自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

引用:我仔仔都有濕疹,剛剛一星期前有人介紹搽椰

原帖由 Syauyau 於 15-08-11 發表
我仔仔都有濕疹,剛剛一星期前有人介紹搽椰子油+甜杏仁油,我覺得真係幾好,但都想問下死海鹽邊度冇得買? ...
死海鹽我宜家係觀塘駱駝漆買 (可以pm我問地址)用完就好似你平時咁搽番椰子油甜杏仁油 真係好好

複式洋房

引用:死海salt+===粗salt? +

原帖由 jillianmami 於 15-08-11 發表
死海salt ===粗salt?
完全唔同嫁 死海鹽當中營養價值高好多 12種礦物質得死海鹽先有 先可以幫助濕疹 癬 主婦手果d問題 總之功效多好多

複式洋房

引用:回覆+boni+的帖子hello有冇圖片分亨下(濕疹

原帖由 kellyli38 於 15-08-11 發表
回覆 boni 的帖子

hello
我用緊既死海鹽 1公斤 因為屋企多人用 抵d 佢都好似有細包大概500g

複式洋房

回覆:對付濕疹天然療法分享

入面教得詳細點用死海鹽 椰子油 甜杏仁油去幫助濕疹 同埋點介口

以下係網址

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/columnist/art/20130904/18407529

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/columnist/art/20130905/18409036

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/columnist/art/20131103/18490574

http://hk.apple.nextmedia.com/supplement/columnist/art/20131104/18491649

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:分享下我之前睇既專欄入面教得詳細點用死海

原帖由 boni 於 15-08-12 發表

入面教得詳細點用死海鹽 椰子油 甜杏仁油去幫助濕疹 同埋點介口
麻煩pm買死海鹽地址我吖,thx!

複式洋房

回覆:Syauyau 的帖子

拗損左既話有傷口就會「拿拿地」痛嫁 不過忍下 傷口埋左就唔痛 忍過左就會好嫁喇 我介紹左俾個太太既小朋友 3歲 手有濕疹 開頭怕痛唔肯用死海鹽洗 淨係用冰敷去止痛 止得一陣 跟住愈生愈大塊 最後太太都要捉小朋友去日日用死海鹽開水洗濕疹位置 開頭用一碗暖水放兩三匙 已經好濃 用黎洗傷口沖涼個盆水都加兩三匙 日日用黎沖涼 沖完 就搽椰子油甜杏仁油當lotion全身搽 到後期好番 佢都keep住每日沖涼都幫小朋友加一匙落盆仔俾佢沖涼 好少就夠 等佢抵抗力好d

男爵府

可否pm地址?

大宅

引用:Quote:原帖由+pigtwo+於+15-08-11+發表我朋

係呀!去死海浸超有效!我朋友去死海都係浸完番黎話好好 因為佢老公有牛皮癬 所以去試下 牛皮癬敷死海泥就 ...
請問邊度有死海泥買?我爸爸被牛皮癬困擾左十幾年,thx!!!!!

複式洋房

引用:Quote:原帖由+boni+於+15-08-12+發表係呀!

原帖由 Meito_128 於 15-08-12 發表
請問邊度有死海泥買?我爸爸被牛皮癬困擾左十幾年,thx!!!!!
觀塘間死海專門店都有純死海泥賣 我係果度買開死海鹽

大宅

引用:拗損左既話有傷口就會「拿拿地」痛嫁+不過

拗損左既話有傷口就會「拿拿地」痛嫁 不過忍下 傷口埋左就唔痛 忍過左就會好嫁喇 我介紹左俾個太太既小朋友 ...
電話pm 不到,可給地址嗎?

大宅

唔該

男爵府

boni 發表於 15-8-12 01:21
觀塘間死海專門店都有純死海泥賣 我係果度買開死海鹽
麻煩你pm地址比我多謝

大宅

回覆 boni 的帖子

可否PM我地址,謝

子爵府

醒目開學勳章

回覆 boni 的帖子

JM,請PM地址給我,爸爸主婦手流嗮血

大宅

呢個作者嘅方法我大部份都用過但係全部都無效嘅,濕疹成因個個唔同,不能一概而論,有人食布乜乜療法生都成身都係,有人用椰子油原來係敏感,大家都要小心去選擇

大宅

引用:Quote:原帖由 Syauyau 於 15-08-11 發表我

死海鹽我宜家係觀塘駱駝漆買 (可以pm我問地址)用完就好似你平時咁搽番椰子油甜杏仁油 真係好好 :iloveit ...
please pm address

大宅

引用:不防試一試!我小朋友用了好轉了!+

原帖由 he1329 於 15-08-12 發表
不防試一試!我小朋友用了好轉了!
可以講多d例如你小朋友嚴重嗎?係邊度有得賣、幾錢?thanks

大宅

麻煩你pm地址比我多謝

複式洋房

引用:呢個作者嘅方法我大部份都用過但係全部都無

原帖由 cyy828 於 15-08-12 發表
呢個作者嘅方法我大部份都用過但係全部都無效嘅,濕疹成因個個唔同,不能一概而論,有人食布乜乜療法生都成 ...
Jm當然講得冇錯 每個人體質當然唔同 所以唔同人天生會對某種天然野敏感 例如椰子或杏仁 我睇電視有次個濕疹小朋友對羅漢果水敏感 一飲就起 都會發生 所以當然要了解自己身體 小心去選擇!不過我只係一心想交流同分享下個人經歷 一開始已經講明左只係因為好多人有千年濕疹 睇太多西醫中醫 搽類固醇搽到冇感覺 食抗生素食到愈來愈多 先分享下天然療法 我都知即使個個體質唔同 用天然產品亦會有唔同效果 但我只係覺得起碼就算試左無效都唔會有任何副作用 因為佢始終唔係食藥同搽藥膏 因為bk呢度太多人成日問介紹皮膚科醫生同搽咩藥膏好 反而呢d我真係唔敢分享 因為始終係藥物 醫生都唔會包食藥一定好得番同斷尾 因為對抗濕疹真係要多方面持之以恆先有用 食野呀著衫呀用既產品呀環境衛生呀等等 所以希望大家加油 唔好放棄

男爵府

回覆:boni 的帖子

thx

首頁
12345...6

尾頁

跳至