自由講場

跳至

首頁
12345...17

尾頁

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:如果佢係放假期間自費使用,我覺得冇問題。

原帖由 mother904 於 15-08-14 發表
如果佢係放假期間自費使用,我覺得冇問題。
X 2

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 bplus 於 15-08-14 發表我個

原帖由 彭三順 於 15-08-14 發表
我屋苑會所而家就係有呢個問題。我地住戶最多有5張八達通做登記。用嚟出入屋苑、會所及使用會所設施。

而 ...
拎得証就管唔到佢用唔用喎

放下自在

水晶宮

回覆:對於工人姐姐使用你屋企個會所既設施,有何想法?

無所謂,姐姐都係住客之一。

大宅

如果係放假加上佢自費(例如游水、做gym)
我可以接受
不過佢自己要自律唔好俾人投訴

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

彭三順 發表於 15-8-14 15:41
我屋苑會所而家就係有呢個問題。我地住戶最多有5張八達通做登記。用嚟出入屋苑、會所及使用會所設施。

而 ...
咁工人係咪可以帶GUEST 用會所設施? GUEST 收費係咪貴好多?

如果貴好多, 佢D FD 應該都唔會想用O既....

水晶宮

佢私人時間用無問題呀,不過就唔好帶朋友嚟

伯爵府

引用:Quote:原帖由+bplus+於+15-08-14+發表我個

而 ...
我屋苑就好d,可以選擇拍咭出入,其他設施可以唔比試用,但我有比姐姐用,我無乜所謂

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 bplus 於 15-08-14 發表我個

而 ...
我住個度姐姐好似唔用得會所,佢哋張證可能會有唔同的

nieualma    發表於 15-8-14 15:56

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

我個屋苑張住戶證只係for 出入. 用會所係要另外俾入會費. so far 我只係幫自己登記左, 老公同小朋友都冇入會. 因為少用佢D 設施

男爵府

我諗就算僱主無問題,個屋苑其他住戶都會有意見,好似我以前返工嗰個屋苑咁,每年業主大會都有住戶會因為工人使用會所而投訴,可以講幾個鐘!

大宅

我的育兒心得勳章 DHA勳章

佢放假時間我唔會理佢,guest收費又會貴D所以佢都唔會帶幾多個,我知佢有帶friend黎游水,所以事先有叫佢教個friend一定一定要沖乾淨涼先落水,同埋玩還玩唔好潑水唔好搞到人,一陣被人投訴盞佢自己無得玩,佢都好醒醒定定,樓下管理員有讚過佢地乾淨

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:想收集意見。你是否同意,工人姐姐使用你屋

想收集意見。

你是否同意,工人姐姐使用你屋企個會所既設施?
我有卡多,佢又假期時用就ok

禁止訪問

大宅

比佢用囉,反正都係要交管理費

侯爵府

如果放假自己一個人自費用,又唔比人投訴就無所謂。

大宅

我冇比住戶証工人用,他們可以用password入大廈。
比住戶証,即使佢放假book 場打波,叫埋D friend來,會所職員冇得reject (正如我地叫朋友一齊玩會所設施),僱主都控制唔到。
有任何損毀,工人唔賠/無$,業主係有責任去擔保。
俾佢用會所設施係bonus, 唔俾都無問題。
工人在居屋,公屋做的話,一樣冇會所可以用。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

唔係你出錢,就没所謂。

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

無問題,

大宅

如果僱主出得住戶証比外傭,佢係有權用會所的,所以冇乜可以講

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我唔會比佢用,其實佢地好少自己一個用,通常3-5 個一齊,因當我係業主用緊設施時,身邊都是菲傭,感覺真係會唔好

一之蘭太太    發表於 15-8-17 20:58
nieualma    發表於 15-8-14 16:37

首頁
12345...17

尾頁

跳至