自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

牛年勳章

回覆:有冇人好似我咁,以為思詩樂係日本做...

不過我覺得soft touch好用d

Edisonedith2907    發表於 15-8-2 19:46

男爵府

我的育兒心得勳章 熱血勳章

我用左起碼3箱喇,因為阿b用任何濕紙巾都會敏感,係用佢d棉花濕水抺先唔敏感咋。
嗱!我唔係打手啊

珍珠宮

春季勳章 玩具勳章 畀面勳章

以前買左兩包!唔好用!又煩
沾水用炆屎,你顧得張嘢濕度,定顧得個bb扭嚟扭去....
仲會甩棉
之後就一直買濕紙巾就算

珍珠宮

我仔20個月大一直都係用思詩樂/softtouch乾棉沾濕水抹pat, 抹兩野就掉, 冇乜所謂,
反而濕紙巾少用, 只用黎出街用

99dogdog    發表於 15-8-3 02:03

大宅

最關心BB問題熱投勳章

岩岩睇暈晒包野都無寫產地,我以為係日本野!不過阿仔出世用過下濕紙巾,覺得麻麻,反而係呢個用到依家,係要去拎熟水床煩少少,整體上都ok好用,唔會過敏。

男爵府

我買左2大包

大宅

我係屋企用乾棉,夏天加室溫水,冬天加暖水抹,覺得好用過濕紙巾。一日用十張八張,好快用完一包

禁止訪問

引用:唔係掛,我買咗好多,10月生

男爵府

引用:成個包裝都無講邊度造,只有生產商地址,jm

原帖由 C.Humphrey 於 15-08-02 發表
成個包裝都無講邊度造,只有生產商地址,jm邊度睇到made in china?
我都係用尼隻,我覺得好用喔

做人,5好難为自己

大宅

係咪打手抹黑呀?我即刻搵包出黎都無寫產地
我決定聽日打去代理問

大宅

我都覺得好用呀!
為敢用濕紙巾,因為好易pat pat紅
見過朋友個女因為用濕紙巾而爛pat pat
係爛到見肉個隻,好心痛!
所以勸各位唔好貪方便而用濕紙巾

junechoi02    發表於 15-8-2 18:08

男爵府

引用:不過我覺得soft+touch好用d +

原帖由 C.Humphrey 於 15-08-02 發表
不過我覺得soft touch好用d
我之前都用過soft touch,一比較,我覺得思好用d,suo y w我都係用返思詩樂。

做人,5好難为自己

侯爵府

兩個子女,都係思x樂濕水抹patpat, 只有出街先用濕紙巾,我子女未試過紅patpat, 我覺得超好用,濕紙巾一定有化學品,邊有得比。。。

toffeechoco    發表於 15-8-2 15:11

侯爵府

引用:我都覺得好用呀!為敢用濕紙巾,因為好易pa

原帖由 honeybbbb 於 15-08-02 發表
我都覺得好用呀!
為敢用濕紙巾,因為好易pat pat紅
見過朋友個女因為用濕紙巾而爛pat pat
懶姐。。濕紙巾用咩做,係人都知。。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔易敏感…一歲前都係用熟水加棉花嚟抹pat pat…覺得除咗麻煩少少外…其實對佢係好嘅…

凡是發生過的都存在,凡是存在過的都有價值。

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:yiqiyihui 的帖子

阿女出世到而家四歲都係用佢加水抹pat pat, 個人覺得冇問題喎,棉花一塊咁用開冇嘢繼續用咁囉

侯爵府

引用:唔係掛,我買咗好多,10月生

原帖由 艾妃 於 15-08-02 發表
唔係掛,我買咗好多,10月生
放心啦,我子女幾歲,由出世第一日開始用,用到大唔使用,未試過紅patpat, 好用嫁,係煩少少,因為要準備温水濕巾,但絕對係比用濕紙巾好,我仔試過入院幾日,要用濕紙巾,即爛patpat, 醫院仲開埋藥膏俾我出院,真係唔知好嬲定好笑,返到屋企用番思x樂濕水抹,幾日就好番曬,藥膏都唔使擦,呢樣係最好做法,濕紙巾根本無得比。。

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

我女由出世開始用,用熟水抹patpat,好過濕紙巾有化學成份!小便的一化cut4,大便一片cut2,其實幾好用!
一片cut4片重會用黎抹面,都係用熟水

複式洋房

我大仔出世到依家兩歲都仲用緊思詩樂,濕熟水抹patpat, 仲可剪細抹眼屎,從未有皮膚問題,黎近細仔出世都打算繼續用。

大宅

我細仔都係用思詩樂, 我覺得幾好用呀!未試過出現敏感情況, 同埋都係朋友介紹話消委會測試報告話呢隻比較好

首頁
12345...6

尾頁

跳至