夫婦情感

跳至

首頁
12345...18

尾頁

子爵府

留毛

別墅

回覆:再見我的初戀

留毛

大宅

回覆:pigdull_kwok 的帖子

留毛

大宅

回覆:pigpig1971 的帖子

追。。。。(≧∇≦)

男爵府

引用:Quote:原帖由 Jjay88 於 15-06-18 發表留毛

原帖由 meko2win 於 15-06-18 發表
當晚我就將呢個garthering的消息跟了之前果位男性朋友說,男性朋友就自動請纓提議陪我出席這個活動,因為我 ...

到了展銷場的最後一天,我地這班同事約好了放工後去唱k, 大家都非常興奮。

我們一班人等一齊搭車出旺角,沿途至到到達k房,每時每刻,同事們都總樂意地為A君製造機會給我們坐埋一齊。,有時我拿他們沒法。

到了k場無耐,我突然覺得有點肚餓,於是隨便講了一句:好肚餓tim!

不久,A君外賣了一碗粥上來,其他同事見到都想食(可能大家唱左陣都開始肚餓),可A君隨即說: 我買俾亞Wing(即係我)食架!

果下其實我確實有點感動,因為我其實都係隨便講了一句,但佢都留意到。

期間,有個平時比較少講野的男同事走來,他跟我們這堆不算熟。
男同事: 依,亞A呢?
我:唔知呀,行開左。
男同事:平時想走來同你傾兩句都難,亞A成日霸住你!hehe...
我:嗯...係未。(心諗又好似係喎,好似自從同A君friend左後,其他同事都跟我少說話)未幾,A君返來,瞄了一瞄男同事,男同事走開了。

又過了一會,我地散band了,我估到A君一定會話送我,最後當然估中了。

沿途A君又向我進行攻擊:

他用把好有誠意的聲音先說:亞wing, 我有d野想同你講好耐啦! 但我唔知點講好!

再問:我以後得閒可以打俾你嗎?
我說: um...唔好啦! 我屋企人唔鍾意有男仔打俾我,你有咩可以icq我丫!
他回應: 但icq唔係太方便,打電話直接傾點都好d.
我猶疑,唔答。
他再打蛇隨棍上,問:咁係未即係冇問題呀。
我唯有隨口答: 嗯!

就係咁,我送了我上車,大家就告別了!

大宅

有咸古聽。正

男爵府

引用:Quote:原帖由 meko2win 於 15-06-18 發表當

到了展銷場的最後一天,我地這班同事約好了放工後去唱k, 大家都非常興奮。

我們一班人等一齊搭車出旺角, ...
跟住點呀?

男爵府

引用:追。。。。(≧∇≦)

原帖由 papercatdog 於 15-06-18 發表
追。。。。(≧∇≦)
過了一天,A君真係打俾我同我傾電話,然後問我可否做他的女朋友,當時我唔知點解我冇即刻拒絕他,反而答佢:想考慮下

A君又跟我說: 我唔肯定自己幾時喜歡你,其實每日都跟你見面傾計9小時,但回家竟然都仲會好掛住你,所以我決定追你。

老實說,他的誠意令我有點心動,在我看來,這人多番被我打擊,有意無意咁拒絕,但都可以屢敗屢戰咁,令我對他加了點分。

可唯一我知自己常常介意的是A君的外形,之前提過A君身材短小,其貌不詳,這完全跟我憧憬的男朋友差很遠很遠。
(我承認年少時我確實喜歡靚仔)

男爵府

引用:有咸古聽。正

原帖由 hamsubbb 於 15-06-18 發表
有咸古聽。正
俾你嚇親,以為擺錯版
唔係咸故來架
無色情野
係純潔的初戀來,hahaha

大宅

留毛

子爵府

毛一條

男爵府

引用:Quote:原帖由 papercatdog 於 15-06-18 發

過了一天,A君真係打俾我同我傾電話,然後問我可否做他的女朋友,當時我唔知點解我冇即刻拒絕他,反而答佢 ...
翌日,我跟一位女友人討論這事,亦說出我所介意的問題。女友人鼓勵我拒絕A君。

於是,我打俾A君,跟他說: 我考慮過了,我覺得我地唔適合發展!

A君無奈但仍強裝積極: 嗯! 好啦,繼然你考慮好,不過你之前提過想去邊度邊度行下,我可以陪你去丫,果度我比較熟路。

我隨口答: 好
然後寒暄了幾句便收線。。

男爵府

引用:毛一條

原帖由 白玫瑰 於 15-06-18 發表
毛一條
過了兩天,A君真的沒有再聯絡我,而這也是我意料中事,我並沒有甚麼感覺。

與此同時,我好開心朋友介紹了另一份暑期工給我,那時我每天返工放工。。。可能太悶了,因為今次呢份工冇上次咁好玩,冇人好似之前份工咁同我由朝傾到晚!

突然,腦裡飄起了A君的模樣,持續了大概4,5日,我開始懷疑自己可能真係鍾意A君。。。。

風迴路轉,這時,到我忐忑不安了,我在想好不好就試試同佢發展呢?? 大不了就暑假前分手。 定由這感覺隨時間沖淡呢!

最後,我決定唔好錯過這感覺,可能跟這男生一齊,佢會對我好好呢!

於是,我打了係A君,同他傾了幾句,就跟A君說: 我覺得自己好似有少少掛住你!

A君大喜,並說: 你鍾意左我呀!
我: 支吾以對
A君續說: 咁我地依家即係男女朋友了啦!
我: um...係。。
A君好開心。

就係咁,我地開始左..。。。

待續。。。。

男爵府

引用:Quote:原帖由 白玫瑰 於 15-06-18 發表毛一

過了兩天,A君真的沒有再聯絡我,而這也是我意料中事,我並沒有甚麼感覺。

與此同時,我好開心朋友介紹了 ...
A君開始約我去街,而且約得很密 ,如果我果段時間唔使返工,我們幾乎是日日見。(後來我慢慢發現他是一個好依賴的人,喜歡有人陪在身邊)

其實這對我來說,有點不習慣,因為我本身有自己嘅家庭聚會,也有自己的朋友圈。

但如果他約我,而我當天冇野做,我通常都會應承,反正就是暑假嘛!

可我越來越發現A君並不是如我想像般的男朋友模樣,在某些方面,他並不喜歡就我,例如每次出街,他都喜歡找一d比較近他家的地區,總之通常佢都方便自己多d的。 如果我提議去近我家的地區,佢會話遠,又會話熱(我住新界區),最後通常都係就佢的。

我地剛開始拍拖,他只送過我回我住的那區一次,之後就沒有了,而且那次送完之後還跟我說很遠,好浪費時間,他即使連送我搭車都沒有,這是那時的我所期望男友能做到的!

兩星期過後,我對他的個人性格,行為很不滿,我甚至乎覺得自己可以隨口說出他10個缺點。

於是,我決定同他分手,因為我當初只是想試一試,唔啱便會分手。

男爵府

伯爵府

回覆:meko2win 的帖子

男爵府

回覆:kyria 的帖子

於是,我又找了另一位女友人傾訴,這位女友人非常鼓勵我飛左佢。

還push我盡快打俾A君。

那時我心中很害怕,因為短短兩星期,我由掛住他又變成想離開他,我很怕A君以為我玩他,也很怕講分手。

但我最後打了這電話。

電話接通了。。。A君今日把聲有點奇怪,好像不太開心咁!

我說: 喂。。。做緊咩野呀? 我有d野想同你講呀! 你得閒嗎?
A君: 嗯,我都有d野想同你講,可以俾我講先嗎?
我說: 嗯,好。(無奈! 因我本來一鼓作氣)

※我估都估唔到他這句說話令到成個局勢扭轉了※

大宅

回覆:meko2win 的帖子

好緊張呀!追追追(≧∇≦)(≧∇≦)(≧∇≦)

男爵府

引用:好緊張呀!追追追(≧∇≦)(≧∇≦)(≧∇≦)

原帖由 papercatdog 於 15-06-18 發表
好緊張呀!追追追(≧∇≦)(≧∇≦)(≧∇≦)
我說: 喂。。。做緊咩野呀? 我有d野想同你講呀! 你得閒嗎?
我說: 嗯,好。(無奈! 因我本來一鼓作氣)
A君說:我爸爸啱啱急病離開左啦,我依家响醫院,我真係唔知點算,個妹仲咁細!亞媽又嘜都唔識!
我:(簡直無言)......... 咁...咁...咁你處理左你屋企d事先啦! 搞掂今晚打俾我啦!唔好太難過!

男爵府

引用:Quote:原帖由+papercatdog+於+15-06-18+發

原帖由 meko2win 於 15-06-19 發表
...
收線後,我再打電話俾我女友人。

女友人:喂,點呀?搞掂未呀?佢點呀?
我:um.....我無講到。
女友人:點解呀?
我:佢爸爸啱啱走左我唔敢hurt佢住
女友人:咁等過一排先啦!

首頁
12345...18

尾頁

跳至