興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:你地係咪朝早做油拔?我間中先做,仲要係夜

原帖由 clly 於 15-09-01 發表
你地係咪朝早做油拔?我間中先做,仲要係夜晚,大約10分鐘,會唔會無效果?

...
梗係無啦,不過可能都會牙齒白d掛,但通常都係早上飲水前做

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

回覆:油拔法

請問冷壓芝麻油係邊到買?

大宅

引用:Quote:原帖由 慒餅餅 於 15-08-30 發表我做

原帖由 kaeat 於 15-09-03 發表
練氣都得?!
但olive oil 陣味會唔會好難習慣?
一開始陣味確實有d難頂,不過都好快慣。用完橄欖油後再試用葵花籽油就會嫌太清。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 Myfavourpink 於 15-08-24 發

原帖由 kaeat 於 15-09-03 發表
好唔好味
芝麻香味

侯爵府

舊年一直買開台灣冷壓芝麻油,自從地溝油之後,冇得賣,而家轉用意大利的,一d麻油香味都冇,唔知系咪咁先純正?(C6用)

伯爵府

回覆:油拔法

我都拔咗兩年啦!

最明顯係牙齒白咗,然後冇咁易病,但我最想減少白髮,不過做唔到。

之前自己一路都好夜瞓,但近呢個月想改掉這個壞習慣。其實自己生活方式都要檢討下,夜瞓傷肝腎,冇白頭髮之其。

我一路用點X綠cold pressed virgin sesame oil and sunflower oil. 好清,淡淡香味。近日用cold pressed virgin coconut oil bought from iherb. 有一點點椰子味。

有朋友問我有冇覺味覺勁啦,初時冇為意,但諗番近一年出街吃飯總覺好䶢,但老公同女都話唔係,又覺得d朱古力好甜好甜,但阿女又唔係,依家喜歡吃清淡的食物,吃食物本身的味。

另外,上星期入睡房,一踏入去即聞到怪味,但屋企人話冇,我堅持搵,最後發現部空氣清新機好熱,我即刻按停,怪味就冇了,救了全屋人命。

依家都keep住每天早上做油拔,唔做唔舒服,好奇妙!

別墅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 畀面勳章

lalalumlum 發表於 15-9-19 10:06
我都拔咗兩年啦!

最明顯係牙齒白咗,然後冇咁易病,但我最想減少白髮,不過做唔到。

我都拔咗兩年幾啦!最快睇到係牙齒白咗,然後少咗傷風感冒~~ 依家變咗個習慣,唔拔唔舒服

首頁

尾頁

跳至