自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

朋友借, 真係凍過水.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:老公尋同我講佢朋友問佢借廿萬買樓,之後再

原帖由 cvpigpig 於 15-07-29 發表
老公尋同我講佢朋友問佢借廿萬買樓,之後再分期俾番佢。

我話點解佢唔問屋企人借?廿萬問唒成個家族點都有 ...
朋友你識?

似內有故仔喎

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你地自己有無樓?我一早就同我c6講如果有人

原帖由 flori 於 15-07-29 發表
你地自己有無樓?
我一早就同我c6講如果有人問他借錢一定要同我商量之後先借。其實依家d銀行財仔周圍叫人借 ...
我c6 計親阿哥都唔借,因為講唔出乜事

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-07-29 發表廿

我都有咁問我老公,你朋友又知你有?
佢竟然答,係呀!佢地覺得我好有。
低能真係無得醫,樓主嫁左個咁蠢既老公真係慘。。。

男爵府

引用:Quote:cvpigpig 發表於 15-7-29 10:50 我都

原帖由 超級特務 於 15-07-29 發表
如果係醫病救命, 叫合乎情理.......
買樓 WOR, 天呀
係囉!我講哂,但佢都唔聽,所以爆嬲呀

禁止訪問

回覆:好唔開心,唔知同邊個講

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:借左.......朋友都無埋!!!

原帖由 bubblew326 於 15-07-29 發表
借左.......朋友都無埋!!!
咁情況,朋友無都無咁緊要吧,舊錢緊要啲囉

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+cvpigpig+於+15-07-29+發表老

原帖由 cindy618 於 15-07-29 發表
朋友你識?

似內有故仔喎
查實禾都覺得係

珍珠宮

cvpigpig 發表於 15-7-29 10:57
係囉!我講哂,但佢都唔聽,所以爆嬲呀
廿萬喎.. 問親生老豆借都未必有啦..
當丟落咸水海..JM你要考慮下自己了. 有錢就要納.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

瑪瑙宮

引用:唉!+男人都係咁為有唔理囉,唔係得自己係

原帖由 Percy210 於 15-07-29 發表
唉! 男人都係咁
為有唔理囉,唔係得自己係到嬲
佢唔係以為借錢俾人好威吧

MonsterBear    發表於 15-7-29 11:03

公爵府

一定無得還啦, 佢仲要做按揭, 唔通唔還比銀行而還俾你咩
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+cindy618+於+15-07-29+發表朋

原帖由 jodylulu 於 15-07-29 發表
查實禾都覺得係
似用一個低能借口掩飾另一個故事

男爵府

引用:Quote:原帖由 cvpigpig 於 15-07-29 發表老

朋友你識?

似內有故仔喎
識,但唔熟。的確係買樓用。唔想講太多,怕有人認出

子爵府

牛年勳章 BK Milk勳章

回覆 cvpigpig 的帖子

識10年就借20萬, 咁識咗20年咪借40萬....

你C6好大方, 你地屋企好富有? 不如你叫你C6借比妳啦,

講真20萬唔係小數目, 如過個朋友唔還, 咁就冇咗, 20萬係好多人一年加埋既人工

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

20萬喎, 我老公係李+X就話細數目啫, 我真係唔會借囉
.........................................

男爵府

引用:Quote:原帖由 jodylulu 於 15-07-29 發表查

似用一個低能借口掩飾另一個故事
你諗多左

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

兩萬...都話買個昂貴教訓呀...20萬喎,我會直接回佢個friend,NO!
依家d人,債仔惡過債主架...你c6同人兩脇插刀,佢個friend咪當正佢係"安信兄弟"囉

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

安信兄弟幫到佢,做乜問朋友借,妳C6真係,男人死要面

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+cindy618+於+15-07-29+發表朋

識,但唔熟。的確係買樓用。唔想講太多,怕有人認出
睇嚟似乎已借?
樓主你c6咁濶綽,你要hold實自己錢,你話我分化都係咁話

首頁
12345...9

尾頁

跳至