自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆:失戀嘅你係點過

好難過……喊到冇眼淚……食唔落嘢,想嘔……
上網、玩 puzzle、睇電視、煲劇煲電影,食朱古力、瞓覺……
唔好聽歌,一聽到歌詞,觸及咗,就喊到痴咗線㗎。
日子一日一日咁過,開始慢慢好返啲,跟住又好返啲……直至感覺淡。
不過唔會永遠抹去㗎,因為都曾經 hurt 過。

◇◆◆◇

翡翠宮

自己療傷,唔同人講因為覺得冇需要,只有自己幫到自己!
自己一個搭巴士遊車河,去海灘坐,去好多人嘅地方行街,係被“鬥”狂喊!!好快過!!!

水晶宮

畀面勳章

當年喊,盡情喊,
喊到無眼淚為止,
盡情做自己想做既野,
不過都要好耐先時間先放得低
因為真係好傷

大宅

喊,因為我曾經以為自己好愛呢個人,冇咗佢唔得,點知喊咗一個星期後發現其實自己並唔係真係好愛,因為佢對我一啲都唔好,點解要為難自己,跟住放低咗

好感激當時有好多朋友聽我呻,扶我一把先咁快冇事

依家仲有個好專一錫到我燶嘅老公

伯爵府

好媽媽勳章

去溝仔

emilyxxx    發表於 15-8-9 00:30

侯爵府

引用:3年幾感情,已談婚論嫁才被第3者搶左,我俾

原帖由 Freesia_cat 於 15-08-08 發表
3年幾感情,已談婚論嫁才被第3者搶左,我俾左3日俾自己,呢3日想喊就喊,但只限3日,3日後要振作,要向前望 ...

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

自我療傷,唔想搵朋友,唔想講嘢。躲起來發呆,一星期後開始悶就重生了

禁止訪問

水晶宮

只會俾自己頹一、二個月, 唔開心都擺喺心入面,因為朋友安慰要講都講哂, 要重新振作, 比拍拖前再特別扮靚d, 要做到活得比你好, 同埋搵個第二個

珍珠宮

回覆 麵包超人^o^ 的帖子

我冇失恋經驗, 但身边朋友有, 佢地只要同朋友去幾次旅行便冇事了....

子爵府

盡約朋友,有街出就盡出,識多D朋友
夜晚訓覺盡喊

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

橙花 發表於 15-8-8 07:58
好難過……喊到冇眼淚……食唔落嘢,想嘔……
上網、玩 puzzle、睇電視、煲劇煲電影,食朱古力、瞓覺 ...
一定要唔好比自己空閒落黎

我建議你可參加St. John、醫療輔助隊等,佢地每個星期六日都有急救更可以當更,通常可以和不同隊拍更,可以識到好多唔同社會經歷的師兄師姐,一整天時間大家傾下計,都學到好多唔同既野,從中廣濶下自己視野又幫到人,可能你會有另一種體會

rainstarwater    發表於 15-8-8 16:00

大宅

搵朋友傾

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:麵包超人^o^ 的帖子

自閉

侯爵府

不斷搵朋友出街,寄情工作,飲酒落club蒲,總之就係唔想自己一個人。有時真係搵唔到人陪我會落街跑步。

男爵府

想生BB熱投

放棄咗自己...
日日只食好少好少野, 個人瘦咗好多, 面色好差, 日日訓係張床度以淚洗面, 日日唔想同人講野, 日日唔返工...維持咗兩個月...之後果半年都係成個人好灰

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

寄情工作

男爵府

日日游水,跑步, 要搞到有咁攰得咁攰。

做住運動都可以喊, 因為泳池水和汗水都可以帶走你的淚水

男爵府

努力減肥,做運動搵朋友,自己睇戲

大宅

喊... 唔食野, 因為冇胃口, 最多飲水~
一諗起就喊, 食飯去廁所吹頭, 眼淚冇停過~
已經完全崩潰, 好辛苦. 諗左好多以前開心GE回憶, 亦諗過點解冇LALA會變成咁
因為個陣岩岩返新工, 冇咩同事熟, 做野都係同上司有交流,
然後有日係pentry 倒水飲, 因為我差D 整濕自己, 有個同事就幫我.
個刻我其實好感動, 因為其實我同佢可以叫做3唔識7, 我知係知佢叫咩名.
我就諗, 一個普通同事都會關心你, 但個個所謂愛你GE人而家點對你?
我即時醒哂, 再諗, 已經浪費左一年時間去頹廢, 唔可以再係咁,
之後我就去學下去, 增值自己!!
另外, 我再諗, 由細到大, 屋企人咁錫自己, 做咁多野, 都係想自己開心,
而家為左一個咁GE人而日喊夜喊, 點對得住家人?

所以, 唔好因為一個自私GE人而浪費自己寶貴GE青春~
時間就是金錢!!!

加油呀!!! 要堅強!!!~

首頁
12345...9

尾頁

跳至