懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:我生左了,係廣華食左幾個鐘既全餐

恭喜你,我同你經歷好似,我都差d食全餐。我又係一朝早穿水,但我無即刻去醫院,食埋個早餐,沖埋涼,去娘家執埋d野先飛的去醫院,遲左4個鐘到醫院,我著住產婦衛生巾,一落車已經滴晒水落腳,條巾full 左,我慢慢搭lift行上產前房,然後姑娘見到一地水就話唔使check la知你穿水,跟住問我催唔催生,我話催就自已行入產房,跟住吊藥,我好蠢咁叫左老公返屋企,姑娘問我老公係邊,叫佢入黎陪我,老公即刻係屋企飛番出黎,我吊左半個鐘藥,姑娘見我唔痛好舒服,佢就加藥加到我好痛為止,間中又入黎加重藥,好快就勁痛,醫生入黎睇見宮頸度數唔開,就用手扯鬆宮頸,然後又走左,來來回回扯左3次,開到10度,半分鐘痛一次都未回氣又痛過,試痾左3,4次都失敗,痾左1個鐘都痾唔出,醫生話開刀,我話唔好,跟住bb心跳減慢,老公俾醫生趕走左,4,5個姑娘沖入黎圍住我,醫生即刻叫我簽名,剪下陰吸bb頭出黎,出世得果5磅半,都咁難生。總算唔使開肚,阿仔又平安出左黎。

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

辛苦曬!
BB你要乖,唔好勞役媽咪啦

大宅

大宅

媽媽好叻呀,BB好可愛。
不過我都好怕食全餐,希望我BB錫住我,乖乖地,唔好要我痛咁耐啦。。

複式洋房

恭喜晒

複式洋房

複式洋房

恭喜
知足常樂!

子爵府

回覆:bowietam 的帖子

哇!bb7磅幾好肥嘟嘟呀!jm,想問生完按番胎盤是係開刀位出定子宮?

子爵府

應該係問按胎盤係開刀位定陰道?

大宅

同我上胎好似!又係食全餐!但我大痛左十幾個鐘,總共痛左30幾個鐘,所以今胎直接去私家開刀,

別墅

恭喜

大宅

投訴麻醉師啦,病人手術中玩電話

DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

男爵府

引用:恭喜你,我同你經歷好似,我都差d食全餐。

原帖由 wanmm323 於 15-08-07 發表
恭喜你,我同你經歷好似,我都差d食全餐。我又係一朝早穿水,但我無即刻去醫院,食埋個早餐,沖埋涼,去娘 ...
其實如果bb心跳減弱,你又痾唔出黎。對大人同bb都好危險,所以開刀係最好。。。。。點解你唔想開刀?

男爵府

恭喜

男爵府

回覆:Jennifercheung 的帖子

恭喜樓主

大宅

辛苦曬媽媽,好好休息

別墅

恭喜恭喜

男爵府

引用:Quote:原帖由 wanmm323 於 15-08-07 發表恭

原帖由 coffee2012 於 15-08-07 發表
其實如果bb心跳減弱,你又痾唔出黎。對大人同bb都好危險,所以開刀係最好。。。。。點解你唔想開刀?

...
佢話開刀果時bb心跳未減弱,只係痾左好耐痾唔出,佢話可能要開刀,我話唔係嘛。到佢趕走我老公,話要剪同吸我就話好,之後生完,老公先話醫生同佢講bb心跳減弱要佢出門口,我果時半暈狀態聽唔到睇唔到野,果時佢地係咁塞個笑氣我聞,我雖然插左氧氣喉,都抖唔到氣,同埋已經唔係陣痛,係持續劇痛,個人暈左合埋眼,姑娘就係咁叫我開眼唔好瞓,我都聽唔到野望唔到野。

大宅

中途有冇食嘢?

別墅

引用:哇!bb7磅幾好肥嘟嘟呀!jm,想問生完按番

原帖由 朱古力小b 於 15-08-07 發表
哇!bb7磅幾好肥嘟嘟呀!jm,想問生完按番胎盤是係開刀位出定子宮?

...
按肚,圍住肚臍,姑娘教

首頁

尾頁

跳至