自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:真心問

touchwood 呢d 野唔會發生響我到
小朋友如果一開始有呢d 行為而家長唔制止佢,到第二第三次先控制就太遲啦

公爵府

一早捉住佢

珍珠宮

BK Milk勳章

唔會比佢發生,苦真有其事只好道歉

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

一開始就已經要控制自己小朋友
就算小朋友比人鬧都係自己攞黎 家長亦痛責任要教

祝各位幸福快樂

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

引用:一開始就已經要控制自己小朋友+就算小朋友

原帖由 t19920912 於 15-07-02 發表
一開始就已經要控制自己小朋友
就算小朋友比人鬧都係自己攞黎 家長亦痛責任要教

...
亦有責任*

祝各位幸福快樂

水晶宮

回覆 hoihoi83 的帖子

我會唔好意思, 同埋一早就唔會比小朋友行職員通道

珍珠宮

講唔好意思同sorry ,拉開小朋友,要佢冷靜

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

hoihoi83 發表於 15-7-2 15:48
想問大家一個處境題:

如果你帶小朋友出街,

我會say sorry 並謝謝那位收銀姐姐的提點
並同囝囝講: 你睇姐姐幾好人, 姐姐提一提, 希望你小心自己行為, 如果姐姐唔提你, 你可能會整爛部機, 你快D謝謝姐姐, &答應姐姐以後唔玩個scan.

禁止訪問

洋房

回覆:hoihoi83 的帖子

同人哋sorry,之後再教小朋友

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

一開始嘈同走來走去,已要同佢訓話先,再約定犯規即刻回家,所以未必有後來的問題了,但如樓主個情況點都要先道歉,如果小朋友講野叻,會叫佢自己再道一次歉。小朋友一開始有不對行為就要教,唔好比佢成左習慣先來教。

大宅

虎到金來勳章 BK Milk勳章

個小朋友都算曳
做人父母梗係盡早control 同教導
個staff 可能見你無出聲教仔
咪講一兩句囉
都係啱既,唔怪得個staff
我都最怕喺街見小朋友撒野,但父母企埋一邊無阻止同教導

子爵府

收銀出聲好正常,家長唔制止先係有問題

男爵府

回覆:Evilo 的帖子

講英文同國語

伯爵府

環保接龍勳章

一失控就走,唔會有後面嘅情況出現。

珍珠宮

引用:touchwood 呢d 野唔會發生響我到 小朋友如

原帖由 keroppipooh 於 15-07-02 發表
touchwood 呢d 野唔會發生響我到
小朋友如果一開始有呢d 行為而家長唔制止佢,到第二第三次 ...
Agree

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

回覆:y2k60000 的帖子

個呀媽係無阻止再由得個小朋友玩個收銀scanner,宜家仲要投訴

子爵府

引用:想問大家一個處境題:如果你帶小朋友出街,

原帖由 hoihoi83 於 15-07-02 發表

想問大家一個處境題:
你當我discriminate國語人啦... 唔好將我地正常人嘅standard 擺係國語人身上,佢地好大部份都唔會做我地覺得理所當然嘅事,否則又點會咁乞人憎

首頁

尾頁

跳至