跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:ricetaster 的帖子

我想去心誠,.羅定邦

我細既成績似過山車, 情況不穩面對現實,.寧做雞頭莫做鳳尾

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 kittylam 於 15-07-10 發表今

原帖由 小豬嘜 於 15-07-11 發表
咁正慧今年真係唔算多人入鄧顯喎,往年都有2x個。
今年鄧顯縮咗一班少咗位,但入甲寅人數比往年多3倍。今年北區band1位唔夠,有些成績優異的同學選擇跨區,自行階段入咗,呢個都係原因之一。

大宅

回覆:kittylam 的帖子

鄧顯好似係一年收四班,一年收五班,算係向其他減一班嘅英中交代,幾年前嘅事,唔清楚依家仲係唔係咁彈性安排。

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 小豬嘜 於 15-07-11 發表咁正

原帖由 kittylam 於 15-07-11 發表
今年鄧顯縮咗一班少咗位,但入甲寅人數比往年多3倍。今年北區band1位唔夠,有些成績優異的同學選擇跨區,自 ...
原來如此,即係過左好多人去甲寅

珍珠宮

引用:鄧顯好似係一年收四班,一年收五班,算係向

原帖由 ricetaster 於 15-07-12 發表
鄧顯好似係一年收四班,一年收五班,算係向其他減一班嘅英中交代,幾年前嘅事,唔清楚依家仲係唔係咁彈性安 ...
鄧顯仲係一年5班,一年4班,今年得4班入鄧顯要好好彩…!

大宅

回覆 kittylam 的帖子

入到鄧顯一樣要自已私下 training 好英文, 因為即使在將來DSE 考獲英文 level 5, 但你會在讀大學時發現和傳统名校出身嘅同學, 佢哋可能同樣都係DSE英文考 level 5, 可是自已實際英文程度和他們仍有一段距離, 例如 LSC, SJC, DGS, MCS, SMCC 這些名校出身的。

鄧顯在催谷各科成績的系统訓線很有一手, 但langugae 是很講夠根底, 要長時間及無所謂而為睇書及學習才能打得穩固, 例如你 F.1 學緊英文時, 傳统名校在英文課中巳滲入 Eng. Lit 及 英國古典文學嘅讀書報告, 英文 Textbook係 讀高一班, 另外,SMCC 在小四已開始英文授課。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:我想去心誠,.羅定邦我細既成績似過山車, 情

原帖由 mrs.so 於 15-07-11 發表
我想去心誠,.羅定邦

我細既成績似過山車, 情況不穩面對現實,.寧做雞頭莫做鳳尾
Mrs. So,請問見羅定邦計自行兩間的其中一間嗎? 如收了可參加統一抽獎嗎?

Thanks

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:靚靚C9 的帖子

心誠而扣除一個首輪選擇

羅定邦不限

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:心誠而扣除一個首輪選擇羅定邦不限

原帖由 mrs.so 於 15-07-13 發表
心誠而扣除一個首輪選擇

羅定邦不限
啫係羅定邦收左,仍可自行in兩間和參加統一抽獎嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由 mrs.so 於 15-07-13 發表心誠

原帖由 靚靚C9 於 15-07-13 發表
啫係羅定邦收左,仍可自行in兩間和參加統一抽獎嗎?
唔可以,因為直資收咗,所有直資學校要求家長簽信放棄大抽獎。而自行你可以in, 但因為簽咗放棄政府呢條隊,in嚟都冇用。如你想大抽獎,又想搏直資,可考慮政府派位後不滿意,才叩門直資。有錯請更正……

珍珠宮

引用:回覆 kittylam 的帖子入到鄧顯一樣要自已私

原帖由 ricetaster 於 15-07-12 發表

回覆 kittylam 的帖子
多謝提醒

大宅

kittylam 發表於 15-7-11 12:19
據聞莫壽增叩門只看成績,不是band1a機會微,祝你叩門成功!
這點我是知道, 所以才叩門, 但叩門也有很多BAND1A

首頁

尾頁

跳至