夫婦情感

跳至

首頁
12345...87

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:婚姻17年,小三13年

我唸你同距相處方式好有問題,當然距就一定5啱,照字面睇距好似同小3 close d wor,個女咁大或者同距傾下,紓解下距情緒

伯爵府

引用:Quote:原帖由 yan826 於 15-07-20 發表樓主

原帖由 venusbbb 於 15-07-20 發表
看了舊post了⋯
下…又係膠?

大宅

Sorry! 大家唔好誤會!

我家姐唔夠分,用左我個account post! 我家姐係事主!我起身先發現家姐嘅whatsapp話用左我account !

子爵府

引用:我係朋友fb發現的,發現頭嗰兩晚時,佢無係

原帖由 mrschan1129 於 15-07-20 發表
我係朋友fb發現的,發現頭嗰兩晚時,佢無係主人房瞓,係隔離房瞓,嗰晚我夜返,佢可以瞓到鼻鼾去到廳都聽到 ...
朋友fb發現?即係佢已經擺上枱,係你唔知嗎?
如果個老公十年唔掂自己,正常人都會覺得有問題

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

jenny8964 發表於 15-7-20 07:39
我都睇左舊post,真係好恐怖!總結:前言不對後語,吾知邊句真!唉!真係吾好咁認真!

...
D人真係無聊得咁緊要

大宅

我家姐唔夠分,用左我個account post! 我家姐係事主!我起身先發現家姐嘅whatsapp話用左我account !

你地幫下我家姐,我已經唔知點幫佢!

男爵府

回覆:mrschan1129 的帖子

振作咯,同佢老公攤牌咯。如果離婚,可以分幾錢,感情已經無,只有錢。

做人,5好難为自己

男爵府

回覆:我唔夠分,借我妹妹account post: 婚姻17年,小三13年

簡單D講,問心自己想點?
仍想維持婚姻關係,就繼續隻眼開隻眼閉。繼續唔好干涉佢嘅私生活,唔理佢夜返。努力做好自己(當然都要為自己打算)
唔想維持,首先咨詢律師意見,然後慢慢鋪路,預備好就離開佢。

子爵府

回覆:我唔夠分,借我妹妹account post: 婚姻17年,小三13年

唔明,夠境你有事定你家姊有事呀?

男爵府

錢,好重要......

大宅

引用:唔明,夠境你有事定你家姊有事呀?

原帖由 Bobo113 於 15-07-20 發表
唔明,夠境你有事定你家姊有事呀?
我係家姐,我有事,我用左我妹妹account

大宅

點解佢唔肯同我講離婚?

翡翠宮

吾需要諗佢諗緊乜,完全吾重要
對方擁有既多過你,巳經說明一切
揾律師問清楚點樣離婚先攞到最大既利益好過啦

sunalwaysshine    發表於 15-7-24 22:35

大宅

咁即係咁多年黎你同老公既關係都只係同屋主,無行埋無拍拖,佢只係金錢付出者,如果佢都無諗住顧我,咁我會顧住個女先,同個女坐低傾下,話比佢知如果爸爸媽媽要分開佢會點,如果佢接受唔到既,我會選擇繼續呢個關係,不過我唔會再理個男人,佢要去邊由佢,然後我會努力係佢身上拎多啲錢。 到個女大我就會離婚。
如果個女接受到,問問律師意見,睇下財政方面點處理,再同個男人坐低傾,盡傾到佢自己搬,間屋轉你名,繼續同個女住,每月比生活費你地。

子爵府

可能系為左個女,既然而家呢個Status三方面都免强OK,有D男人系唔想變,怕麻煩,再甚者一定有錢銀爭抝,你有朋友獻計策謀,你估佢冇咩?你有姊妹教,佢亦有兄弟俾意見,唔好禁單純,行到呢部,系腍自己和個女,自己計自已條数,乜嘢方案對自己最有利

子爵府

引用:點解佢唔肯同我講離婚?

原帖由 mrschan1129 於 15-07-20 發表
點解佢唔肯同我講離婚?
今日唔講,唔代表聽日唔講,你既case黎講佢連錢,樓,人都唔會屬於你,唯一唔離,可能因為個女宜家個女又大,又知道了,所以變數好高…你都係諗下點cap多d啦

男爵府

佢平時肯養家嗎?

對個女ok?

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

個女唔細
坦白同阿女講左先

瑪瑙宮

個小三都十三年, 果時囡兩歲, 同您唔斷可能都係為個囡, 佢唔講離可能唔想煩, 佢唔離您可以單方面離婚. 同個唔愛自己的人一齊重有意思嗎? 拖多十年佢都唔會變番愛您, 為自己打算下. 囡大會明的.

大宅

回覆 mrschan1129 的帖子

其實呢半年你自己都知發生咩事,加上你老公對你既態度,你仍為一齊重有幸福咩,不如資詢律師意見,睇下點樣維持現在生活水平,同佢講bye bye

TiffChan    發表於 15-7-20 11:46

首頁
12345...87

尾頁

跳至