

原帖由 Traily 於 15-06-16 發表
今朝先因為打機同c6炒大獲,因為佢好想買ps4,但我地經濟壓力好大,有兩個小朋友,個個月都透支,佢本來應 ...
去到呢個地步真係好恐怖...
同吸毒無分別

大宅

引用:Quote:原帖由+Traily+於+15-06-16+發表今朝

原帖由 Miss.Hui 於 15-06-16 發表
去到呢個地步真係好恐怖...
同吸毒無分別
我都係第一次見佢咁誇張,佢不嬲物慾都大架啦,但係之前佢會覺得如果買左得佢開心,我唔開心佢就唔會買,今次真係好恐怖,佢去朋友屋企玩過部ps4就痴曬線咁

伯爵府

引用:今朝先因為打機同c6炒大獲,因為佢好想買ps

今朝先因為打機同c6炒大獲,因為佢好想買ps4,但我地經濟壓力好大,有兩個小朋友,個個月都透支,佢本來應 ...
其實你本来都諗住買,咁早買早享受,當氹你老公開心,我老公都諗住買ps4,但而家部xbox好似仲可以玩到新game就冇買住,如果佢自己通常只禁手機,同我一齊先打xbox,暫時打手機吾算過份,有時間陪我同做家務我就冇所謂

大宅

引用:Quote:原帖由+Traily+於+15-06-16+發表今朝

原帖由 肥肥寶 於 15-06-16 發表
其實你本来都諗住買,咁早買早享受,當氹你老公開心,我老公都諗住買ps4,但而家部xbox好似仲可以玩到新gam ...
但係佢岩岩轉左新工,人工冇多到,而且我地已經用緊下個月份糧,今日先月中,而且我地仲要交租,其實要佢儲錢9月買已經吃力,不過希望佢有目標肯努力D儲錢,如果買左先就一定錢洗左又唔節制,結果未來錢越洗越多

伯爵府

引用:Quote:原帖由 肥肥寶 於 15-06-16 發表其實

但係佢岩岩轉左新工,人工冇多到,而且我地已經用緊下個月份糧,今日先月中,而且我地仲要交租,其實要佢儲 ...
如果要去到先使未來錢咁就要再諗諗,你係ftm?睇下有冇方法開源,問下你老公想玩既game係咪一定ps4先有,xbox冇得玩?仲要俾佢知而家你地家庭開支狀況,話佢知你都想買俾佢,但買左冇錢開飯

大宅

引用:Quote:原帖由+Traily+於+15-06-16+發表但係

如果要去到先使未來錢咁就要再諗諗,你係ftm?睇下有冇方法開源,問下你老公想玩既game係咪一定ps4先有,xb ...
有隻game xbox係冇,但係有隻有已經買左2次,第一隻借左比人遲遲未還就買多隻。我同佢講買左就要更慳先填得返洗凸左,但係佢完全唔聽,仲覺得我有心為難佢

大宅

回覆:肥肥寶 的帖子

其實根據過往經驗,最後都會買,但係佢今次對待件事嘅態度令我覺得好受傷,所以其實令到更加驚佢買左之後,下次唔知會唔會又因為另一樣野搞到更嚴重,因為佢唔覺得自己有問題

伯爵府

引用:其實根據過往經驗,最後都會買,但係佢今次

其實根據過往經驗,最後都會買,但係佢今次對待件事嘅態度令我覺得好受傷,所以其實令到更加驚佢買左之後, ...
認真同佢傾下,表達你今次真係想佢開心而冒住家庭財困既局面買俾佢,係太愛佢既表現,但佢鬧你會令你好傷心,希望佢明白你想佢愛錫你,慢慢磨合下就會了解多啲對方脾性

男爵府

回覆:joeyology 的帖子

我果個,婚前打機多過婚後。
可能自己住,空間多左,同睇電視多左,纏我同貓多左…

公爵府

回覆:joeyology 的帖子

有冇傾過,大家限制好時間嚟打,冇咁誇張

大宅

引用:Quote:原帖由 Traily 於 15-06-16 發表其實

認真同佢傾下,表達你今次真係想佢開心而冒住家庭財困既局面買俾佢,係太愛佢既表現,但佢鬧你會令你好傷心 ...
今次我真係唔識同佢溝通,總之一日未買到返黎,我做乜野佢都唔鍾意

首頁

尾頁

跳至