自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:想請問有升中子女嘅JM,關於暑假旅行

我都煩緊,因為亞仔升中諗住唔去,但係亞女投訴考完公開試都冇得去鬆一鬆,全年長假都夾唔到兩個小朋友嘅schedule

大宅

好媽媽勳章

多謝各位JM意見!睇嚟都係唔好plan 2016暑假去旅行!

珊瑚宮

candyPo 發表於 15-9-4 08:43
各位JM, 我想plan 2016暑假同小朋友去旅行,我大仔今年六年級,想請問一下有經驗嘅JM, 升中7月頭派咗位同註 ...
間間學校安排唔同。

以往年年去, 今年只能去短程, 我揀去幾個中國名城分開去. 三五天易插啲。

男爵府

引用:多謝各位JM意見!睇嚟都係唔好plan 2016暑

原帖由 candyPo 於 15-09-04 發表
多謝各位JM意見!睇嚟都係唔好plan 2016暑假去旅行!
復活節去咗先

我女剛中一, p6的復活節已考晒呈分,我地一早plan咗去玩咗先

暑假未知派位點,中學適應班各樣安排都未知,所以唔好預早決定。

後來7月尾,搵到時間先8月中插咗個幾日weekday既旅行

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我仔今年升中, 預備班係7月上2個星期, 不過可能教會學校, 多野搞到嘔, 得8月last week 2日係無料到

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

伯爵府

亞女都係p.6,年年7月初去旅行,下年我都等埋派位先再plan, 貴D都冇辦法

水晶宮

i dont plan to go la 2016 summper

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實可以等7月初派位結果公佈後, 問清楚中學什麼時候要返去, 之後先再計劃旅行吧!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

間間唔同,我仔升中一,8月頭至中要番新學校。我8月尾去旅行。係有個家長會去唔到。其實都係好彩,事前都唔知新學校既活動係幾時。

侯爵府

先搵定幾個行程,有長有短,一confirm到時間表就去報名

大宅

我個仔今年升中…七月中至尾共返左兩個禮拜…八月中又返左一個禮拜…

我的寶貝

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嗰時小朋友上中一, 嗰個暑假真係乜都冇plan, 預備中學有咩活動要參加。

翡翠宮

引用:多謝各位JM意見!睇嚟都係唔好plan 2016暑

原帖由 candyPo 於 15-09-04 發表
我諗住復活節去左先...暑假就視乎升中學校情況

珍珠宮

回覆:candyPo 的帖子

升中一唔會plan旅行,好多班要上,預唔到時間。

首頁

尾頁

跳至